Hírek

Hívd meg a feleséged gálavacsorára, ha szakszervezeti vezér vagy!

Ezekről ne maradj le!

Az élet császára lehetett a szakszervezeti vezér (Index)
Ingyenkoncert a kormányhű popzenésznek majdnem százmilláért (444)
Titkos jövedelmet találtak az oknyomozók a román elnöknél (NOL)

Ha van 3 perced:

KiMitTud az új infotörvényről?
Október 1-jétől lép hatályba az új infotörvény, mely igen rendesen megnehezíti, de nem lehetetleníti el az adatkérők dolgát. Az Átlátszó jogászai rákérdeztek az olyan, nem egyértelmű és aggodalomra okot adó pontokra, mint a kérvények anonimitásának eltörlése, vagy az ismételten benyújtott adatigénylések ellehetetlenülése. A helyzet nem annyira reménytelen, továbbra is lehet bátran közérdekű adatot igényelni. (Átlátszó)

Az élet császára lehetett a szakszervezeti vezér
Féktelen költekezés gyanúját vizsgálják a vasutas szakszervezet 25 év után leköszönő elnöke ügyében. Az új vezetés állítja, az elmúlt évek átvizsgált számláiból kiderül, hogy Gaskó úgy élt a szakszervezet pénzéből, mint egy király. A teljesség igénye nélkül állítólag előnászútra ment, 14 milliót költött üzemanyagra, 150 ezerért vacsorázott a nejével. (NOL,  Index)

Titkos jövedelmet találtak az oknyomozók a román elnöknél
Egy oknyomozó újságíró csoport utánament az eddig makulátlannak tartott román elnök, Klaus Johannis pénzügyeinek, így a miniszterelnök után újabb csúcsvezető került korrupciós gyanúba. Az oknyomozók azt állítják, hogy Johannis a vagyonnyilatkozatában eltitkolta jövedelmét, és csalással szerezte vagyona jelentőshányadát, még amikor Nagyszeben polgármestere volt. (NOL)

Ingyenkoncert majdnem százmilláért
Man Doki Soulmates valaki? Egy közérdekűadat-igénylésből derült ki, hogy a csak Magyarországon világhírű magyar zenész Várkert Bazárban tartott augusztus 21-i ingyenkoncertje került az adófizetőkenk nettó 94 millió forintba. Ebből az összegből a Sziget legnépszerűbb előadói háromszor is felléptek volna. (444)

Ha van még két perced:

Az Állami Számvevőszék pártalapítványokra vonatkozó két évenkénti vizsgálatán akadt fenn az Antall József Alapítvány. Az ÁSZ több gazdálkodási hibát is talált. (HVG)

Függönyt is csak az udvari civilektől? A szocik pártblogja szerint a CÖF vezéralakja az 5 milliós közbeszerzési értékhatár alatt szállít függönyt az elnöki hivatalnak. (Egyenlítő)

Szerkesztői utasításra nem szerepelhetnek menekült gyerekek az állami tévében? Csak, hogy még véletlenül se érezzünk együtt velük? Van bizonyíték. (444)

Most éppen az autópálya terelőfalainak építésért kap nettó 8 milliárd forintot a konzorciumban induló Duna-Aszfalt Zrt, ami gyakorlatilag az új Közgép. (Napi)

Az augusztus 20-i józsefvárosi pofozkodó szinte minden önkormányzati bulin jelen van, Kocsis Mátééknak mégis két nap kellett ahhoz, hogy azonosítsák. (Átlátszó blog)

Majdnem 7 millió forintos telefonszámlát sikerült a Külügyminisztériumnak generálnia fél év alatt. Azért ez nem meglepő. (HVGBlikk)

Az eddigiek felújítása és felszerelése helyett egy új, modern kórházat készül építeni az állam. Helyszín még nincs, de már félretettek 1 milliárd forintot csak az előkészítésre. (Index)

Blatter szerint nincs korrupció a labdarúgásban. Mondja ezt az a FIFA-vezető, aki végignézte, ahogyan vezetőtársait elvitték a svájci luxushotelből. (MNO)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!

Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás