médiaszereplés

Az Óbudán írt „nemzetközi hírügynökségről” beszélt Sarkadi Nagy Márton a Klubrádióban

London helyett Óbudán írták a „nemzetközi hírügynökség” híreit — derítettük ki nemrégiben. A részletekről Sarkadi Nagy Márton, az Átlátszó újságírója beszélt a Klubrádió pénteki Reggeli Gyors című műsorában.

Megtévesztő a Fidesz-barát sajtóba több ezer hírt szállító „nemzetközi hírügynökség” tevékenysége — írtuk a múlt héten.

A KESMA médiamonstrum, a nemhivatalos miniszterelnöki főtanácsadó Habony Árpád, és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe tartozó V4NA “hírügynökség” szerkesztősége az Átlátszó több, egymástól független forrásból származó információi szerint nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt.

London helyett Óbudán írták a Habony-féle „nemzetközi hírügynökség” híreit | atlatszo.hu

Megtévesztő a Fidesz-barát sajtóba több ezer hírt szállító „nemzetközi hírügynökség” tevékenysége. A KESMA médiamonstrum, a nemhivatalos miniszterelnöki főtanácsadó Habony Árpád, és a honvédelmi miniszter Szalay-Bobrovniczky Kristóf érdekeltségébe tartozó V4NA „hírügynökség” szerkesztősége az Átlátszó több, egymástól független forrásból származó információi szerint nem Londonban, hanem Óbudán üzemelt.

A cég által megadott londoni címeken az Átlátszó munkatársa hiába kereste a “nemzetközi hírügynökséget”. A Fidesszel baráti médiacímekben újraközölt tartalmakat a V4NA-nál nem ténylegesen hírügynökségi természetű munkával állítják elő az inkább fordítóirodának nevezhető szervezetben, amelyet értesüléseink szerint ma is Budapesten, a KESMÁ-hoz tartozó Mediaworks tartalomfejlesztési igazgatóságán főszerkesztenek.

Minderről és további részletekről kérdezték a cikk szerzőjét, Sarkadi Nagy Mártont a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának pénteki adásában. A beszélgetés itt visszahallgatható:

Megosztás