Adatvédelem

Magyarországon is vetítik az Oscar-díjas Snowden-filmet

Edward Snowden volt titkosszolga 2013 nyarán robbantotta a lehallgatási botrányok atombombáját: Glenn Greenwald, Ewan MacAskill és Laura Poitras újságírók, valamint a Guardian közreműködésével kamera elé állt és beszámolt az NSA világméretű internetes és telefonos lehallgatási tevékenységéről. Snowden – a várható retorziók és érvénytelenített útlevele miatt – azóta sem tért vissza az USA-ba.

Történetéről Laura Poitras készített dokumentumfilmet, mely végigköveti Snowden történetét a kitálalástól Oroszországban megtalált ideiglenes menedékéig. Poitras Citizenfour című filmje Oscar- és BAFTA-díjat nyert és áprilisban Budapesten is vetítik.

A Titanic Filmfesztivál keretében április 17-én este 8-kor a Puskin moziban lesz egy vetítés, amit kerekasztal-beszélgetés követ Maróy Ákos Átlátszó-alapító és Vágvölgyi András filmrendező, újságíró részvételével. Facebook-event erre.

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás