Hírek

Biztonságosabb böngészést fejlesztenek

A World Wide Web Konzorcium (W3C) létrehozott egy munkacsoportot a biztonságosabb böngészés támogatása érdekében. Több mint 15 cég és szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük van az Adobe, az Apple, a Facebook, a Google, a Microsoft és az online szólásszabadsággal foglalkozó civil Electronic Frontier Foundation.

A kezdeményezés célja, hogy a böngésző használata közben a felhasználó figyelmeztetést kapjon, ha a megnyitott honlap nem tiszteli az online magánszféráját (privacy).A munkacsoport meghatározna olyan alapvető gyakorlatokat, amelyek a különféle privacy igényeket tudják kielégíteni. A W3C arra ösztönözné a fejlesztőket, tegyék lehetővé, hogy a böngészőben be lehessen állítani, hogy a látogatott honlap kevésbé követhesse a felhasználói tevékenységet (tracking), a honlapok kezelői pedig fogadjanak privacy-vel kapcsolatos megkereséseket.

A W3C a napokban tartja első konferenciáját Seattle-ben Praktikus Szabványok a Web Szakértői számára (Practical Standards for Web Professionals) címmel. „A konferencia a Nyílt Web Környezet (Open Web Platform) azon úttörő, különböző platform-, eszköz- és böngésző-független tulajdonságaira összpontosít, amelyek mind a fejlesztők, mind a designerek által alkalmazhatók.”

Forrás: BBC és W3C

Megosztás