Hírek

Simicska-Orbán háború? De akkor kinek tejel most az MVM?

Ezekről ne maradj le!

Mennyibe fájt Lázár 300 ezres szobája? (Direkt36)
Csak nem Simicskának tejel még az MVM?!? (Átlátszó)
Rogán kegyelt cégei 50 milliárdot szakíthattak (MNO)

Ha van 3 perced:

Mennyibe fájt Lázár 300 ezres szobája
Szerinted melyiket vette igénybe Milánóban Lázár János a következők közül? Egy king méretű ággyal felszerelt „Premium” szoba a Bulgari Hotelben. Egy olasz tervezők munkáival dekorált  „Deluxe” szoba a Four Seasons-ben. Egy akár 70 négyzetméteres „Classic” lakosztály az Armani Hotelben. Még mindig nem tudjuk, de a Miniszterelnökség megint csepegtetett valamennyi információt. Szerintünk nem ez a vége. (Direkt36)

Akarsz jófej lenni?
Mert az Átlátszó pont ilyen embereket keres. Szám szerint még 1419-et. Ennyien hiányoznak ahhoz, hogy meglegyen a 4 ezer támogató, és teljesen önfenntartóvá váljon az oknyomozó portál. Klikk ide és utalj nekünk, amennyit meg tudsz engedni magadnak. Ha ez is bonyolult, írj csak egy emailt a [email protected].

Csak nem Simicskának tejel még az MVM?!?
Mintha nem is lenne Simicska-Orbán háború, legalábbis az állami energiaipari óriás MVM Magyar Villamos Művek Zrt. támogatási politikája olyan, mint a békeidőben: Mahír, Hung-Ister, MKB Veszprém a kedvezményezett csapatban, legalábbis az első negyedéves közzététel szerint. Még nem ért el ide a háború híre? Közben árverés Simicska és Töröcskei közös bankjánál, a veszteség milliárd fölött. (Átlátszó, Átlátszó)

Rogán kegyelt cégei 50 milliárdot szakíthattak
Minden, ami korrupcióban zajlik Magyarországon kispályás ahhoz képest, amit a letelepedési kötvények biznisze jelent. Egy év alatt kereshettek 50 milliárd forintot a kötvényt áruló, többségükben offshore társaságok, amelyeket csak a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság jelölhet ki. Az államnak az üzlet bukó, az egész haszon a offshore közvetítőknél marad, tehát nagyon valószínű, hogy onnan Budapestre folyatják vissza. (MNO)

Magyar szereplő a román korrupcióban
Annyira elmés megoldást eszeltek ki magyarok egy romániai korrupciós botrányban, hogy még az ügyészek is elismerően csettintettek a vádirat írása közben. A kenőpénz igencsak túlárazott munkagépeken keresztül ért célba, ettől az egyik sokat látott szereplő a lehallgatási jegyzőköny szerint teljesen felvillanyozódott. (Átlátszó Erdély)

Ha van még két perced:

Méregdrága jegyekkel repkednek az állami vezetők: egy-egy állami vezetőnek tízszer annyiba kerülhet a repülőjegye, mint egy mezei halandónak. (Index)

Hatalmas útfelújítási program kezdődik megint 68 milliárdból, majd érdemes lesz megnézni, kik nyernek rajta, avagy lásd még Orbán-Simicska háború fentebb. (Index)

Már most túl drágán termel Paks, amely jövőre már 90 milliárd forintba kerül. Így nehezen lesz rentábilis az atomerőmű bővítése. (VS)

A korábbi magyarországi üzleteiről is hírhedtté vált ukrán milliárdos oligarcha 46 ingatlanát foglalták le, mert gázcége állítólag nagyon durván adósa maradt az államnak. (HVG)

A FIFA elnök Sepp Blatter annyira tudott a tízmillió dolláros kenőpénzről, hogy személyesen tárgyalt róla a dél-afrikai elnökkel, aztán meg is kapták a rendezés jogát. (444)

Nincs jogalap elvenni a foci vb rendezési jogát Oroszországtól, és Katartól, vagy mégis? Akkor lehet, ha bebizonyosodik, kenőpénzzel nyertek. (Index)

Órák alatt több millió forintot gyűjtött össze a Vastagbőr blog a Kétfarkú Kutyapárttal együtt, hogy a demagóg kormányzati bevándorlós plakátkampányra ellenakció induljon. (Vastagbőr)

Megosztás