Adatigényléses perek

Szigorúan titkos ingatlanügyletek: pereljük az ötödik kerületet

A Budapest V. kerületi önkormányzat az elmúlt években különösen aktív vagyongazdálkodást folytatott. Kíváncsiak voltunk ezért, pontosan melyik ingatlanok kerültek ki az elmúlt öt évben az önkormányzat vagy a vagyonkezelő társaságának tulajdonából (vagyonkezeléséből), így még június végén adatigényléssel fordultunk a polgármesteri hivatalhoz és az önkormányzati vagyonkezelőhöz.

Július közepén aztán egy e-mailt kaptunk a polgármesteri hivatal egyik munkatársáról:

A Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzathoz elektronikus formában érkezett közérdekű adatigényléssel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk.
Tekintettel arra, hogy  hatalmas mennyiségű adatbázist kell átvizsgálni és kiszűrni az információkat, ennek időigényessége miatt szíves türelmét kérjük.
Amennyiben elkészül a lista, úgy elektronikus formában továbbítjuk az Ön részére.

Ezen egy kicsit meglepődtünk, mert azt gondoltuk, az önkormányzati vagyonról és annak változásairól naprakész nyilvántartás van a polgármesteri hivatalban, de türelmesen vártunk tovább. A vagyonkezelő társaságtól mindenesetre még ennyi tájékoztatás sem jött.

Mivel már két hét eltelt a törvény adta válaszadási határidő letelte óta, kénytelenek voltunk a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt keresetet indítani azért, hogy a polgármesteri hivatal és a vagyonkezelő társaság kiadja a kért közérdekű adatokat.

A kapcsolódó dokumentumokat ITT megtalálja:

Adatigénylés a polgármesteri hivatalhoz

Tértivevény az adatigénylés átvételéről

Kereset a polgármesteri hivatal ellen

Adatigénylés a vagyonkezelő társasághoz

Tértivevény az adatigénylés átvételéről

Kereset a vagyonkezelő társaság ellen

LEAK: a Pomo d’Oro étterem 2008-as adásvétele

 

 

 

 

Megosztás