médiaszereplés

A CÖF-nek adott félmilliárdos MVM-támogatásról beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Az állami vállalattól kapott 508 millió forintból 433 milliót költöttek a kormányközeli civilek négy kisvideóra, és a Brüsszel elleni brüsszeli tüntetésüket is az MVM-től kapott közpénzből fizették.

Tavaly egy adatigényléssel derítettük ki, hogy az állami tulajdonú, közpénzből működő Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) 2016-ban 508 millió forint támogatást adott a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórumnak (CÖF). Az MVM azt viszont először nem akarta megmondani, hogy mire költötte el a pénzt a CÖF, ezért 2018 tavaszán bepereltük az állami céget.

Augusztusban váratlanul iratbetekintést ajánlott fel az MVM, így végül bírósági tárgyalás és ítélet nélkül sikerült megtudnunk, hogy mire költötték a fideszközeli civilek a félmilliárd forintot.

A CÖF vaskos beszámolót adott le az MVM-nek a pénz felhasználásáról, az iratokban szereplő adatokat részletekben mutatjuk be. Cikksorozatunk első részében megírtuk, hogy 433 millió forintot 4 rövid imázsvideóra költöttek a kormánypárti civilek, a kedden megjelent második részben pedig beszámoltunk arról, hogy a Brüsszel elleni brüsszeli tüntetést is az MVM-támogatásból fizette a CÖF.

Munkatársunk, Erdélyi Katalin a Klubrádióban kedd reggel, a Reggeli Gyors című műsorban beszélgetett a témáról a műsorvezetővel.

Megosztás