Hírek

Itt vannak a fotók Szijjártó retttenetesen ronda luxusvillájáról

Ezekről ne maradj le!

Marakodás a Lánchíd Palota körül (HVG)
Már hivatalos! Andy Vajna makulátlan (Origo)
Az oroszok csak 20 százalékos jótállást adnak a metróra (444)

Ha van 3 perced:

Immár hivatalos! Andy Vajna makulátlan
Nincsen nemzetbiztonsági kockázata annak, hogy Andy Vajna filmproducer és kaszinókirály állami megbízatást vállalt filmügyi kormánybiztosként. Erre jutott egy utólagos vizsgálat, miután kiderült, hogy az ilyenkor szokásos átvilágítást a nagyhatalmú üzletember ügyében „elfelejtették” a magyar hatóságok. Egy friss kutatás szerint egyébként Vajna, ismertségben lekörözte még Simicskát is a magyar oligarchák között. (HVGOrigo)

Marakodás a Lánchíd Palota körül
Érdekes csatát vívnak kormányközeli csoportok egymás ellen a Lánchíd palota bérlete ügyében, amely körül valóban furcsa ügyletek voltak. Most már milliárdos per és büntetőfeljelentés is van. A legújabb fordulat egy érdekes szakvélemény, amely alapján nem világos, mire alapozta keresetét az Eximbank és a Mehib. Eszerint ugyanis nincs feltűnő értékaránytalanság. (HVG)

Nemsokára legyőzzük a korrupciót!
Annyi közszolgát képeznek a korrupció elleni fellépésre, hogy őrület. Már 8 ezren tudják, hogy hogyan kell fellépni ellene. Vagy részt venni benne? Érdemes elolvasni a kormányzati napilap tudósítását arról, hogy a magyar erőfeszítéseket világszerte elismerik, és annyira rendben van minden, hogy az már kezd kínos lenni. (Napi Gazdaság)

Az oroszok csak 20 százalékos jótállást adnak a metróra
Az oroszok elég logikus vállalást tettek a 3-as metró felújítása ügyében, csak az a furcsa, hogy a magyarok miért mentek bele. Mi 25 éves futamidőre vásároltunk 20-30 éves technológiával működő régiúj orosz szerelvényeket 69 milliárd forintért, a 40 éves alvázak a jótállási futamidő végére már 60-65 évesek lesznek, amiért necces lenne vállalni egy teljes körű jótállást. Vehettünk volna újat olcsóbban. (444)

Nem zavarja a milliós búcsúpénz az alpolgármestert
Az Átlátszó által kikért adatok is fontos szerepet játszanak egy zuglói vitában. Összesen több mint 2,8 millió forintot vett fel végkielégítés és szabadságmegváltás címén Zugló fideszes alpolgármestere, aki tavaly novemberben távozott posztjáról. A választások után azonban újra munkába állhatott, idén januárban újra alpolgármester lett. Szerinte nem volt etikátlan, mert nem tudhatta előre, hogy újraválasztják. (BlikkHVG)

Ha van még két perced:

Több minisztert és államtitkárt is érint Lázár János csütörtöki kijelentése, amely szerint elvárja, hogy a kormánytagok számolják fel a gazdasági érdekeltségeiket. Lázár is. (RTL Híradó)

Végre elkészült Szijjártó Péter csodálatos, családi összefogásból épült háza Dunakeszin. Az ifjú tehetség és boldog családja beköltözhetett az egyébként rettenetesen ronda luxusvillába. (Bors)

Az Átlátszó adatai alapján írta meg a Blikk, hogy milliókat markolt fel egy fideszes polgármester azzal, hogy nem volt szabadságon. Papíron. (Blikk)

Itt van teljes egészében az a HVG-cikk a politikai tanácsadó cégek pénzügyeiről, amit a múlt héten már szemléztünk. A baloldal kutatói háttere összeomlott. (HVG)

Korrupció gyanújával őrizetbe vették csütörtökön a montenegrói Budva több vezetőjét, közöttük a polgármestert is. Egy gyönyörű tér lett gyanús a fürdővárosban. (Stop)

Új telefont és Nike Air Maxot vettek tavaly a képviselőjelöltek. A K-Monitor és az Átlátszó más civilekkel együtt a segítséged kéri, hogy a választási kampányköltéseket átláthatóvá tegyük. (K blog)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket!
Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás