Hírek

A lenyúlt nyugdíjpénzből tényleg Orbán rokonának szállodáit veszik meg?

Ezekről ne maradj le!
A Tocsik-ügytől Újlipótvárosig: egy testvérpár érdekes sikere (Átlátszó)
Kérdőjelek az „egyszázalékos” állatvédők körül (HVG)
Nyugdíjpénzből vennék meg Orbán rokonának szállodáit (Napi)

Ha van 3 perced:

A Tocsik-ügytől Újlipótvárosig
A Lovas-testvérek nem pazarolták az idejüket, a kilencvenes évek közepétől aktív részesei a furcsa ingatlanügyleteknek. A nevük először a Tocsik-ügyben került elő, de kaptak állami megrendelést az első Orbán-kormány idején, majd a Gyurcsány-érában is, és a Rogán Antal vezette Belvárossal is eredményesen üzleteltek. (Átlátszó)

Kérdőjelek az „egyszázalékos” állatvédők körül
Az adók 1%-ából 94 millió forintot gyűjtött össze az Országos Állatmentő Alapítvány, holott a többi szervezet nem is nagyon hallott róluk. Telefonon sem lehet elérni őket, nem tellett rá. Az alapítvány vezetője két másik hasonló szervezetben is benne van: egy gyerekmentőben és egy daganatos gyerekek gyógyítását támogató alapítványban. (HVG)

Nyugdíjpénzből vennék meg Orbán rokonának szállodáit
Az a cég világíttatja át Orbán rokonának horvátországi szállodacégét, amely az államosított magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyont kezeli. A fejlesztési miniszter szerint vonzó üzleti lehetőségnek tűnik, ezért vizsgálják a befetetési lehetőséget. (Napi)

A külügy hatodik érzék alapján döntött
Nehéz elhinni, mégis azt állítja a Külügyminisztérium, hogy isteni sugallatra pont jókor vették ki a pénzüket a napokkal később becsődölő Quaestorból. Ha lett volna bennfentes információjuk, akkor kérdés, miért nem szóltak erről a pénzüket ott tartó, keményen dolgozó kisembereknek. (Index, 444)

Börtönből a Quaestor élére
Egy 2500 lelkes kisfaluból választott magának vezérigazgatót a csődbe menekült Quaestor-csoport: a falubeliek azonban nem hiszik el, hogy a börtönviselt, korábbi közmunkásból ilyen nagy ember lett. (444)

Kampánykórház lesz Tapolcán
Közeleg a tapolcai időközi parlamenti választás, a Fidesznek pedig két elveszített körzet után szüksége van a sikerre, így mindent bevet. Miközben eddig a kis kihasználtságra hivatkozva leépítették a városi kórházat, most hirtelen 2,3 milliárd forintért kezdik el fejleszteni. Az egészségügyi államtitkár a fideszes jelölttel az oldalán hatalmas fejlesztést ígért. (Index)

Ha van még két perced:

Nemsokára kiderülhet, van-e Habonynak diplomata útlevele. Az LMP pert nyert: közérdekű adatnak számít, hogy kik és miért rendelkeznek diplomata útlevéllel. (HVG)

Olcsó áramot adna az állam az offshore hátterű és Orbán Viktor kedvenc oligarcháinak tulajdonában álló svájci gázcégnek. (NOL)

Így estek egymásnak az oknyomozók két perc alatt, és ez nem túlzás! Egy szakmai konferencián tört ki vita arról, hogy ki az igazi oknyomozó. (Mutyimondó)

Még nem használhatja a medencéjét Szijjártó Péter a szuper házban, amit széles körű családi összefogással vásárolt meg. (Index)

Súlyos korrupciós botrányt tártak fel a spanyol Néppártnál. 1990-2008 között  létezett egy titkos kassza, amelyből választási kampányokat és jutalmakat fizettek ki. (Index)

A román korrupcióellenes ügyészség nyomozást indított a római katolikus egyháznak visszaszolgáltatott ingatlanok ügyében. (NOL)

Egy német cég vizsgálatot indított, mert gyanújuk szerint egyes alkalmazottaik kenőpénzt fizettek azért, hogy megrendelésekhez jussanak a foci vébén. (Deutsche Welle)

Megosztás