Cikkek

MagyarLeaks: A Jobbikról szivárogtat az Anonymous

Az Anonymous hackermozgalom péntek este támadta meg a Jobbikot, ennek következtében szombatra virradóra nem volt elérhető, illetve akadozva működött a Jobbik honlapja és a magyargarda.hu. Előzőleg azt tették közzé a magyar Anonymous mozgalom Facebook-oldalán, hogy a Jobbik honlapja és más, a párthoz közel álló weboldalak ellen terveznek akciót indítani. „Miután a parlamentben és a közéletben is elszaporodott az antiszemita, sőt olykor náci megnyilvánulás, lépnünk kell” – írta az OpHunAnon Facebook oldal péntek este. A Jobbikhoz közel álló hetilap online kiadása, a barikad.hu „Jó munkát, cenzorok!” címmel közölt írásában reagált az akció meghirdetésére, azzal vádolva az Anonymoust, hogy „szabadságharcosokból pribékek lettetek”.

Hétfőn olyan fájlokat kaptunk a MagyarLeaks anonim kiszivárogtató szolgáltatásunkon keresztül, amelyekből úgy tűnik hogy egy másik szempontból is legalább részben sikeres lehetett az Anonymous akciója: jobbikos belső információk kiszivárogtatását ígérték a támadás előtt a hackerek. A birtokunkba került fájlok eredetiségét nem áll módunkban ellenőrizni, de ránézésre a Jobbik belső anyagait kaptuk, például olyan weboldalakat, amelyek a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői információs rendszeréből származhatnak. De tagnévsorokat tartalmazó excel-fájlokat, jobbikosnak látszó emaileket, szerződéstervezeteket, a meghívható központi előadók névsorát, és egyéb, első ránézésre belső használatra készült jobbikos dokumentumokat is tartalmaz a kiszivárogtatás.

Nemzeti radikális honlapok azóta keményen támadják a hackercsoportot a pénteki akció miatt, de fórumbejegyzések tanúsága szerint a magyar Anonymous mozgalmárokat is megosztották a történtek az egyesek szerint rosszul megválasztott célpont miatt. „Fel lehet törni e-mail és fb-fiókokat, el lehet lopni a párttagok listáját, meg lehet bénítani egy párt honlapját, de ettől még nem fog megváltozni semmi, csak bonyolultabb, ellenségesebb világ jön majd” – írta egy szimpatizáns.

A tavaly az Alkotmánybíróságon végződött sajnálatos események miatt kijelentjük, hogy a személyes adatokat tartalmazó fájlokat töröltük, azokat nem kezeljük és nem tároljuk. Nem tudjuk, kik küldték be a fájlokat, hiszen éppen az a MagyarLeaks szolgáltatás lényege, hogy a szivárogtatók kilétét még mi sem ismerjük meg.

 

Megosztás