rendőrség

Nem akart DNS-mintát adni az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok ügyében, most úgy érzi nincs szerencséje a rendőrséggel

Nem nyomoz a rendőrség abban az ügyben, amelyben egy weboldal feltörését jelezték számukra. A feljelentő az a Csókási László volt, akinek nem tetszett, hogy az Orbán Ráhel esküvőjén történt mobillopás miatt DNS-minta adására kényszerítette őt és másokat is a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi ezer forinttal!

„Kétszer fordultam eddig nyomozóhatósághoz, egyik, amikor az Orbán-esküvőn DNS-t vettek tőlem, tőlünk, teljesen jogellenesen a Ráhel barátnőjétől ellopott két telefon miatt. 12 millió forintot költött a rendőrség erre a nyomozásra. Az Átlátszó kérte ki az adatokat a nyomozás áráról, mert a rendőrség ezt sem akarta kiadni! 8 hónap után adták csak ki az adatokat! Az én feljelentésemet természetesen elsikálták. Mindent rendben talált a Polt vezette ügyészség!”

Így kezdte Csókási László a Kifogásokvilága elnevezésű weboldalán a bejegyzését, aminek apropóját az adta, hogy nagyjából egy hónappal ezelőtt feltörték az oldalát. Mint írta, feljelentést tett, és persze várta a 12 milliós értékű nyomozást ebben az esetben is. Jelezte, hogy a rendőrségnek a feljelentésében megadta azt a két IP-címet is, ahonnan a betörés történt a weboldalára. Ami egyébként több éves szabadságvesztéssel is büntethető.

Nem nyomoz a rendőrség! Bárki feltörhet weboldalakat Magyarországon!

Ennyit a rendőrségről, ami állítólag az adófizető állampolgárokért van! Hát nem. Kétszer fordultam eddig nyomozóhatósághoz, egyik, amikor az Orbán-esküvőn DNS-t vettek tőlem, tőlünk, teljesen jogellenesen a Ráhel barátnőjétől ellopott két telefon miatt. 12 millió forintot költött a rendőrség erre a nyomozásra. Az Átlátszó kérte ki az adatokat a nyomozás áráról, mert a rendőrség ezt sem akarta kiadni!

Csókási László, mint megjegyezte, számított arra, hogy nem fogják megtalálni az illetőt, vagy illetőket. De azért az meglepte, hogy a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ezért az eljárást megszüntették.

A férfi felidézte a T-Systems esetét, amikor egy diák úgy vett „ingyen” bérletet, hogy nem tört fel kódot, hanem kiválasztotta azt, hogy 50 forint legyen a bérlet ára, mert az applikációt úgy csinálták meg, hogy ezt meg lehetett tenni, aztán ezt a diákot előállította a rendőrség. Majd – mint emlékezetes – a diák szólt „a BKK-nak, hogy szar a rendszere”.

Csókási ehhez gúnyosan hozzátette: „Jah, hogy kiberbűnözés elleni osztálya is van a Nemzeti nyomozó Irodának?” Ezzel arra célzott, hogy lenne olyan szervezet, amely az ügyében eljárhatott volna, de semmi nem történt. A férfi megjegyezte azt is, hogy nem utálja a rendőröket, lévén, hogy vannak rendőrismerősei, mivel az Adyligeti rendőrszakközépből szerelt le.

Ugyanakkor szerinte egy korrupt rendszerben nincsen normális rendőrség. A testület tagjai pedig jelenleg szerinte négy dologra alkalmasak: vegzálni a hajléktalanokat, asszisztálni a kilakoltatásokhoz, védeni a korrupt politikát és büntetni az autósokat, hogy teljesítsék a kapitányságok által előírt havi büntetési kvótát.

A nyomozás megszüntetése ellen persze Csókási László élhetne panasszal. De mint megjegyzi, felesleges lenne, mert kapna egy elutasító határozatot. „Kösz, ezért inkább ne vágjunk ki fákat!”

Csikász Brigitta

Megosztás