korrupcióinfó

Simonka György elszólta magát, mégis vannak cégei Pusztaottlakán – Hadházy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, Dél-Békés meghatározó politikusa ellen Hadházy Ákos. Ezt hétfői Korrupcióinfóján jelentette be a független képviselő.

„Olyan még nem volt, hogy én ne intézzek el bármit” – a magabiztos szavakat a meghívottként jelen lévő Simonka György (Fidesz) országgyűlési képviselő hangoztatta Kardoskút képviselőtestületi ülésén január végén. Az úgynevezett Calendula tervről beszélt, aminek a lényege, hogy megállítsa a fiatalok elvándorlását a Dél-békési térségből.

Hogy hol tart a két éve beharangozott „megállítás”, egyelőre nem tudni, a terv honlapja ugyanis üzemen kívül van – az, hogy ez a terv hivatalos honlapja az elnevezésből gondoljuk, a domain-t mindenesetre a Simonka-család egyik korábbi érdekeltsége jegyeztette be. Mondott azonban érdekesebbet is Simonka a testület előtt. Éspedig:

„Pusztaottlakán vannak a családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel, ezért egy kicsi falu lakosságának figyelembe vételével magas az adóbevétele.”

Persze ez a belpolitikai hírek rajongóinak nem újdonság, sőt, voltaképpen nem is könnyű az eligazodás a Simonka-közeli érdekeltségek rengetegében. Viszont a fideszes politikus vagyonnyilatkozatában szó nincsen „családi vállalkozásokról”. Csupán a felszámolás alatt álló – mellékesen csalás miatt indult nyomozásban emlegetett – Magyar Termés TÉSZ Kft. 11 százalékos üzletrésze van a nevén. Egyéb élő cégkapcsolatot az Opten céginformációja sem mutat Simonkára keresve.

Vagyis a képviselő vagy átverte a kardoskútiakat, vagy pedig strómanokat futtat. Hogy kiderüljön a megfejtés, Hadházy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Simonka György ellen a T. Házban – jelentette be heti Korrupcióinfóján.

Hadházy szerint Pusztaottlaka Békés Felcsútja.

Ezúttal a BMKP Békés Megyei Kitörési Pont Kft. három győztes uniós projektjét ismertette a politikus mondanivalója alátámasztására. A cég 2017-2018-ban összesen 625 millió forintnyi uniós forrást nyert ipari területek fejlesztésére, inkubátorház kialakítására és termelői piactér kialakítására Pusztaottlakán. A BMKP többségi tulajdonosa a település önkormányzata, a kisebbik üzletrész pedig egy alapítványé, amelyben Simonka nővére elnököl.

Rádi Antónia

Fotó: Szakál Szebáld / Átlátszó

Megosztás