Hírek

Bagóért ment el a milliárdos dohányüzlet

Ezekről ne maradj le!

Az ország legsikeresebb trafikosai (444)
Nyilvánosak lesznek a Századvég tanulmányai (VS)
Bagóért milliárdos dohányüzlet (Népszabadság)

Ha van 3 perced:

Ahol a legjövedelmezőbb a trafikmutyi
A pesti belváros és a bulinegyed, Újlipótváros és az Árpád hídi aluljáró. A legfőbb haszonélvezők között van családja révén Böröcz László Fidelitas-elnök, Palcsó Tamás énekes, Német Balázs M1 hírolvasó, Szathmáry Kristóf országgyűlési képviselő. A rendszer legnagyobb nyertese Bellák Péter Istvánné, az ismert soproni vállalkozó felesége 3,5 milliárd forintnyi bevétellel. (444)

Nyilvánosak lesznek a Századvég tanulmányai
Jogerősen ítélet kötelezi a Századvéget, hogy hozza nyilvánosságra a kormányzati megrendelésre írt tanulmányait. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint 30 ezer oldalnyi iratanyagról van szó. A több milliárd forintért elkészült tanulmányok közül néhány időközben eltűnt, ezeket Lázár szerint keresik. (VS)

Bagóért milliárdos dohányüzlet
Sok milliárd forintnyi biztos haszonnal kecsegtet a dohány-nagykereskedelem monopóliuma. Ezért a British American Tobacco és a Tabán Trafik Zrt. mindössze 10 millió forintot fizet – együttesen. A két győztest pályáztatás nélkül, zavaros körülmények között választották ki. (Népszabadság)

Újabb részletek Lázár külföldi útjairól
A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint Lázár János 280 ezer forintot költött autóbérlésre Zürichben, míg Milánóban 450 forint közpénz ment el a sofőr szállására és egyéb vendéglátási kiadásokra. Lázár mai tájékoztatása szerint a sofőr volt az eddig titkolt személy, aki állami költségen a társaságában utazott. (444)

Andy Vajna megint jól járhat, több szempontból is
Egy fideszes módosító indítvány értelmében Andy Vajna és Szima Gábor is beszállhatnak az online sportfogadásba. Nahát: a módosító alapján az online kaszinók piacán mindössze két szereplő működhetne. (MNO)

Garancsi István, a „szerethető oligarcha”
Puritán életvitelű, lelkes természetjáró, sokat olvasó, gyors gondolkodású, közvetlen, izgága, csapongó és pocsék nyelvérzékkel verte meg a gondviselés Garancsi Istvánt. A Figyelő aktuális számában jelent meg részletes portré a jelenlegi kedvenc kormány közeli oligarcháról. (Figyelő via Cink)

Ha van még két perced:

22 milliárd forintból épülne fel a 175 kilométer hosszú, 4 méter magas kerítés a szerb határon. (Népszabadság)

„Politikai ügyekbe nem is akarok belefolyni” – nyilatkozta Mészáros Lőrinc polgármester és kormányközeli nagyvállalkozó a Kétfarú Kutya Párt Felcsútra szánt plakátjáról. (Bors)

105 millió forintból újítanak fel 2,3 kilométer gyalog- és kerékpárút Debrecenben. (Cívishír)

Az adócsalások és brókerbotrányok megelőzésére új felügyeleti intézményt alapít a kormány (Napi Gazdaság)

Átláthatatlan KLIK, csökkenő lakástámogatás – súlyos aggályokat fogalmazott meg a 2016-os költségvetéssel kapcsolatosan Költségvetési Felelősségi Intézet. (VS)

Erőből kívánja megoldani a fővárosi vezetés a 2002 óta zárva tartó Rác fürdő ügyét. A folyamat részeként a fürdő akár hamarosan megnyithatna. (Index)

Hatezer néző befogadására alkalmas, 7-9 milliárd forintos sportcsarnok épül állami támogatással Székesfehérváron. (444)

Maga Tarlós István hozhatna meg minden, a 3-as metró felújításával kapcsolatos döntést. A Fővárosi Közgyűlés kedden szavaz a kérdésben (MTI via 444)

Az ellenőrzésen átesett, munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek háromnegyedénél találtak valamilyen szabálytalanságot. (Napi.hu)

Benyújtotta lemondását Baji Csaba, az MVM elnök-vezérigazgatója. (MTI via 444)

Állítása szerint egyetlen fillért sem kapott Demjén Ferenc a vizes vb hivatalos daláért (Bors)

 

Megosztás