médiaszereplés

A Digi Sport reggeli műsorában beszélt munkatársunk a TAO-keresőről

Erdélyi Katalin a sportcsatorna Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető vendége volt, akivel a TI által az EMMI-től kiperelt, és az Átlátszó által kereshetővé tett TAO-adatbázisról beszélgettek.

Adj 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!

Múlt héten publikáltuk azt az adatbázist (taokereso.hu), amit a Transparency International Magyarország (TI) által az Emberi Erőforrások Minisztériumától (EMMI) kiperelt TAO-iratokból készítettünk.

A dokumentumokból kiderül, hogy mely cégek melyik látványcsapatsport-egyesületnek (foci, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) mennyi TAO-pénzt juttattak 2011 és 2016 között. A legtöbb támogatás a focikluboknak, azokon belül pedig a felcsúti csapatnak ment, aminek 3-3 milliárd forintot juttattak állami vállalatok és kormányközeli cégek is.

 

Kereshető adatbázist készítettünk a TI által kiperelt, 2011-2016 közötti TAO-támogatásokról

A Transparency International Magyarország (TI) 2017-ben pert nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, amelynek a jogerős ítélet értelmében ki kellett adnia az arra vonatkozó adatokat, hogy mely cégek melyik sportegyesületnek mennyi TAO-pénzt juttattak 2011 és 2016 között.

Az adatbázisról szóló cikkünk szerzője, Erdélyi Katalin a Digi Sport napindító műsorának keddi adásában Szombathy Pál műsorvezetővel beszélgetett az adatok feldolgozásáról és a tanulságokról.

A kereshető adatbázist itt lehet kipróbálni:

Tao-kereső

Egy helyen a látványcsapatsportokba (foci, jégkorong, kézilabda, kosárlabda, vízilabda) öntött közpénzek több évnyi dokumentációja.

Megosztás