Uncategorized

A hét infografikája: Kafka naponta kétszer próbált aludni

Híres történelmi kreatív alkotók napirendjét böngészheti a Podio vizualizációján.

A felhőalapú szolgáltatásokban utazó Podio készítette azt a vizualizációt, amin híres történelmi kreatív alkotók napirendjét böngészhetjük végig. A Podio egy 2013-as könyv alapján dolgozott (Mason Currey: Daily rituals), ami ezeknek a művészeknek a munkamenetét mutatta be. Az eredeti források levelek, naplók és hasonlók voltak.

A képet egyébként a Washington Post oldalán találtuk, és annyira megtetszett nekünk, hogy nálunk a hét infografikája lett.

A teljesség igénye nélkül:

– Kafka naponta kétszer feküdt le aludni, de összesen sem pihent többet hat óránál: reggel hat órakor befejezte az írást, de hiába próbált, alig tudott elaludni reggel kilencig, amikor már munkába kellett mennie. Ezért ebéd után dőlt le vagy három-négy órára, hogy pótolja a kieső pihenést.

– Voltaire napi alig négy óra alvás mellett tizenhat órát tudott dolgozni. Ennek a fele mondjuk abból állt, hogy az ágyában fekve diktálta a gondolatait a titkárának.

– Dickens egy nap két órát edzett, de Mozartnak, Freudnak és Vonnegutnak egy „polgári” állásra is maradt ideje a kreatív munka mellett.

creative600

Az infografika interaktív verzióját a Podio oldalán találja; itt adott esetben plusz információkat is találhat a híres művészek egyes napirendi pontjairól.

Sarkadi Nagy Márton

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás