Hírek

Mit tudott a versenyló a kiskőrösi áfacsalókról?

Ezekről ne maradj le!

Ismert nevek a nagy áfacsalási dossziéban (HVG)
Túlárazott díszelőadás az Operában (VS)
Lázárék megtorpedózták Tiborczékat (444)

Ha van 3 perced:

Ismert nevek a nagy áfacsalási dossziéban
Kiskőrösön a fél város tisztában van azzal, hogy a nemrég kirobbant újabb áfacsalási ügyben ki lehet az egyik főszervező, háza a helyi rendőrkapitányságtól egy saroknyira van. Több közös cége is van vagy volt a családtagoknak Mikóczy Zoltánnal, Overdose most előzetes letartóztatásban ülő gazdájával. (HVG)

Politikai szálak a Hungáriánál?
Egyelőre hiába számítanak a kormány jóindulatára a Hungária tízmilliárd forintos nagyságrendben becsapott önkormányzati és magánügyfelei. Akárcsak a Quaestornál, itt is politikai szálakat rebesgetnek. Közben magánnyomozót bérelnének fel a Kun-Mediátor Kft. károsultjai, hogy a főkolompos nyomára bukkanjanak, a Quaestor-birodalomból pedig nem sok maradhat a hitelezőknek (HVGPortfolioOrigo)

Túlárazott díszelőadás az Operában
Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a NAV az Operaház volt főigazgatóját. Az lett gyanús, hogy nyolcmillió forintért rendelték meg még 2008-ban az október 23-i ünnepi előadást, amit a NAV szerint másfél millióval olcsóbban is ki lehetett volna hozni. Kilenc másik furcsa szerződést is találtak, amelyek mind túlárazottnak tűnnek. Az Operaház ügyeiről az Átlátszó is írt korábban. (VSÁtlátszó)

Lázárék megtorpedózták Tiborczékat
A miniszterelnök vejének cége eddig zavartalanul nyerte a különböző közbeszerzésket, sokszor úgy, hogy eleve csak Tiborcz István vállalkozásának volt esélye a sikerre. A Miniszterelnökség korábban hét ilyen pályázatra is rábólintott, most azonban mégis megtorpedóztak egyet. Ráadásul több olyan dolgot keményen kifogásoltak, ami eddig segítette Tiborczékat. (444)

A Nyolc Kincs Kása kínzása
Kínában folyik a világ egyik legkeményebb korrupcióellenes küzdelme, a párt egyik központi szervezete igyekszik kigyomlálni a szervezetből a korruptakat. Egy riport most elképesztő részleteket közöl erről az akcióról, például azt, hogy milyen válogatott kínzásoknak vetik alá a gyanúsítottakat. Hát, nem jogállam. (Index)

Ha van még két perced:

Habony helyzete ingatag? Kormányzati berkekben továbbra is megkerülhetetlen szereplő a miniszterelnöki tanácsadó helyzete korántsem olyan stabil, mint akár egy-két hónapja. (HVG)

Több bakit is tartalmaz a kormány új szuperhivatalának pályázata. A kiírásban szereplő egyes nevek évekkel ezelőtt megváltoztak, sőt, akad olyan, ami már nem is létezik. (HVG)

Orbán azt mondja, hogy Simicska túl nagy földbirtokán vesztek össze az egykori kedvenc oligarchájával. (444)

Büntetést kapott az adóhatóságtól egy budapesti vendéglátóhely, ők pedig adománygyűjtő dobozzal vágnak vissza. Puszit is küldenek a NAV-nak. (HVG)

Pazarolva spórol a BKK a 4-es 6-os vonalán: mivel az olcsóbb rossz megoldást választja a drága jó helyett, a villamosvonalat pár évente mindig fel kell újítani. (444)

Borsosnak tűnő árért, 2,4 milliárd forintért értékeltetik fel a regionális vízművek vagyonát. Nem volt verseny, egyetlen ajánlattévő volt csak. (444)

A 100 legvagyonosabb magyar reálértéken 7 százalékkal több pénzzel rendelkezik most, mint egy évvel ezelőtt. Összesen már 2600 milliárd forint felett diszponálnak. (HVG)

Nem adják ki Amerikának, és szabadon távozhat Ausztriából a Magyarországon is ismert ukrán gázoligarcha, Dmitro Firtas. (444)

Kórházak megvesztegetésével vádolják a Siemens-t Kínában: a német cég kórházigazgatókat fizetett le, hogy az intézményeik az ő orvosi eszközeiket vegyék meg. (HVG)

Megosztás