Hírek

Emlékeztek még arra a kis MLM-ügynökre, a Vonára?

Ezekről ne maradj le:

Bepalizott ügyfelek emlékeznek az egykori MLM-ügynök, Vona Gáborra  (Index)
Fantomdiákokra vettek fel támogatást Szolnokon (NOL)
Egyre fordulatosabb a milliárdos és a bank pere (Napi)

Ha van három perced:

Bepalizott ügyfelek emlékeznek az MLM-ügynök Vonára
A Jobbik elnöke elég magas szintű értékesítő volt még 10 évvel ezelőtt egy MLM módszerre szakodosodott nyelviskolánál, amely leendő tanulóit piramisjátékszerűen szervezte be, majd aláíratott velük egy olyan szerződést, amelynek értelmében aligha tudtak volna veszteség nélkül kiszállni a buliból. Százezres, milliós nagyságrendű a csalás. (Index)

Egyelőre csak a melósok szívnak az orosz stadionokkal
Oroszország már nagyban készül a 2018-as foci világbajnokságra, teszik ezt sok drága stadion felhúzásával. A Guardian információi szerint viszont rengeteg munkást nem fizetett ki a kivitelező, nincsenek biztonsági előírások, embertelen munkakörülmények vannak, és napi 10-15 órát kell dolgozni a hét hat napján. Több tucat munkás most közösen perli az építtetőt. (Guardian444)

Fantomdiákokra vettek fel támogatást Szolnokon
Nem létező tanulók után felvett állami támogatások, fiktív osztálynaplók, irreális órarendek, szabálytalanságok tömkelege – a Magyar Államkincstár jelentése nyolcvan oldalon keresztül részletezi, milyen jogsértések történtek az Országos Roma Önkormányzat szolnoki szakiskolájában. A törvénytelenül igényelt pénzek mértéke akár a százmilliós nagyságrendet is elérheti. (NOL)

Egyre fordulatosabb a milliárdos és a bank pere
A Lánchíd Palota bérbeadásának ügye immár a polgári bíróság előtt zajlik, és nem várt fordulatokkal gazdagítja a sztorit. A hónapok óta folyó eljárásban a bérlő állami bankok, az Eximbank Zrt. és Mehib Zrt. azt igyekeznek bizonyítani, hogy a bérbeadó milliárdos ingatlanvállalkozó cége „értékaránytalan” bérleti díjért adta ki a palotát a két szervezetnek. (Napi)

Így kukkol a nyíregyházi Big Brother
Ha Nyíregyházán jársz, mosolyogj a közterületi kamerákba, főleg, mert nagy eséllyel illegálisak. A hatályos törvények szerint ilyen kamerák működtetésére csak a rendőrség és a közterület-felügyelet jogosult. A városban egy több mint 2 milliárdos fejlesztéscsomag keretében kihelyezett kamerák azonban sem a rendőrséghez, sem a közterület-felügyelethez nincsenek bekötve. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Hamar lepusztult a Várkert Bazár alatt végigfutó Lánchíd utca. Tavaly nyáron adták át a „presztízsberuházást”, most töredezett és mocskos a drága burkolat. (Index)

A frissen felújított esztergomi vasútvonal, melynek összköltsége meghaladta a 40 milliárd forintot, az iskolakezdés kritikus időszakában 50 perces késéssel közlekedik. (Index)

A közmédiában kellett „vallomást” tennie a gazdasági válság miatt egy vezető kínai gazdasági újságírónak. „Negatívan befolyásolta a tőzsdét.” (444Guardian)

Büdös a korrupció? A bejrútiak tudnának erről mesélni. A libanoni fővárosban folytatódnak a szemétszállítás és egyéb közszolgáltatások gyatra volta elleni tiltakozások. (VS)

Rendőrök ütöttek rajta a katalán kormánypárton. A gyanú szerint egy építőipari cég kenőpénzt fizetett a pártnak, hogy közbeszerzéseket nyerjen 2008 és 2009 között. (Figyelő)

A két francia újságíró, akikről az a hír járta, hogy megzsarolták a marokkói királyt, most azt mondják, hogy csak hagyták magukat kilóra megvenni. (444)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás