médiaszereplés

Akkugyárak, vendégmunkások, infláció, szeméthegyek – a Flaszter vendége volt Fülöp Orsolya

Az Átlátszó újságírója volt a vendége a Magyar Hang eheti Flaszter című műsorának, amelyben R. Kiss Kornélia és Dévényi István újságírókkal beszélgetett néhány nagyobb sajtóvisszhangot kapott eseményről. Szó esett többek között az akkumulátor-gyárakban történt hajmeresztő balesetekről, illegálisan tárolt hulladékokról, inflációról és bevándorlásról is. 

Havonta egyszer négyoldalas Átlátszó-mellékletben jelennek meg a Magyar Hang hetilap hasábjain is az általunk feltárt legfontosabb ügyek. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Fülöp Orsolyát a Flaszter című műsorba.

A Magyar Hang legfrissebb számában többek között írtunk titkos kórházi várólistákról és Lázár János vízágyas tehenészetéről. Beszámoltunk arról, hogy júliusban a csak félgőzzel üzemelő Paksi Atomerőmű is túlmelegítette a Dunát, illetve hogy két ember halálát okozta egy géprobbanás a szigetszentmiklósi akkumulátor-feldolgozóban.

A baleset kapcsán az adásban hosszú beszélgetés alakult ki az erőltetett akkumulátor-programról, a létesítmények hiányzó környezetvédelmi engedélyeiről, talajszennyezésről, a tűz- és munkavédelmi előírások rendszeres megsértéséről és a kiszabott hatósági bírságok „visszatartó erejéről”, amelyekkel az Átlátszó rendszeresen foglalkozik. A napokban például újabb illegális hulladéklerakatra bukkantunk.

Miért hagyja Brüsszel, hogy Magyarországon a kiemelt nemzetgazdasági beruházások, mint amilyenek az akkumulátor-gyárak is, megfelelő engedélyek nélkül épülhessenek? Hagyjuk-e mi? Elszámította-e a magát a kormány ezzel az akkumulátorosdival? Miért nő a Fidesz-szimpatizánsok száma az infláció emelkedésével? Értjük-e az inflációt? Megannyi érdekes kérdés, amelyről mind szó volt az adásban:

 

Megosztás