Hírek

Így kívánjon neked jó munkát az Orbán Viktor

Ezekről ne maradj le!

Magánügy a fizetésed? Csak hiszed! (Átlátszó)
Így kívánjon neked jót az Orbán Viktor (Index)
Mit kamuzott megint Lázár? (HVG via MNO)

Ha van 3 perced:

Magánügy a fizetésed? Csak hiszed!
Most itt egy újabb ügy, amiből kristálytisztán kiderült, hogy nincs mese: az állami alkalmazottak fizetése közérdekből nyilvános adat. Vannak még intézmények, amelyek ennek ellenére is visszatartják ezeket az információkat, és nem mellesleg közpénzből pereskednek. Botrány. (Átlátszó)

Így kívánjon neked jót az Orbán Viktor
Orbán nem hozott szerencsét a FIFA első emberének, Sepp Blatternek, aki pár nappal azután kényszerült lemondani a nemzetközi futballszervezet éléről, hogy a magyar miniszterelnök jó munkát kívánt neki az újraválasztása után. Blatter rettenetes korrupciós botrány közepette döntött így, amibe még könnyen lehet, hogy ő is belekeveredik. (IndexGuardianHVGIndex)

Segítsd a Mutyimondót!
Ez a hírlevél és a Klubrádióban, a Tiloson, vagy a Civil Rádióban hallható rádiós kiadás egy egész csapat munkája. Ha tetszik, támogasd havonta annyival, amennyit megengedhetsz magadnak! Ha érdekel, csak nyomj egy emailt a [email protected] és elmondjuk, hogyan.

Mit kamuzott Lázár?
A Magyar Nemzet szerint kamuztak Lázárék egy uniós levélről, mert egyáltalán nincs olyan visszakozó tartalma az Altus Zrt. brüsszeli megbízásáról szóló, a magyar kormánynak küldött uniós levélnek, amelyet a Miniszterelnökség tulajdonított neki, sőt a Bizottság kiáll a Gyurcsány-cégnek adott megbízás mellett. Lázárék küzdenek. (HVGHVG)

Nemzeti Konzultáció kis csalással?
Könnyen lehet csalni a bevándorlási kérdőívvel. A kérdőívet többször is kitöltötték fiktív nevekkel, és egyedül akkor jelzett vissza („Ön már kitöltötte a kérdőívet!”), amikor ugyanazt az email címet adták meg. Így lesz majd több százezres válaszözön a Nemzeti Konzultáción? (HVG)

Végre lesz katolikus stadion
Egy megyés püspök, egyben Orbán bizalmasa építhet stadiont Szegeden. Ha még nem tudtad volna, akkor mondjuk, hogy ott az egyházmegyének a tulajdonában van egy focicsapat is, hogy minek, az persze kérdés. A sportcélra fordítható társaságiadó-kedvezményekből jön a pénz, a kivitelező pedig az Orbán-barát Garancsi cége. (HVG444)

Ha van még két perced:

Marcsika nem válaszol a felszólításokra, ezért nyár közepén jöhet a karcagi megtakarítások lenullázásáról ismertté vált Kun-Mediátor felszámolása. (HVG via MNO)

Elrendelték a nyomozást a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét érintő feljelentések alapján hűtlen kezelés és csalás miatt. (HVG)

Elfelejtették átvilágítani Andy Vajna filmügyi biztost, pedig enélkül nem is lehetne kormánybiztos. Vajon van ennek köze Vajna offshore vállalkozásaihoz? (Index)

A magyar KiMiTudhoz hasonló platformot indított el egy rém szimpatikus román csapat, a a Funky Citizens. Interjú. (Átlátszó Erdély)

Mi történik, ha kiszáll Orbán-veje egy cégből? Rögtön más nyerte a közvilágítási tendert Óbudán az eddig taroló Elios Zrt. helyett. Meglátjuk, trend lesz-e ebből. (444)

A mutyizás az azeri adófizetőket sem kíméli. Most éppen 170 milliárdot buktak azon, hogy egy mobilcég állam részesedését offshore cégekhez játszották át politikusok. (OCCRP)

Négymilliárd forinttal lettünk rövidebbek, mivel ilyen értékű áfát csaltak el olyan cégek, amelyeknek fiktív számlákat állított ki egy cég Kiskőrösön. (HVGOrigo)

24 millió forintért vett szkennert az Országgyűlés Hivatala, ami rém gyanús. Az  újságírók egyelőre csak kérdeznek, de választ nem kapnak. (444)

Újabb romániai magyar politikus őrizetben korrupciós ügy miatt. Csúszópénz elfogadásával és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. (444)

Megosztás