Hírek

Nem jön ki a paksi modell! Számolj utána!

Ezekről ne maradj le!

Így juthatsz el a börtönviselt kisgazdától a díszburkolatig (Átlátszó)
Nem jön ki a paksi modell! Számolj utána! (HVG)
Tényleg a Quaestor-kamupark telkére álmodták az olimpiai falut? (444)

Ha van 3 perced:

Így juthatsz el a börtönviselt kisgazdától a díszburkolatig
Egy gödöllői székhelyű cég 2008 óta sikert sikerre halmoz a közbeszerzéseken. Főleg mélyépítési és díszburkolati munkákat végeznek – kisebb településektől a fővárosig mindenütt, baloldali és független városvezetéssel is együttműködve. A cég mellékszereplője volt Székely Zoltán, a korrupció miatt elítélt kisgazda politikus bírósági ügyének. (Átlátszó)

Nem jön ki a paksi modell! Számolj utána!
A tízmilliárdos orosz hitel mellé további 15 milliárd euró (esetleg még nagyobb) tőkejuttatásra, vagy jelentős áramár-emelés mellett lehet csak rentábilis a Paks II-projekt. Visszafogott áremelkedés mellett évente szászmilliárdos összegű lehet a szükséges állami támogatás, a civilek számításai szerint. (HVG)

Tényleg a Quaestor-kamupark telkére álmodták az olimpiai falut?
„Egybehangzóan” a becsődölt brókercég kamuberuházására kiszemelt telket tarják alkalmasnak a budapesti olimpiai falu helyszínéül a PricewaterhouseCoopers szakértői. Ez derül ki a megvalósíthatósági tanulmány nyilvánosságra hozott verziójából. Ide álmodták meg annak idején a Duna City fantázianevű, soha meg nem valósult óriás beruházást. (444)

Kiderült, mennyit kaphatnak a brókerbotrány károsultjai
Körülbelül 175 milliárd forintot szánnak nekik. Messze a legnagyobb, 153,7 milliárd jut majd a Questor-károsultaknak. A maradékon osztoznak majd a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír egykori ügyfelei. A károkat persze, hogy az adófizetők állják majd. (444, Portfolio)

Ezért nem volt nyílt pályázat a 300 milliós kormányzati gyűlöletkampányra
Mindeddig nem tudhattuk, miért nem írtak ki nyílt közbeszerzést a kormány bevándorlás-ellenes kampányának lebonyolítására. Most kiderült. A hivatalos indoklás szerint „a feladat maradéktalan teljesítése érdekében elengedhetetlen követelmény a [nemzeti konzultációs] folyamat társadalmasítása”. Az indoklásban egyébként itt is előkerült a bevándorlás és terrorizmus hazug és cinikus összemosása. (444)

70 euró miatt kerülhet börtönbe a politikus?
A több százezer euró nagyságrendű csúszópénzekről, kétes projektekre eltapsolt eurómilliókról szóló ügyekhez képest mosolyognivalóan pitiáner Csíkszereda volt polgármesterének, Ráduly Róbertnek, valamint a helyettesének, Szőke Domokosnak a vádirata. Itt a cucc. (Átlátszó Erdély)

Ha van még két perced:

Az online pénztárgépek helyett szalagos számológépekkel készülnek a számlák – helyszíni riport az Ázsia Centerből. (Pénzcentrum)

Egymilliárd forint ruhapénzt és szociális támogatást kaptak az ügyészségi alkalmazottak. (HVG)

Az elmúlt évben 166 embert tartóztattak le Thaiföldön pusztán azért, mert kritizálták az ország katonai kormányzatát. (Global Voices)

„Elismert szakembereket kerestek, akik egészséges életmódot folytatnak” – ezért lett felügyelőbizottsági tag Habony embere a British American Tobacconál. (Népszabadság)

Itt a végösszeg. 33 344 282 forint gyűlt össze a Vastagbőr és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt ellen-kampányára a célul kitűzött hárommillió helyett. (Vastagbőr)

32 millió forintos bírsággal sújtotta az MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt. nevű alkuszcéget a jegybank. A cég több száz be nem jelentett ügynököt alkalmazott. (444)

Törvényi erővel kaparintaná meg a rezsipápa és az önkormányzat a Csepeli Munkásotthont. (Népszabadság)

A fideszes többség átminősített eddig banktitoknak számító adatokat, hogy kiderüljön, hogyan kapott MFB-s hitelt a Quaestor még Gyurcsányék idején. (mfor.hu)

36 millió forint, hátrányos helyzetű gyermekeknek szánt támogatási pénzt sikkaszthatott el egy házaspár. A pénzt a Demján Sándor Alapítványtól kapták. (HVG, Magyar Nemzet)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Megosztás