médiaszereplés

Andrej Babiš fiának botrányáról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Tegnap számoltunk be arról, hogy Andrej Babiš cseh kormányfő fia váratlanul megjelent apja egyik kampányrendezvényén, és kérdőre vonta. A részletekről prágai tudósítónk, Bőtös Botond beszélt a Klubrádió kedd reggeli műsorában.

Másfél hónappal a cseh országgyűlési választások előtt, hivatalosan is elindította kampányát Andrej Babiš mozgalma. A legnépszerűbb cseh párt, az ANO elnöke újabb kormányalakítása még nem biztos. Babiš politikai és gazdasági összeférhetetlensége miatt Csehországot az EU-s támogatások kifizetésének leállítása is fenyegeti, ráadásul fia szeptemberben kétszer is vallomást tesz a cseh államügyész által folyamatosan lassított Gólyafészek-ügyben.

Múlt hét csütörtök reggel az Elba partja mentén található Ústí nad Labem városhoz tartozó Větruše kastély előtt tartott kampánynyitó rendezvényén Babiš azt mondta, hogy „az idei választás az utolsó lehetőség nemzeti érdekeink megvédésére is, ám az eseményen váratlanul megjelent a kormányfő fia is, aki kérdőre vonta. Apja előtt nagyjából egy méterrel megállt és dühös hangon megkérdezte tőle, hogy korábban miért „bántotta”, és megígérte neki, harcolni fog.

Babiš fia okozott botrányt a cseh kormányfő pártjának kampánynyitó rendezvényén

Másfél hónappal a cseh országgyűlési választások előtt, hivatalosan is elindította kampányát Andrej Babiš mozgalma. De egy váratlan vendég, a kormányfő…

Ifj. Andrej Babiš ugyanis azt állítja, hogy a miniszterelnök évekkel ezelőtt akarata ellenére a Krímbe hurcolta. A svájci állandó lakos ifj. Babiš idén nyáron Csehországba utazott, és közölte a helyi médiával, hogy kész vallomást tenni a rendőrségen apja Gólyafészek-ügyében, illetve krími tartózkodásáról is. Ifj. Babiš ráadásul személyes kampányt is folytat apja ellen. Júliusban beszállt a tornádó által érintett morva falvak helyreállításába, rendszeresen interjút ad a cseh médiának, és találkozik ellenzéki politikusokkal. Bárhova megy, apja ellen beszél.

Arról, hogy mi is az a Gólyafészek-ügy, és mi történt még az ominózus kampányeseményen, az Átlátszó prágai tudósítója, Bőtös Botond a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának keddi adásában beszélgetett a műsorvezetővel. A felvétel itt visszahallgatható:

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás