közbeszerzés

1,4 milliárd forintos vagyonvédelmi munkát nyert el a belügyminiszter egykori érdekeltsége, a Civil Zrt. a HungaroControltól

Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. kapta meg a HungaroControl Zrt. őrzés-védelmének ellátását.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Nettó 1,4 milliárd forintért nyújt recepciós szolgáltatást, biztosítja majd a fegyveres biztonsági őrséget, valamint kezeli a biztonsági rendszert védelmi szolgálat igénybevételével a Civil Biztonsági Zrt. az állami tulajdonú HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. XVIII. kerületi, Igló utcai székházának területén.

Az uniós közbeszerzési értesítőben január 18-án megjelent eredményhirdetés szerint a recepciós szolgáltatás magában foglalja a telefonos feladatok ellátását, valamint a csomagvizsgáló berendezés és a fémkereső kapu kezelését.

A tájékoztatóban szerepel az is, hogy a Civil alvállalkozóval fogja teljesíteni a személy- és vagyonvédelmi, a recepciós, illetve a biztonságtechnikai rendszerfelügyeleti feladatok elvégzését. A Közbeszerzési Adatbázisba feltöltött dokumentumok szerint a Civil alvállalkozója az újlengyeli székhelyű KÖT R SECURITY&SERVICE Kft. lesz, amelynek a legfrissebb céginformációk szerint 65 dolgozója van.

A Civil Zrt. értékesítésének nettó árbevétele – az Opten céginformációs rendszer alapján – 2016-ban és 2017-ben is 12-12 milliárd forint volt.

A cég vezérigazgatója pedig az a Tasnádi László, aki 2014 júniusa és 2016 december között rendészeti államtitkár volt, akit támadtak III/II-es múltja miatt. Végül ez annyira fájt neki, hogy lemondott, de – mint megírtuk – más játszhatott közre abban, hogy távozott az államtitkári székből.

Tavaly decemberben nagy felháborodást okozott az, ahogy az MTVA biztonsági emberei felléptek a mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselőkkel szemben, amikor azok megpróbálták elérni, hogy a köztévé beolvassa a követeléseiket. A sajtóban megjelent, hogy az őrök a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. emberei, az Átlátszó pedig elhatározta, hogy a jogellenesen eljáró biztonságiak nevét kikéri, és ha nem kapjuk meg, akkor perelni fogunk az adatokért.

 

Kikérjük a köztévében az ogy. képviselőkkel szemben erőszakot alkalmazó őrök nevét

A Varju László képviselővel szembeni erőszakos intézkedés csak megerősíti azt, ami egyébként eddig is nyilvánvaló volt: a mentelmi jogot élvező országgyűlési képviselőkkel szemben jogellenesen léptek fel tavaly decemberben a közmédia biztonsági őrei. A hírek szerint eddig semmilyen nyomozás nem indult az ügyben, senkit nem hallgattak ki még tanúként sem.

A Civil Zrt.-vel kapcsolatban egyébként 2017 novemberében írtunk arról, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól 26 milliárdos őrzés-védelmi közbeszerzést nyertek a belügyminiszter volt cégéhez köthető vállalkozások, amelyek a keretmegbízás keretében 3 évig fognak őrzés-védelmi feladatokat ellátni különböző állami épületekben.

Csikász Brigitta

A céginformációt az Opten Kft. szolgáltatta.

Megosztás