PODCAST

„A médiába pénzt tenni hadüzenet a politikának” – a Reaktornál is megvitattuk az Index-botrányt

Bodoky Tamás, az Átlátszó alapítója és Rényi Pál Dániel, a 444.hu munkatársa a Reaktor Podcast vendégeként az Index sorsáról vitatkoztak (ahogy egy korábbi adásban Gerényi Gábor és Szily László). Bodoky szerint nem balliberális belharcról van ugyan szó, de a konkurencia saját érdekeinek megfelelően tudósított az Index szerkesztőségében történtekről, Rényi ugyanakkor ezt nem így látja. Az Indexre nehezedő politikai nyomást hasonlóan látják, viszont Bodoky szerint az esetleg most oda igazoló újságírókra is elviselhetetlen baráti nyomás nehezedik, ahogy azt az egy nap alatt visszatáncoló Tevan Imre példája is mutatja. Bodoky azt mondja, el kell ismerni Bodolai László több éves teljesítményét, és óriási hiba volt harc nélkül feladni a várat, ami után esélytelen felhúzni egy hasonló méretűt. Abban egyetértenek, hogy az Index megmarad, de kérdéses, hogy mekkora közönséggel megy tovább.

A sajtószabadságért nem elég tüntetni, fizetni is kell érte – kattints ide a támogatási lehetőségekért!

 

A beszélgetés leiratát a Reaktor oldalán lehet elolvasni. A múlt héten a Tilos Rádióban volt terítéken ugyanez a téma ugyanezekkel a megszólalókkal:

Az Index drámájáról beszélgettünk a Tilos Rádió Csonkamagyarország című műsorában

Rényi Pál Dániel (444) és Bodoky Tamás (Átlátszó) az Indexnél játszódó drámáról beszélgetett a műsorvezetőkkel (Barotányi Zoltánnal, Tálos Lőrinccel és Oroszi Ivánnal) a Tilos Rádió Csonkamagyarország című műsorának kedd délelőtti adásában.

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás