Egyéb

Orbán Viktor hazudott: nincs listája a kormánynak a „Soros-zsoldosokról”

 

Emlékezetes, hogy Orbán Viktor a választási kampány finisében, március 30-án a szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban azt mondta, hogy a kormány név szerint ismeri a magyarországi „Soros-zsoldosokat”. Most úgy tűnik hogy az egész listázás kamu volt, és a Magyar Idők indította el a hazugságlavinát egy manipulált hangfelvétellel.

„Azt tudjuk, hogy itt körülbelül az ő elmondásuk szerint, tehát a Soros-zsoldoshadsereg tisztjeinek elmondása szerint körülbelül kétezer ember dolgozik Magyarországon, fizetett ember azért, hogy a mostani választási kampány során meg tudják buktatni a kormányt, és egy új, bevándorláspárti, Soros György által is elfogadható kormányt hozzanak létre. Nekünk erről elég sok tudásunk van. (…) Ugye, Magyarország mégiscsak egy szervezett állam, amelynek van önvédelmi reflexe és képessége, vagy legalábbis én fontosnak tartottam mindig, hogy legyen. Ezért mi rendelkezünk információkkal, jelentésekkel, elemzésekkel. Mi pontosan is tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében.”

Nagyon sötét történelmi korszakokban fordult elő az, hogy a kormány különböző szempontok alapján listát készített az emberekről, akikkel ezután és emiatt mindig rossz dolgok történtek.

De nem csak erkölcsileg, jogilag is felvet kérdéseket ez az eljárás, ezért március 31-én közadatigénylésben kértük ki a Miniszterelnökségtől, hogy ezt az említett nyilvántartást

– ki vezeti
– milyen jogalapon vezetik
– melyik jogszabály melyik rendelkezése alapján vezetik.

Április 18-án kaptuk meg a választ: a Miniszterelnökség azt közölte, hogy ők ebben a témában nem adatkezelők, és egyébként a jogszabályok tartalmára való rákérdezés nem is adatigénylés.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője a Belügyminisztériumtól és a Miniszterelnöki Kabinetirodától kérte ki április 7-én a 2.000 „Soros-zsoldos” listáját. Jávor április 27-én tette közzé Facebook-oldalán a válaszokat, amiket kapott:

– a Belügyminisztérium nem adatkezelő

– a Miniszterelnöki Kabinetiroda egy interjúra hivatkozik

„Mint arról bizonyára Ön is értesült, a Soros Found Management korábbi pénzügyi és operatív ügyekért felelős vezetője, Tracia Ahern sajtóhírek alapján arról beszélt, hogy nagyjából kétezer ember dolgozik Soros György alapítványaiban. Ahern azt is elismerte, hogy ezeket az alapítványokat politikai befolyásolásra használják. Tekintettel arra, hogy korábban Ön is egy Soros György által finanszírozott szervezetnél dolgozott, kérdéseivel forduljon Tracie Ahernhez.”

 

 

Vagyis kamu az egész listázás.

Az említett interjúban ugyanis Tracie Ahern arról beszélt, hogy Soros György alapítványainak kétezer ember dolgozik VILÁGSZERTE.
Tehát nem Magyarországon, ahogy Orbán és a fideszes politikusok állították a kampányban.

Az összevágott és magyarul feliratozott hangfelvételt a Magyar Idők mutatta be még március 23-án, csak éppen a ‘világszerte’ szót nem tették be a feliratba. Anélkül vette át a teljes lakájmédia, és a politikusok elkezdték a zsoldosozást. Hazugság volt az egész.

Erdélyi Katalin

Megosztás