közbeszerzés

9 milliárdos árvízvédelmi tendert nyert Mészáros Lőrinc cége

A Mészáros és Mészáros Kft. a Békés Drén Kft.-vel közösen végez helyreállítási munkákat az első rendű árvízvédelmi fővédvonalakon.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság július közepén írt ki nyílt közbeszerzést árvízvédelmi munkálatokra, a tender eredménye november 24-én jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben.

A nettó 9 milliárd 113 millió forint értékű megbízást a Mészáros és Mészáros Kft. valamint a Békés Drén Kft. alkotta Védképesség 2017 Konzorcium nyerte.

Azt nem tudni, hogy pontosan hol fognak dolgozni a cégek, a hivatalos tájékoztatóban csak az szerepel, hogy a beruházás célja „A védelmi képesség helyreállítása az I. rendű árvízvédelmi fővédvonalakon, a 2016. évi őszi felülvizsgálatokon tapasztaltak és az elmúlt években levonuló árvizek alakalmával regisztrált árvízi jelenségek alapján”. A beruházás egy KEHOP-os projekt része, vagyis az EU fizeti az árát.

Mészáros Lőrinc cégének szerencsés hete van: tegnap a 420 milliárdos gigatender keretében nyert el egy nettó 4,4 milliárdos megbízást a váci szennyvíztisztító-telep fejlesztésére.

Erdélyi Katalin

Megosztás