médiaszereplés

A miniszterelnök apjának gazdagodásáról beszélt kollégánk az RTL Klub Híradójában

Néhány napja drónfelvételeken mutattuk be Orbán Győző hatalmas birtokait, melyek között kőbánya, majorság és golfklub is van. Cikkünk után az RTL Klub Híradója is foglalkozott a miniszterelnök apjának érdekeltségeivel, és beszámolt arról, hogy cégei több állami beruházásban vettek részt. A riportban az Átlátszó munkatársa, Horn Gabriella is nyilatkozott.

Támogatási kampány

Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja birtokolja az Alcsút közelében fekvő Hatvanpusztai majort, ahol hatalmas építkezés zajlik. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő annyit tudott kideríteni, hogy egyebek mellett hatalmas mélygarázs és 500 négyzetméteres lakóépület készül, és gazdasági épület is lesz. Drónfelvételen mutattuk be a monumentális beruházást, és ha már a környéken voltunk, megnéztük a majorságtól 5 perces autóútra fekvő Pannónia Golf & Country Club-ot, és a gánti kőbányát is, amelyek szintén Orbán Győző tulajdonában vannak.

Lebontott műemlék, terjeszkedő kőbánya és golfklub – drónvideókon mutatjuk Orbán Győző birtokait Fejér megyében

Az Átlátszó egy évvel ezelőtt készített drónfelvételein még látszott mindkét műemlék lovarda a Hatvanpusztai majorságban, Orbán Győző Alcsút melletti, 13 hektáros birtokán. Itt azóta is hatalmas építkezés folyik. Szerettük volna megtudni a tulajdonostól, hogy mi lesz a védett épületekkel, de a miniszterelnök édesapja nem válaszolt a megkereséseinkre.

Cikkünk után az RTL Klub Híradója is foglalkozott a témával: a csatorna hírműsorának pénteki adásában főként azon volt a hangsúly, hogy a majorsági építkezés miatt műemlék épületeket bonthattak le. De az is elhangzott a riportban, hogy a miniszterelnök édesapjának cégei több állami beruházásban részt vettek, és ez hozzájárult Orbán Győző gazdagodásához. Horn Gabriella, az Átlátszó munkatársa arról beszélt, hogy pont a közpénzes megbízások miatt tartozik a nyilvánosságra, hogy mit épít a miniszterelnök édesapja.

 

Megosztás