Hírek

Mindent elmond a nő, aki nekiment Victornak

Ezekről ne maradj le!

Egymilliárdot költöttek arra, ami már van (444)
A nő, aki nekiment a nagyhatalmú Victornak (Átlátszó)
Ismét “véletlenül” nyertek egy állami pályázaton (Index)

Ha van 3 perced:

Egymilliárdot költöttek arra, ami már van
Eddig több minisztériumi javaslatban is előkerült, hogy csökkenteni kell a felhasznált papír mennyiségét. A kormány ezért egy külön rendszer felállítását kezdeményezte, amelyre 1 milliárd forintott különítettek el. A vicc, hogy  a Magyar Posta már két éve fejleszt egy ilyen rendszert, már két milliárd forintjuk is van benne. Eredmény: két ilyen rendszer van. (444)

A nő, aki nekiment a nagyhatalmú Victornak
Romániában már senki nem lepődik meg azon, ha egy politikust láncra verve vezetnek el. Mindez a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkásságának köszönhető. A Magyarországon elképzelhetetlen szerv főügyésze azt mondja el egy exkluzív interjúban, hogy milyen módszerekkel érték ezt el. (Átlátszó)

Ismét „véletlenül” nyertek egy állami pályázaton
A Városliget népszerűsítése érdekében hirdették még a Liget programot. Már eddig is voltak az ügyben furcsaságok, most azonban az első, bérházak felújítására kiírt, pályázaton egy különleges „véletlen” történt. Baán László miniszteri biztos szüleinek társasháza az első, amely 1 milliót nyert a pályázaton. Ráadásul a biztos még ki is kérte magának a gonosz feltételezéseket. (Index)

A NAIH szerint „nettó-hülyeséget” mond a MOB
Készült egy közel 1300 oldalas hatástanulmány a Budapestre tervezett olimpia megvalósíthatóságáról, ám ennek részleteit a MOB nem volt hajlandó kiadni, ráadásul még hülyének is nézte az adatkérőket, mondván nem értik, hol van ebben közéderkű adat. Az adatvédelmi hatóság szerint azonban ki kell adni a 480 millió forintos tanulmányt, hiszen ha most titkolóznak, mi lesz a 3000 milliós megvalósítással? (NOL)

Megleckéztette Simicska embere az őt szorongató államot
Hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést a rendőrségen a kormány hivatala egy állami cég, az Atev Zrt. 2010 és 2014 közötti gazdálkodásával kapcsolatban. A KEHI szerint a vállalat 600 milliót bukott egy romániai ügyleten, de idehaza is furcsa üzleteket kötött. Ezekből rendszerint az állam jött ki rosszul, míg az Atevvel szerződő cég jelentős haszonra tett szert. Közben Simicska Lajos és a kormányzat emberei is harcolnak. (HVG)

Ha van még két perced:

Lóghat Csányi Sándorék orra, ugyanis a Forbes friss, augusztusi listája alapján nem az övéké  leggazdagabb családi vállalkozás ma Magyarországon. (Index)

Előzetes letartóztatásban van a Jobbik volt nyékládházi elnöke, a gyanú alapján hamisított pénzt akartak Ukrajnában forgalomba hozni. (HVG via Napi Gazdaság)

Simicskának tényleg vége, teljesen kiszorították a köztévéből. Helyette Fábry kaszál hatalmasat különböző műsorok gyártásával. (NOL)

Peszkov, Oroszország Rogán Antala: a politikus Putyin barátja, olyan órát viselt, amire pénze nem lett volna, ajándékba pedig nem kapta – legalábis papíron. (Global Voices)

A kínai néphadsereg tábornokait is elérte a korrupcióellenes harc, amit persze nem a lelkiismeret, hanem a hatalmi harcok hajtanak. (NOL)

Naponta körülbelül tíz megkeresést küld külföldre a NAV. Leggyakrabban a áfaügyek miatt. A levelezés általában két hónapig tart, de többé-kevésbé érkezik válasz. (Napi Gazdaság)

Számos taxitársaság versenyez a repülőtéri bizniszért, ami nem nagyon érthető, mert papíron nagy bukás. Valami miatt viszont mégis megéri. (HVG)

Megosztás