Hírek

Kényszerzubbonyban fog táncolni a TV2 meg az RTL, de hogyan?

Ezekről ne maradj le!

Másfél milliárdért se védik Orbánékat (Index)
Hulladékhús az ukrán McDonald’s-ban? (Átlátszó)
Törvénytelenül emelik a bérüket a polgármesterek (NOL)

Ha van 3 perced:

Másfél milliárdért se védik Orbánékat
Két fontos amerikai magyar vezető is visszamondta a tanúskodást egy Magyarországról szóló kongresszusi meghallgatáson. A meghallgatás mögött az Orbán-kormány és a Századvég 1,4 milliárdért felbérelt és most nagyon bizonyítani akaró washingtoni lobbistájának a senkivel sem egyeztetett magánakciója áll. (Index)

Kényszerzubbony a TV2-re és az RTL-re
Röghöz kötné a TV2-t a kormány, amely törvényjavaslattal akadályozná meg, hogy a tévétársaság kivonuljon Magyarországról és a magyar médiaszabályozást megkerülve szedjen programdíjat. A tét hatalmas: a cég ebből a pénzből stabilizálná a helyzetét, viszont kormányközeli üzletemberek egyelőre nem érdekeltek ebben, jutányos áron szeretnék megszerezni a tévétársaságot. (HVGMérték)

Segítséget kérünk! Megér neked havi egy mozijegyet a Mutyimondó? Ha igen, katt ide, dobj egy üres emailt nekünk! [email protected] Elmondjuk, hogyan segíthetsz!

Hulladékhús a McDonald’s-ban?
Hulladékhússal kevert német termékeket árultak Ukrajnában, a veszélyes húsfélékből kórházakba és iskolákba, de még a McDonald’s-ba is jutott. Az Organized Crime and Corruption Reporting Project szerint a hús feketekereskedelme Ukrajnában a drog- és fegyvercsempészethez hasonló.  (Átlátszó)

Törvénytelenül emelik a bérüket a polgármesterek
Jelentősen csökkent a községekben a polgármesterek fizetése tavaly, ezért most több mint ötven településen jogellenesen harminc százalékkal felemelték a béreket. Emiatt az illetékes kormányhivatalok a napokban valamennyi esetben törvényességi észrevételt tettek. (NOL)

A magyar csalások ékköve
Mintegy 800 ügyfél belement abba, hogy be sem vizsgáltathatta a nejlonba csomagolt gyémántot, amit háromszoros áron vett, sőt, később vissza is adta a cégnek. Egy nógrádi faluban rengeteg áldozatott szedett a banda. A büntetőeljárást viszont több mint tíz év alatt sem sikerült lezárni. (HVG)

Ha van még két perced:

Na ez is szép. EU-s pénzből diszkriminál a szegedi kocsma. 50 millió forintot kapott hátrányos helyzetű fiatalok foglakoztatására, de csak dekoratív lányokat vár dolgozni. (Átlátszó Oktatás)

Megugrott az Orbán-haver árbevétele: alig, hogy Garancsi István beszállt az online kasszákhoz SIM-kártyát szállító cégbe, a bevétel a tizenhatszorosára nőtt. (Hír24)

A vasútállomás az új stadion: négy vasútállomás átépítésére több pénzt költ a kormány, mint amennyit az új Puskás stadion megépítésére szánnak, több mint százmilliárd forintot. (444)

A világ rendje. Cegléden félmilliárd forintért építenek LED-es közvilágítást, és ahogy kell Orbán vejének cége nyerte a közbeszerzést. (444)

Megszűnt a Quaestor Financial Hrurira Kft. fizetési haladéka, a csődeljárás iránti kérelmet ugyanis a minap hivatalból elutasította a cégbíróság. (Átlátszó)

Eladják és kiürítik a volt Kertészeti Egyetem területét, az arborétumot is beleértve, a szép zöld budai ingatlanon valami más lesz. A pénzből Orbán Várba költözését fedezik. (VSKettős Mérce)

Hárommilliárdos kárt okozott a költségvetésnek egy vasipari termékekben utazó áfacsaló bűnbanda, a NAV egy évnyi felderítő munka után csapott le a szervezetre. (Index)

Mégsem lehet büntetlenül hálapénzt adni utólag az egészségügyben dolgozóknak. Lazították volna a btk-t, de rejtélyesen eltűnt a javaslat. (VS)

Kis összefoglaló, hogy mit tudunk Lázár János rejtélyes utazásairól, és mit nem, most, hogy a bíróság szerint el kell mondania, miről tárgyalt ezeken a kiruccánosokon. (Direkt36)

Megosztás