médiaszereplés

A sátoraljaújhelyi 4 milliárdos függőhídról beszélt kollégánk a Klubrádióban

Erdélyi Katalin a rádió szerda reggeli műsorában elmondta, hogy sok a kérdőjel a projekt körül, ami 2017-ben egy 2,5 milliárdos turistacsalogató üveghídnak indult. A tendert a legolcsóbb, 4 milliárdos ajánlattal a győri Graboplan Industrie Kft. nyerte, aminek az elmúlt öt évben összesen nem volt ennyi árbevétele, és úgy tűnik, hogy nincs tapasztalata sem függőhídépítésben.

Társadalmi célú hirdetés

Augusztus 10-én számoltunk be arról az EU-s közbeszerzési értesítő alapján, hogy Sátoraljaújhelyen függőhíd épül nettó 4 milliárd forintból. Az önkormányzat július végén írta alá a szerződést a kivitelezővel, a győri Graboplan Industrie Kft.-vel, aminek az elmúlt öt évben összesen nem volt annyi árbevétele, mint a sátoraljaújhelyi beruházás összege.

Cikkünk szerzője, Erdélyi Katalin a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának augusztus 11-i adásában beszélt a részletekről. Kollégánk elmondta, hogy a projekt 2017-ben még üveghídnak indult, és a vár felújításával együtt összesen 2,5 milliárdot szánt rá a kormány, de a pénz kevésnek bizonyult: idén áprilisban 2,8 milliárdért sem talált rá kivitelezőt az önkormányzat.

Most a Graboplan Industrie Kft. nettó 4 milliárdos ajánlata volt a legolcsóbb: a hídépítésben tapasztalt és állami megrendelésekben bővelkedő Duna Aszfalt 5,9 milliárdért, az A-Híd Zrt. pedig 6,1 milliárdért vállalta volna a munkát. Munkatársunk a rádióműsorban kiemelte, hogy arra persze nincs garancia, hogy a 4 milliárd lesz a végső ár, hiszen a magyarországi közbeszerzések gyakran drágulnak előre nem látható okok miatt, így akár 16 milliárd forintba is kerülhet majd a sátoraljaújhelyi függőhíd.

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás