Hírek

Te is akarsz lakáspályázatot nyerni? Itt a fideszes minta!

Ezekről ne maradj le!

Itt vannak a Jobbikhoz kötődő civil szervezetek! (Átlátszó)
A fideszes polgármester beelőzte a háromgyerekes családot (NOL)
Reszkessen, aki rajta van Tarsoly listáján! (VH)

Ha van 3 perced:

Itt vannak a Jobbikhoz kötődő civil szervezetek!
Tényleg olyan „cuki-e” a Jobbik, avagy mi van a kutyás plakátok mögött? Most kiderült, hiszen közzétették a pártalapítvány által támogatott civileket. A lista szerint nem cuki: összeérnek a szélsőjobboldali párt politikusai, a holdudvar domesztikált és kevésbé visszafogott alakjai egyaránt. Közben az is kiderült, hogy a Jobbik alelnökének családi cégét támogatta a párt alapítványa egymillió forintos megbízásával (RTL Hírek444Átlátszó)

Te is akarsz lakáspályázatot nyerni? Itt a fideszes minta
„A pályázó 2010. október 3. napja óta áll a Jászberény városi Önkormányzattal munkaviszonyban” – így szerepelt a polgármester a saját maga által kiírt pályázaton, amit Jászberény egyik legértékesebb önkormányzati lakás bérletére írtak ki. Megnyerte. Rajta kívül még egy háromgyermekes, alacsony jövedelmű család jelentkezett. (Népszabadság)

Milliárdos ingatlanügy Budán
Többszörösét érheti a most meghatározott minimumárnak az az egykori honvédségi telek, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő készül értékesíteni. Ha erdőnek adják el, valóban annyi az ára, de ha belekalkulálnák azt is, hogy a telket könnyen lakóövezetté sorolhatják át, akkor minden másként nézne ki. (Napi)

Reszkessen, aki rajta van Tarsoly listáján!
A Vasárnapi Hírek szerint nveket és összegeket is tartalmaz az a kimutatás, amelyet állítólag Tarsoly Csaba, a letartóztatott Quaestor-vezér éveken át vezetett akkurátusan. Ebből pedig nyomon követhető, kinek, mikor és mennyi „támogatás”, vagyis valójában kenőpénz jutott az elmúlt években. (VH)

Átlátszó kontra TEK: nincs tovább
A Kúrián is elbukta a Terrorelhárító Központ a helyreigazítási kérelmét, a bíróság mindenben az Átlátszónak adott igazat. Azt kifogásolták, hogy az oknyomozó portál leírta: a TEK részvétele az árvízi védekezésben nem volt jó bolt az adófizetőknek. Tíz nap alatt közel félmilliót költöttek szúnyogriasztóra, ugyanennyiért vettek fertőtlenítő törlőkendőt, és volt olyan árvízi hős, aki 644 ezer forintot kapott a tíz napi munkáért. (Átlátszó)

Emlékszel, mikor Marokkóban volt a foci VB?
Nem csoda, ha nem, mert hivatalosan Dél-Afrika rendezhette a játékokat. A szavazáskor Marokkó nyert, de Dél-Afrika többet fizetett zsebbe, ezért megváltoztatták az eredményt. Katar és Oroszország rendezése is veszélyben. Közben a BBC szerint az egyik FIFA-vezető tízmillió dollárt zsebelt be fejlesztésre, hogy saját magát fejlessze belőle. Blatter lánya szerint pedig apja egy szent ember. (IndexBBCThe Independent444Index)

Ha van még két perced:

Elvileg összeférhetetlen, hogy valaki miniszteri biztos és kerületi alpolgármester is egyben, de a KDNP bemutatott egy kiskaput. (444)

Titkolja a MOB a Paralimpiai Bizottság vezetőinek kifizetett jutalmak összegét: a szervezet megtagadta az erre vonatkozó közadatigénylést, de a jogi harc megindult. (Átlátszó)

Nyilvánosak a kormánytagok a személyijövedelemadó-bevallásai. Lázár államtitkára zsákolta a legnagyobbat. Ő az, akivel titokban utazgatott is. (HVG)

A Polt-család milliókat szakít állami megbízásokból. A legfőbb ügyész felesége ügyvezető igazgatóként havi ötmillió forintot keres a Magyar Nemzeti Banknál (RTL Hírek444)

Öt magyart fogtak el Bécsben az évtized pénzhamisítási ügyében. Az euró 2002-es bevezetése óta ez az egyik legnagyobb hamispénz-fogás az országban  (Index)

Trükk, vagy az évszázad üzlete? Négy éve forgalmazzák drága ásványvízként a mosonmagyaróvári palackozott csapvizet. (HVG)

Banki baki: véletlenül 70 millió forintot utalt a bank egy magánszemély számlájára, aki nem mellesleg egy bulvárlap munkatársa. (Bors)

Mit tesz a kormány, ha kiderül: botrányos a kereskedőházak rendszere, lásd még Quaestor-botrány? Még több kereskedőházat létesít. (444)

A román miniszterelnök ellen is megindította a korrupcióellenes ügyészség az eljárást, de Ponta nem akar lemondani. (GuardianNOL)

Cameron globális harcot hirdetne a korrupció ellen: a kormányzati és üzleti korrupció elleni összehangolt, globális fellépésre szólítja fel a világ vezetőit a G7-csúcs előtt. (MNO)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Megosztás