vidéki lapszemle

Közbeszerzési csalások miatt emeltek vádat; lassan csak elfekvő lesz a komlói kórházban

Debreciner.hu: Nem ismerték el bűnösségüket a hajdúnánási közbeszerzési ügy vádlottjai

Hat személyt vádolnak közbeszerzési eljárásban versenyt korlátozó megállapodás bűntettével. A vád szerint előre megegyeztek abban, hogy az elsőrendű vádlott által megjelölt cégeket hívják fel ajánlattételre, amelyek hagyták volna az ő cégét nyerni az európai uniós forrásból finanszírozott közbeszerzésen. A beruházás az „Ipari Terület Infrastruktúra-fejlesztése Hajdúnánáson” projekt volt még 2020-ban nettó 229,8 millió forint értékben. Mivel a vádlottak nem ismerték el bűnösségüket, az eljárás szeptember ötödikén folytatódik – olvasható a Debreciner cikkében.

Szegeder.hu: A választók öt évet adtak neki, az ügyészség hetet kért Újszentiván 200 milliós csalással vádolt régiúj polgármesterére

A Szegeder.hu beszámolója szerint Putnik Lázár, a nagyjából 1900 fős Újszentiván volt független polgármestere az ügyészség szerint négy társával több mint 200 millió forinttal károsította meg az államot 2017 és 2019 között egy munkásszállás építése során. A közbeszerzésen egy Putnik által irányított cég nyert generálkivitelezőként, de csak azért vonták be, hogy magasabb összegben számlázhassanak az önkormányzat felé. Az elcsalt pénzből Putnik egyik cége vett vadászházat, de került belőle egy hozzá köthető szövetkezethez is, valamint társasházakat is építettek belőle a településen.

7300.hu: Bőrgyógyászat és akut belgyógyászati ellátás sem lesz Komlón július 1-től

Július 1-től szünetel az akut belgyógyászati fekvőbeteg ellátás és a bőrgyógyászati járóbeteg szakellátás is a komlói kórházban. Ezeket az eseteket ezentúl Pécsett látják el, akárcsak a sürgősségieket. Mindezt azzal indokolja a PTE Klinikai Központ, hogy a cél az, „hogy a komlói páciensek ugyanabban a magas szintű egészségügyi ellátásban részesüljenek, mint Pécs és Baranya vármegye valamennyi lakosa.” Baranya második legnagyobb városának kórházában lassan csak elfekvő lesz – írja a 7300.hu

Nyugat.hu: Még most sem tudhatjuk meg, ki vette meg az egykori velemi gyermektábort

A volt velemi gyermektábor területének nagyobb részét március elején hirdette meg árverésen az MNV. A Nyugat.hu információi szerint nyolc érdeklődő licitált az árverésen, köztük egy szombathelyi magánszemély, és egy régebben Velembe költözött vállalkozó is. A kikiáltási ár 32 millió 551 ezer forint volt, az utolsó ajánlat 54 millió 151 ezer forintos vételárról szólt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. azonban továbbra sem árulja el, ki volt a nyertes licitáló, mert az „értékesítési folyamat még nem zárult le”.

Kecsup.hu: Elszállították a Kutyapárt által felújított buszmegállót Helvécián

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt támogatását élvező és októbertől képviselői tisztséget betöltő Kovács András segítőivel május 24-én felújított egy helvéciai óvoda előtti, borzasztó állapotban lévő buszmegállót. Majdnem egy hónappal később több megállóval egyetemben ezt is elszállították. Kovács hangsúlyozta: a buszmegálló felújításáról többször is egyeztetett a polgármesterrel és a helyi képviselőkkel. Céljukat kizárólag a jó szándék vezérelte – nyilatkozta a KecsUP.hu-nak a politikus.

Nyitókép: A komlói kórház épülete. Fotó: 7300.hu

Megosztás