vidéki lapszemle

Matolcsy György unokatestvére a PTE alapítványánál, milliós karóra a debreceni polgármesteren

SzabadPécs.hu: Mintha a minisztérium leköltözne Pécsre – Így áll most a PTE modellváltása

A hamarosan életbe lépő modellváltásról tartott sajtótájékoztatót Miseta Attila rektor, és az alapítvány kuratóriumának elnöke, Bódis József írja a pécsi portál. Miseta szerint kellő garanciákat kapott az egyetem, amivel senki nem járhat rosszul, és mivel a források nagy része továbbra is az államtól érkezik majd, így a kontroll sem fog megszűnni. Bódis bemutatta az alapítvány munkáját felügyelő bizottság tagjait is: az egyik Szemerey Zoltán vállalkozó, a Pécsi Sörgyár társtulajdonosa, aki a Pécsi Egészségipari Innovációs Központ Zrt. vezérigazgatója, és nem mellesleg Matolcsy György unokatestvére is.

7300.hu: Hadházy feljelentést tesz a kisvaszari roma felzárkóztató projektek miatt

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az OLAF-hoz fordul és feljelentést tesz a kisvaszari EU-s pénzek körüli állítólagos visszaélések miatt. A politikus szerint például több képzés csak papíron valósult meg, munkabérekre pedig 75 millió forintot költöttek az összesen 200 milliós pályázatnál. A képviselő úgy véli, ezt a projektet egyszerűen ellopták, ezért fordul a hatóságokhoz.

Debreciner.hu: Papp László egy Omegát választott – egy blogger mutatja

Debrecen polgármestere egy Omega De Ville Rattrapante tulajdonosa – írja a lap a Csukló Szpotting nevű Instagram felhasználó bejegyzésére hivatkozva. Úgy látszik, a nagy megyeszékhelyek polgármesterei szeretik a jó órákat. A szegedi Botka László a Rolex mellett tette le a voksát, a debreceni Papp László pedig egy Omegát választott olvasható a szemlézett posztban, amely szerint az óra több mint 2 millió forintot ér.

Nyugat.hu: Az evangélikus egyház 550 milliót kap, hogy átvegye a szombathelyi idősek és hajléktalanok gondozását

A város tavaly megkereste a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Elnökségét azzal, hogy vállalják át az idős hajléktalanok gondozását és az Idősek Gondozóháza működtetését. Az egyház vállalta az együttműködést, és azt, hogy 24 új, örökös hajléktalan otthoni és 20 új, örökös idősotthoni férőhelyet létesít, a Középhegyi út 1. szám alatti Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központban. Ehhez az önkormányzat bruttó 550 millió forint támogatást ad, amihez a forrást a Kolozsvár utcai sporttelep eladásából származó 750 millió forint adja.

KecsUP.hu: Molesztálási ügye volt a papnak, aki a kalocsai gyermekotthon növendékeivel foglalkozik

A lap úgy értesült, hogy a kalocsai növendékek lelkigondozását végző, velük rendszeresen négyszemközt találkozó katolikus papnak korábban molesztálási ügye volt. Az atya a 444.hu tényfeltáró riportsorozata szerint 2010-ben egy papnövendéket zaklatott szexuálisan.

Nyitókép: A PTE sajtótájékoztatója. Fotó: Csortos Szabolcs/UnivPécs

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás