vizes vb

Még 7,8 milliárd a vizes vb-re

 

Uszodafelújításra 3 milliárd, biztonsági szolgáltatásokra 1 milliárd, a nyitó és záróünnepségre 3,8 milliárd forint megy. A kivitelezők az Épkar, a Valton, a Müpa és egy francia cég.

Nincs nap vizes vb nélkül. Az EU-s közbeszerzési értesítő március 11-i számában három kapcsolódó eredmény is megjelent, végösszegük nettó 7,8 milliárd forint.

– a nyitó és záró ünnepséggel kapcsolatos művészeti és technikai lebonyolítási feladatok ellátása 3,8 milliárd Ft: a tender két nyertese az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft. és a francia ECA2.

– biztonsági szolgáltatások 1 milliárd Ft: a megbízást a Valton-Sec Kft. nyerte, aminek az alábbi helyszíneken kell ügyelnie a rendre: Dagály Úszóaréna és környéke, Hajós Uszoda és környéke, Batthyány téri High Diving helyszín, Városligeti Műjégpálya – szinkronúszás, Balatonfüred – nyíltvízi úszás helyszíne, hotelek, kiegészítő helyszínek.

– a Hajós Alfréd és a Széchy uszoda felújítása 3 milliárd Ft: kivitelező a Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt., ami a Strabag és a ZÁÉV elől vitte el a munkát.

A vizes vb közeledtével már szinte naponta röpködnek a milliárdos kiadások, így a sportesemény költségei valószínűleg bőven túllépik a 100 milliárd forintot is, holott a kormány eredetileg 25 milliárdról beszélt.

Kapcsolódó cikkeink

Ha azt hitte, hogy a vizes vb szállodaköltségei nem szállnak el, van egy rossz hírünk

Újabb 2,1 milliárd forint a vizes vb-re

Jegyek, akkreditáció, közlekedés – nem áll le a vizes vb-s közbeszerzési gyár

Újabb 2 milliárd a vizes vb-re, Kuna Tibor cégének

Erdélyi Katalin

Megosztás