Hírek

Csak legenda volt a pénzzel teli nokiás doboz?

Ezekről ne maradj le!

Eltemetett ügyek – teljes kudarc a BKV-ügyben (Átlátszó)
Andy Vajna szerezheti meg a TV2-t (NOL)
Félmilliárdért vesz fényvédőt és tisztálkodószereket a MÁV (Napi)

Ha van 3 perced:

Eltemetett ügyek – teljes kudarc a BKV-ügyben
Végleg megdőlni látszik a vád Hagyó-perben, amelyben felbukkant a hírhedt Nokiás-doboz. Egy hároméves ügy érhet véget nemsokára, pedig az ügyészség mindent megtett azon vádpontok bizonyítására, amelyeket látszólag önkényesen válogatott ki a rendelkezésre álló tanúvallomásokból. Azokból ugyanis sokkal nagyobb horderejű, BKV-hoz köthető ügyekben is indulhatott volna eljárás. (Átlátszó)

Andy Vajna szerezheti meg a TV2-t
Másfél éven belül másodszor cserélhet gazdát a második számú országos kereskedelmi csatorna. A masszívan veszteséges cég tulajdonosváltása összefüggésben állhat a 25 milliárd forintnyi állami hirdetés sorsával, amiről a közeljövőben születhet döntés. A TV2-nél arra számítanak, hogy a tévés költések jelentős része hozzájuk. Közben Vajna feleségének új cége máris tele van filmes megbízásokkal. (NOLHir24)

Félmilliárd forintért vesz fényvédőt és tisztálkodószereket a MÁV
Nettó 478,5 millió forintért vásárol a következő három évben pipereszappant, fényvédőkrémet és kéztisztítót a MÁV. Az indoklás szerint munkavédelmi céllal a dolgozói részére. A pályázaton győztes cég több hasonló állami megrendelést is elnyert a közelmúltban. (Napi)

Nem lesz mutyi az új földpályázatokon – ígéri a miniszter
Mészáros Lőrinc szerepel a földművesek jegyzekében, tehát ő nem gázszerelő, hanem lakóhelyén gazdálkodó földműves. Ezzel védekezik a felcsúti polgármester, Orbán-földi hitelen jött gazdagodásával szembben a földművelésügyi miniszter, aki szerint csak a fővárosiaknak tűnhet ésszerűnek más nevére földet venni. Közben Mészáros tovább nyomul az  élelmiszerpiacon. (NOLHVG)

Benne van-e az új helyesírási szótárban a mutyi?
Naná! Ki gondolta volna, hogy ekkora üzlet a helyesírás, de tény: az új kiadvány egy holland óriáskiadónak jelent fontos bevételt, sőt az is látszik, hogy a változtatásokat is sokszor üzleti érdekek vezérlik, nem a magasztos helyesírás elvei. Mit szólna ehhez szegény Péchy Blanka? (Nyest)

Ha van még két perced:

Jön az újabb földpályázat, versenyt és nyilvánosságot ígér a tárca. Körülbelül 102 ezer gazda juthat földhöz, az összes magyar földterület 6 százalékát pályáztatják. (Index)

Lemondott a Hortobágyi Nemzeti Park vezetője, állítólag az állami földbérletpályázatokkal kapcsolatos botrány miatt. A kormány vele akarja „elvitetni a balhét”. (Népszava)

Lázas helyezkedés a cégstop előtt. Trükkök sorát vethetik be a politikusok, hogy papíron kelljen választaniuk állami vezetői megbízásuk és gazdasági érdekeltségeik között. (HVG)

33 milliárd forintos várfelújítási programot hirdetett meg a kormány. A világörökségi helyszíneken található projektek akár száz százalékos támogatást kaphatnak. (HVG)

470 millió forint kampánytámogatást kell behajtania az adóhatóságnak. Ennyit kellett volna visszafizetniük a tavalyi választáson induló jelölteknek. (Napi Gazdaság)

A korrupciós vádak miatt távozott NAV-elnök után most az a terv, hogy önálló adóügyi államtitkárság jöhet létre a Nemzetgazdasági Minisztériumban. (444)

Simicska nem hajlandó megadni magát, elhúzódhat a jobboldali médiaharc. A Fidesz új médiabirodalmat építget, közben igyekszik eljelentékteleníteni a régit. (NOL)

Korrupció gyanújával nyomoznak az egyik legnagyobb kínai acélipari vállalat volt vezetője ellen. (444)

Két francia újságíró megpróbálta megzsarolni a marokkói királyt. 3 millió eurót kértek, hogy a könyvükből kihagyják az uralkodóra nézve kellemetlen részeket. (444)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás