Hírek

Elképesztő hogyan loptak a fideszes játszótereken!

Ezekről ne maradj le!

Találd ki hány Lázár egy Gyurcsány! (Index)
Így loptak a fideszes játszótereken (NOL)
Rejtélyes nonprofit cég „zabálja” az állampapírokat (MFor)

Ha van 3 perced:

1 Gyurcsány = 64,98 Lázár
Bár jó esetben a parlamenti képviselők minden gondolatát az ország sorsának javítása köti le, bizony ők is emberek, és bizony sokan legalább mellékállásban a saját pecsenyéjüket is sütögetik, vagyis van valamennyi részesedésük valamilyen vállalkozásban. A nemrég megjelent éves céges beszámolókban kiderül, hogy ment tavaly a politikusok cégeinek, és melyik képviselő kereste a legtöbbet a részesedésén. (Index)

Így loptak a fideszes játszótereken
Vissza kell fizetnünk a fideszes játszóterek árát: az elmúlt években sorozatosan épültek a túlárazott játszóterek uniós pénzen. Az OLAF vizsgálatot indított, aminek eredménye, hogy a játszótereket megépítő kistelepüléseknek vissza kell fizetniük, a sokszor majdnem akkora összeget, mint amiből egy évig gazdálkodnak. Az állam nemrég átvállalta az adósságokat, összesen 1,789 milliárd forint értékben. (NOL)

Rejtélyes nonprofit cég „zabálja” az állampapírokat
Nem sok olyan nonprofit szervezet lehet hazánkban, amely képes lenne tízmilliárdos összegben magyar lakossági állampapírt vásárolni. A Magyar Nemzeti Bank alapítványai azonban köztük vannak. Ez tiltott finanszírozása az államadósságnak az EU-ban, mert az állam lényegében a saját adósságát veszi meg, de ez nem zavarja Matolcsyékat. (MFor)

Kétmilliárdot jogsértően költhetett el az ORÖ
Három ügyben is nyomoz a NAV az Országos Roma Önkormányzatnál, a „Híd a munka világába” programmal kapcsolatban. Az ORÖ ellenzéki politikusai több ízben is tettek feljelentéseket, így 6 nyomozás is elindul a közeljövőben. Az ellenzékiekből álló alternatív vizsgálóbizottság szerint összesen mintegy 2 milliárd forint elköltése volt jogsértő.(NOL)

Szegregáció és korrupció a keleti végeken
A Kúria áprilisi dötése alapján, vallásos köntösbe bújtatva lehet szegregálni iskolákban. Miután a KLIK úgy döntött, Komádiban nem indítanak tovább külön „c” osztályt (ahogy sokan  hívják a cigányoszályt), a faluban úgy érezték, itt az ideje létrehozni egy református iskolát Az iskola létrehozását a helyi elit egyes tagjai kezdeményezték, akik körül sok a gyanús ügy. (Átlátszó)

Simicska korán gecizett
Simicska és Orbán már tavaly összevesztek, egyelőre mégsem érzékelhető, hogy a Simicskához és üzlettársaihoz tartozó médiabirodalom gyengülne, igaz, növekedése lelassult. Az állami hirdetések nem csökkentek jelentősen, van médium amely növelte bevételét, bár a  HírTV-é például 680 millióval csökkent. Kérdés mi lesz, ha felemelkedik az új, Habony nevével fémjelzett jobboldali médiabirodalom. (Kreatív)

Virágba borította a maffiát a trafikrendszer
A hirtelen támadt óriási kereslet nyomán milliárdos összegek termelődnek a keleti és a déli határon működő dohánycsempészeknél, a hazai vállalkozókból kinőtt bűnözők pedig bekerültek a nemzetközi szervezett bűnözés vérkeringésébe is. Magyarország korábban tranzitország volt, mára a csempészáru fele a magyar piacon kel el. (NOL)

Ha van még két perced:

Na ki építi Orbán kisvasútját Felcsúton? Avagy így legyen ötösünk a lottón. Hát, Orbán kedvenc gázszerelője, aki persze egyedüli jelentkező volt. (Hír24)

Vádat emeltek az áfacsalós NAV-osztályvezetővel szemben. Az adóhatóság egyik regionális igazgatóságán dolgozott áfaellenőrként, a vád szerint 90 milliós áfacsalásban vett részt. (444)

Nem titkosak a paksi doksik? Akkor kérjük! A rendőrség szerint nincs minősített adat az ellopott laptopon, az Energiaklub igényel. (230)

Sikkasztás miatt letöltendő börtönbüntetést kapott a volt rendőrszakszervetis vezető. Szima Judit ellen az ítélet egyelőre első fokon született meg. (Index)

Áder kezében a döntés az autópálya-régészet legyilkolásáról. Egy salátatörvénnyel az építkezés gyorsítása érdekében gyakorlatilag ellehetetlenülne a régészeti feltárás. (HVG)

Korrupt rendőröket és vámosokat fogtak le Szerbiában. Kenőpénz adásával és fogadásával, valamint hivatali visszaéléssel gyanúsítják őket. (Népszava)

Blatter állítólag azt fontolgatja, hogy mégsem mond a FIFA elnöki posztjáról. Ebben a korrupciós botrányoktól terhelt időben, úgy érzi, rá nagy szükség van. (Yahoo News)

Robin Hood ellopta a FIFA pénzét, és most nagyon dühös. Fenyegetőzik és ígérget. A gond az, hogy az amerikai hatóságok is akarják őt – nagyon akarják. (HVG)

Egy brit lap szerint Snowden óriási károkat okozott a titkosszolgálatnak, és veszélybe kerültek külföldön dolgozó ügynökök, a Snowden-hívők szerint ez butaság. (BBCFirstLook)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Megosztás