trafikbárók

A tavalyi évben 473 millió forint nyereséget termeltek Vu Quy Duong trafikjai

Három év alatt meghatszorozta adózott eredményét a Vu Quy Duonghoz köthető, majdnem 100 trafikból álló hálózat, amely 2014-ben még csak 70 millió forintot termelt,  2017-ben viszont már 473 millió forintot. 

92 trafikja van a vietnámi Vu Quy Duongnak, akit ismerősei, üzlettársai csak Vu Zoliként emlegetnek – írtuk meg a trafikrendszer nagy nyerteseit bemutató cikksorozatunk első részében április elején. Mivel a cégeknek június elejéig kell leadniuk az előző évre vonatkozó számokat, ezért akkor még csak a 2013-2016-ra vonatkozó pénzügyi eredmények álltak rendelkezésünkre. Azóta viszont a 2017-es adatok is megérkeztek, mi pedig összesítettük őket.

Így derült ki, hogy míg Vu Zoli dohányboltjai a rendszer felállása utáni első teljes évben (2014) 70 millió forint pluszt termeltek, addig tavaly már 473 millió forintot. Ez hatszoros emelkedés úgy, hogy a 2017-es adatban nincs is benne az összes üzlet, hiszen 3 dohánybolt mérlegét még mindig nem adták le.

Az eredmény annak fényében is igen figyelemreméltó, hogy az üzletek 2013-ban még masszívan veszteségesek voltak, 153 millió forintos mínuszt hoztak össze, ezt tornázták fel néhány év alatt plusz félmilliárd forintra.

Vu Zolihoz köthető többek között a Népliget metrómegállónál, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér metrómegállónál lévő nemzeti dohánybolt, Budapesten kívül pedig vidéken is vannak üzletei, például Ácson és Szentendrén.

 

 

Baldauf László, Gyelán Zsolt, Krupp József, Breier László – valamennyien szerepelnek a CBA honlapján az igazgatósági tagok között. (Baldauf László már csak tiszteletbeli elnökként, a Népszava májusi értesülései szerint ő végleg kiszállna a CBA-ból). Ehhez a körhöz 57 trafik köthető, ezekben vagy közvetlenül, vagy egy rokonukon keresztül, vagy a cégeiken keresztül tulajdonosok. 

A CBA-s hálózat tavaly 372 millió forint nyereséget termelt, ami az előző évhez képest 85 millió forinttal több, az első teljes évnek pedig több, mint kétszerese (170-372 millió forint). A rendszer bevezetése óta a nyereség egyébként összesen 1 milliárd 107 millió forint.

 

 

A legjobban a Krupp Józsefhez és Breier Lászlóhoz köthető hálózat teljesített. Míg itt a haszon 2014-ben 119 millió forint volt, addig 2017-ben már 261 millió forint.

 

 

Egy embernek egyébként csak maximum 5 dohányboltja lehetne. Ezt a trafikbárók úgy játszották ki, hogy kihasználtak egy kiskaput: a törvényben nincs kitétel arra, hogy az üzemeltető Bt.-kbe a koncessziótulajdonosokon kívül még hányan szállhatnak be, bárki lehet például kültag, akkor is, ha nincs koncessziója. 

Így tehát nem kell mást tenni, mint keresni egy koncessziótulajdonost, megegyezni vele, beszállni a Bt.-jébe, és máris az övék (is) a dohánybolt. Ráadásul, mivel arra is lehetőség van, hogy a nyereségen 1%-99% arányban osztozzanak, így a lefölölözött haszon oroszlánrésze is az övék lehet. 

A cégadatokat az OPTEN Kft. szolgáltatta.

Megosztás