közbeszerzés

6,5 milliárd forintos keretszerződést kötött a Miniszterelnökség Csetényi Csaba cégeivel

 

Csetényi a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal szomszédja a Pasa parkban, és sokáig az ő cégeit bízta meg a kabinetiroda az állami reklámkampányok lebonyolításával. A kvótakampány óta azonban úgy tűnt, hogy Csetényi kegyvesztett lett, más cégek kapták ezeket a megrendeléseket. Most viszont a Lázár János vezette Miniszterelnökség bízta meg kommunikációs feladatokkal 6,5 milliárd forint értékben. A számlát uniós pénzből fizeti a Miniszterelnökség.

A 2010-es kormányváltás után Csetényi Csaba reklámcégei: a Network 360 Kft. és az Affiliate Network Kft. volt a köznyelvben propagandaminisztériumnak hívott Miniszterelnöki Kabinetiroda állandó partnere a többmilliárd forintos „lakossági tájékoztató kampányok”, vagyis politikai üzenetek hirdetésének megszervezésében.

Sokan ezt annak tulajdonították, hogy Csetényi a Kabinetirodát vezető Rogán Antal szomszédja a Pasa parkban, de Csetényi tagadta a vádakat, és állította, hogy nem a lakcímkártyájával, hanem a tehetségével nyeri el sorban az állami tendereket.

A 2016-os kvótanépszavazás után azonban úgy tűnt, hogy Csetényi kiesett a pikszisből, mert azóta alig kaptak közpénzes megrendelést az érdekeltségei, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda Balásy Gyula vállalkozásainak (Lounge Design Kft., New Land Media Kft.) adott többmilliárdos megbízást a „Magyarország erősödik” kampány, és a nemzeti konzultációk reklámozására is.

Magyar Nemzet információi szerint Csetényi elszámolási viták miatt lett kegyvesztett a kormánynál: “a médiabirodalom több vezetője is reklamált, hogy a kifizetések késnek vagy meg sem érkeznek”.

Erre most nagy meglepetésként az jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában, hogy a Miniszterelnökség – amit Rogán Antal nagy riválisa, Lázár János vezet – nettó 6,5 milliárd forint értékű keretszerződést kötött Csetényi Csaba cégeivel kommunikációs feladatok ellátására.

A megbízás két részből áll össze:

1, kreatív tervezési és gyártási feladatok, nyomdai feladatok, médiavásárlás: 5,34 milliárd forint

2, PR- feladatok, rendezvényszervezési feladatok, közvélemény- és piackutatás: 1,15 milliárd forint

A Miniszterelnökség a keretösszegek 70 százalékának lehívására vállalt kötelezettséget, vagyis Csetényi vállalkozásainak minimum 4,5 milliárd forintot mindenképp ki fognak fizetni Lázárék.

Méghozzá EU-s pénzből, ugyanis a tender leírása szerint a Miniszterelnökség három uniós forrásból állja a számlát: Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program (KÖFOP), Vidékfejlesztési Program (VP), Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP).

A július végén kiírt nyílt közbeszerzésen egyébként nem volt semmiféle verseny, mert Csetényi Csaba cégein kívül senki más nem tett ajánlatot.

Korábbi cikkeink Csetényi Csaba üzleti sikereiről:

3 milliárd forintot költött a kormány a kvótakampány végére

Egy évig titkolta a Budapest2024 Zrt., hogy Csetényi Csaba cégével szerződött

Csetényi Csaba 700 millió forint osztalékot vett ki a cégeiből

5,1 milliárd forint állami megbízást kaptak a Rogán szomszédjához köthető cégek

Rogán szomszédjának is boldog karácsonya volt

Erdélyi Katalin

Megosztás