Cikkek

Mindenkinél most telt be a pohár – még nagyobb tüntetés a netadó ellen

A vasárnapinál is többen, becsléseink szerint nagyjából 30000-en vettek részt az internetadó elleni második tüntetésen. A kormány a tüntetők által adott ultimátum ellenére nem vonta vissza az adót, mely a tiltakozók szerint szándékosan korlátozná az információhoz jutást azzal, hogy drágábbá teszi az internetezést.

Az ezúttal békésen véget érő tüntetésen a múltkorihoz hasonlóan a társadalom legszélesebb rétegei – volt fideszesektől radikális fiatalokon át baloldaliakig – képviseltették magukat, de ahogy videóriportunkból is kiderül, a legtöbb résztvevő most tüntet először. „Betelt a pohár” – mondják, szerintük az internetadó csak az utolsó csepp volt a korrupciós botrányok, a demokrácia csorbítása, a szociális problémák tetején.

Egyszerre telt be mindenkinél a pohár – még nagyobb tüntetés a netadó ellen from atlatszo.hu on Vimeo.

A felszólalók felhívták a figyelmet, hogy egyszerre 10 városban volt tüntetés tegnap az internetadó ellen, a november 17-i héten történő parlamenti szavazás napján pedig „meg fogják akadályozni” a netadó megszavazását.

Korábbi cikkeink a netadóról

20000 égnek tartott mobil – Drónról is felvették az internetadó elleni tüntetést

Az Orbán-paradoxon

A Fidesz mindig megakadályozta a különadók áthárítását

És ő a nemzetközi szóvivőnk. Eh?!

2008-ban támadta, jövőre bevezeti az internetadót a Fidesz

A felvonulás ezúttal is a József Nádor téren a Nemzetgazdasági Minisztériumnál indult, majd a Kiskörút és az Astoria érintésével az Erzsébet hídon haladt át Budára. A tüntetés hivatalos része a Clark Ádám téri „0” kilométerkőnél ért véget, mondván a 700, illetve 5000 forintos netadóval sem értenek egyet. Ezután még nagyjából kétezren átvonultak a Kossuth térre, ahol több száz készenléti rendőr állta körül a Parlamentet, megakadályozva, hogy a tüntetők kitűzzék az EU-zászlót az épületre.

Egy kisebb lökdösődés után a szocialista párt képviselői EU zászlókkal a kezükben jelentek meg az egyik ablakban, de a tömeg felismerve őket hangos fújolásban tört ki.

Halász Áron

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Megosztás