Uncategorized

A hét infografikája: hol élnek a DRB-károsultak?

Hetvenháromezernél is több embert kell kártalanítani a DRB bankcsoport felszámolása miatt. Az Országos Betétvédelmi Alap képén azt is látjuk: hol élnek a legtöbben a betétesek közül.

„A DRB Bankcsoport felszámolása kapcsán az OBA 73 ezret meghaladó betétes számára fizet kártalanítást, első körben 103 milliárd forint értékben. A bankcsoport fiókhálózata kiterjedt a megyék többségére: a felszámolás alá vont bankok Budapest mellett 13 megyében rendelkeztek fiókokkal. A legtöbb ügyfél Somogy megyében érintett és itt a legnagyobb, mintegy 25 milliárd forint az OBA fizetési kötelezettsége. A városok közül ügyfélszám tekintetében Pécs, Budapest, Kaposvár a sorrend” – írja az Országos Betétvédelmi Alap (OBA) honlapja.

Ezen a képen a kártalanítás által leginkább érintett városok láthatóak:

oba_drb_kartalanitas_varosok_150312

 

A kártalanítás további statisztikai részletei az OBA honlapján olvashatók.

Buda-Cash: felszámolás fénysebességgel

A Fidesz korábbi elnöki tanácsadója a Quaestor kommunikációs igazgatója

Sarkadi Nagy Márton

A címlapképen a DRB egyik fiókja látható, forrása a kapos.hu.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás