Hírek

Bontanának is a budapesti olimpiáért, hogy lehessen építkezni

Ezekről ne maradj le!

Építőipari cég szervezte több képviselő kampányát. Vagy autós iskola. (Átlátszó)
Bontanának is a budapesti olimpiáért, hogy lehessen építkezni (NOL)
Pénzváltóhoz került a kísértetüdölő (Index)

Ha van 3 perced:

Építőipari cég szervezte több képviselő kampányát
Bár a fő tevékenysége az építőipar, mégis több politikus a Lion Construction Kft-t bízta meg 2014. őszi önkormányzati kampánya megszervezésével Vas, Zala és Somogy megyében. De akadt olyan jelölt is, aki a saját, autós iskolát üzemeltető cégére bízta a feladatot. Ezek és egyéb érdekességek is kiderültek a kampányköltségek részletes vizsgálatából. (Átlátszó)

Bontanának is az olimpiáért
A harmincnyolc versenyhelyszínből ma összesen öt alkalmas arra, hogy olimpiai versenyt tartsanak Budapesten, a többi felépítése és átépítése százmilliárdokba kerülne. Sportlétesítményekre 442 milliárd forintot költenénk, 156 milliárdot ideiglenes arénákra. Bontanának is, hogy még többet lehessen építkezni: lebontanák a 27 milliárdból épülő Etele téri csarnokot. (NOL)

A cigányok hordták szét?
Hiába állította a fenti mondatot  a nyíregyházi polgármesteri hivatal a Huszár-telepen épített játszótér állapotával kapcsolatban. A valóság mást mutat: az 500 milliós teleprehabilitáció egyik legfontosabb látványelemét mintha eleve a gyors enyészetnek szánták volna. A „park” kipusztult, de a balesetveszélyes játszótér részben túlélte az átadás utáni első évet. Videóriport. (Átlátszó)

Mire megy el 4,3 milliárd?
Brutálisan sok pénzt fizet a Bajnokok Ligája közvetítéséért az MTVA, ebben három idény és a meccsek fele van, a többi összecsapást – mint eddig – továbbra is a Sport TV képernyőjén fogják bemutatni. Igaz, a döntő élő közvetítésének joga kizárólag az MTVA-t illeti Magyarországon. Az irdatlan összeg indokoltsága kérdéses, hiszen a köztévé – a döntőn kívül – még kizárólagosságot sem kapott ennyi pénzért. (Figyelő)

Ha van még két perced:

Felkutatták az új kormányzati óriásplakátok arcait, de nincs nagyobb meglepetés – a szereplők között van  ex-főtanácsos és békemenetes aktivista is. (HVG)

Pénzváltóhoz került a kísértetüdülő, de egyelőre fogalma sincs, mit kezdenek a végrehajtói árverésen megszerzett épülettel. (Index)

Nyomozás indult Tiborcz lámpás cége ellen, amit a Párbeszéd Magyarországért kezdeményezett, miután kiderült Tiborczék durván túlárazták az izzók árát. (444)

L. Simon László sárgabarackmag-bizniszének befellegzett, ugyanis a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyomozást indított a kamu reklámja kapcsán. (444HVG)

Orbán még nem „végzett” Simicskával, állítja egy politológus. A leszámolás és a háborúskodás tovább folytatódhat. (Origo)

Sok német cég bánja már, hogy Magyarországra jött. Leginkább a korrupcióra és a kiszámíthatatlan törvényalkotásra panaszkodnak. (VG)

Öregeket vernek át az üdülési joggal: a Versenyhivatal szinte nem tudta úgy vizsgálni a time-share cégeket, hogy ne talált volna visszaélést. (Index)

A miniszterelnök és több más politikus után a volt román belügyminisztert elérte is korrupcióellenes ügyészség. Őt le is tartóztatták. (VG)

Korrupció miatt 8 és fél évre, valamint vagyonelkobzásra ítéltek Csehországban egy politikust. A vád szerint többek közt EU-s pályázatokkal is sumákolt. (OrigoNOL)

Berlusconi szerint Putyin őt akarja gazdasági miniszterének: a korrupciós bűncselekmények miatt is elítélt volt olasz miniszterelnöknek állampolgárságot is ajánlottak. (444)

Libéria magasabb szintre emelte a földmutyit: egészen egyszerűen letartóztatják és megverik azt, aki ellenkezik, vagy egyáltalán nem hajlandó megválni a földjétől. (Origo)

Megosztás