közbeszerzés

26 milliárdos őrzés-védelmi közbeszerzést nyertek a belügyminiszter volt cégéhez köthető vállalkozások

Három évig őrzési és recepciós feladatokat fog ellátni különböző állami épületekben a Civil Biztonsági Zrt., a Valton-Sec Kft.,  a Hunex Team Kft., és a PFM Biztonsági Kft.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2017 márciusában írt ki meghívásos közbeszerzést az üzemeltetési és/vagy ellátási körébe tartozó ingatlanok őrzésére nettó 26 milliárd forint értékben.

A tender eredménye november 8-án jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, a nyertes négy cég lett:

– Civil Biztonsági Zrt.

– Valton-Sec Kft.

– Hunex Team Kft.

– PFM Biztonsági Kft.

A hivatalos tájékoztatás szerint a cégekkel a KEF 3 évre szóló keretszerződést kötött, ami további egy évvel meghosszabbítható. A cégeknek jelenleg Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Sopron, Kecskemét, Szeged, Gödöllő területén fekvő ingatlanokban kell ellátnia a feladatot, amely részletesen az alábbiakból tevődik össze:

– recepciós szolgáltatás nyújtása: összesen 52 fő, 133.210 óra/év

– személy és vagyonvédelmi feladatok: összesen 264 fő, 1.943.322 óra/év

– egyéb, eseti jellegű vagyonvédelmi feladatok: jellemzően rendezvények biztosítása (50 fő, 210.000 óra/év), pénzszállítás biztosítása (8 fő, 1.800 óra/év), különleges esetekben azonnali vagyonőrzés biztosítása (10 fő, 9.500 óra/év)

A Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. Pintér Sándor jelenlegi belügyminiszter volt cége, amely 2010 óta több közpénzes megrendelést nyert már.

A Fidesz kedvenc biztonsági cégeként elhíresült Valton már tavaly is befutott a KEF hasonló közbeszerzésén, idén pedig a vizes vb őrzési feladatai mellett elnyerték a 2018-as állami rendezvények biztosítását, és az olimpiai központok négyéves őrzését is.

A Hunex Team Kft. és a PFM Biztonsági Kft. tulajdonosa egyaránt a PFM Holding Zrt., ami a 444 májusi cikke szerint a CBSZ-hez köthető.

Kapcsolódó cikkeink:

Fantomcégek a postatelepen – a Civil Biztonsági Zrt.-től az Új Hebridákig tart a vagyonőrök alvállalkozói lánca

Milliárdos költségvetési csalást leplezett le, aztán sittre került a stróman

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás