Hírek

Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok!

Ezekről ne maradj le:

Újabb megbízást nyert Tarlósék kedvenc biztonsági cége (Átlátszó)
Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok! (Index)
A magyar boltok szívnak, a multik meg elvannak (Napi)

Ha van három perced:

Újabb megbízást nyert Tarlósék kedvenc biztonsági cége
Egykori Simicska-bizalmassal együtt nyert el újabb megbízást a főváros kedvenc biztonsági cége, amely nem mellesleg egykor Pintér Sándorban végződött. Mostantól Óbuda-Békásmegyer önkormányzati ingatlanait őrizheti  a cég, amely – a belügyminiszter volt érdekeltségével közösen – nemrégiben a Budapesti Nagybani piac védelmét is elnyerte. (Átlátszó)

Ha ezt meglépik, durván koromfeketék lesznek a kazánok!
Ha a kormány ragaszkodik hozzá (ragaszkodni fog hozzá), hogy csak december végéig lehet eladni a hagyományos, nyílt égésterű kazánokat, akkor tartani lehet attól, hogy a 20 ezer, raktáron lévő hagyományos kazánból sokat majd feketén szerelnek be, ez pedig kockázatokat jelenthet a felhasználóknak. (Napi)

A magyar boltok szívnak, a multik meg elvannak
A statisztikák szerint pont azok szívták meg a vasárnapi boltbezárást, akiket védeni akartak: a magyar boltok. Nem sikerül ugyanis átterelni a kisebb kereskedőkhöz a forgalmat a vasárnapi zárva tartás előírásával, a nyáron viszont biztosan jelentős kiesést szenvedett el a költségvetés. Több ezer munkahely szűnt meg, a hipermarketek pedig akár jól is járhattak. (Index)

Már előzetesben a bukaresti kenőpénzes főpolgármester
A vádhatóság szerint a főpolgármesteri hivatalnál bejáratott módszer volt, hogy Oprescu és emberei olyan cégeknek adtak megbízási szerződéseket, amelyek nyereségük kétharmadát a döntéshozók megvesztegetésére fordították. Oprescut vasárnapra virradóan vették őrizetbe, miután tetten érték, hogy 25 ezer eurónyi kenőpénzt vett át. (Index)

A WikiLeaks szintet lép?
Ilyen még nem volt, hatalmas jutalmat kínálnak azért, hogy valaki szivárogtassa már ki az Európai Unió és az USA közötti szabadkereskedelmi egyezmény tervezetét. Az egyezmény tárgyalási folyamata nem nevezhető az átláthatóság mintaprojektjének. A zárt tárgyalások eredményeit csak kevesen ismerhették meg, ők sem láthatták át az egész folyamatot. Most a WikiLeaks 100 ezer eurót kínál. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Nemzeti Színház igazgatója szerint a tao közvetett állami támogatás. Ezzel ellentmond Orbán Viktornak. Ráadásul szerinte a tao a szakma rákos daganata. (HVG)

Újrakezdődött a volt horvát kormányfő korrupciós pere. Az egyik vádpont szerint a Moltól 10 millió euró kenőpénzt kapott, hogy a magyar olajtársaság ellenőrizhesse az INA-t. (Origo)

Illegális földügyek miatt lemondott az agrárminiszter, majd őrizetbe is vették. Egyiptomban. Politikai okok is vannak a háttérben persze. (Reuters)

Hatalmas tüntetések voltak Moldovában, ahol iszonyat sok pénz eltűnt egy bankbotrányban. Az elnök lemondását követelik. (Euronews)

Egy humorista vezet az elnökválasztáson Guatemalában, ami nem csoda: korábban korrupciós ügyek rázták meg az országot. A piramis csúcsán a volt elnök állt. (Népszava)

Kihallgatták Nicolas Sarkozy volt francia államfőt a 2012-es elnökválasztási kampányának állítólagos hamis számlázása ügyében indított vizsgálatban. (Napi)

Fizess elő az Átlátszóra, mert mi végigvisszük az ügyeket! Havonta csak egy ezres: Tudnivalók itt.

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2