vidéki lapszemle

Hűtlen kezeléssel vádolják a kozármislenyi polgármestert; nem indulhat a Haladás az NB II-ben

SzabadPécs.hu: Ártatlannak vallotta magát a másfél milliós hűtlen kezeléssel vádolt kozármislenyi polgármester, aki szerint politikai boszorkányüldözés folyik ellene

A Szabad Pécs beszámolója szerint 1,58 milliós hűtlen kezeléssel, valamint közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség dr. Bíró Károly független kozármislenyi polgármestert. Az ügyet a Pécsi Járásbíróság tárgyalja, a napokban tartották az előkészítő ülést. A polgármester ártatlannak vallotta magát, így le kell folytatni ellene a büntetőpert, amelynek első tárgyalási napja szeptember 26-án lesz.

Debreciner.hu: Tanszékvezetőt csinált a Debreceni Egyetem az áltudományos nézetek terjesztésében szerepet vállaló hajdúnánási polgármesterből

Ökológiai és Regeneratív Gazdálkodási Kihelyezett Tanszéket hoz létre a Debreceni Egyetem Hajdúnánáson. A tanszék vezetője Szólláth Tibor (Fidesz), Hajdúnánás polgármestere lesz. A Debreciner szerint a polgármester többször is szerepet vállalt áltudományos nézetek terjesztésében azzal, hogy teret adott olyan személyeknek, akik üzleti tevékenységük során tudományosnak beállított, de nem igazolható kijelentéseket hangoztatnak, termékeikkel megtévesztik a lakosokat.

Nyugat.hu: Nincs licenc, nem indulhat az NBII-ben jövőre a Haladás

Az MLSZ Fellebviteli Licencadó Bizottsága helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás férfi labdarúgó csapata a 2024/25-ös szezonban már biztosan nem indulhat az NB II-ben – számolt be a hírről a Nyugat.hu. Az, hogy az NB III-ban indulhat-e a csapat, hamarosan kiderül. A Szombathelyi Haladás gyakorlatilag évek óta bajban van, február óta nem fizetnek béreket, egy hét alatt három játékosuk is távozott.

Szegeder.hu: Dobrev Klára: Sulyok Tamás államfő a „szegedi földmaffiának” segített húsz éve

„Sulyok Tamás köztársasági elnök korábban, még ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek” – jelentette be a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője. Dobrev Klára szerint Szeged környékén korábban több mint ezer hektárnyi földet „sikerült külföldiek kezére játszani” három–négy helyi ügyvéd közreműködésével. Emiatt lemondásra szólítják fel a köztársasági elnököt. A Sándor-palota közleménye szerint Sulyok Tamás soha nem működött közre törvénybe ütköző szerződés megkötésében, a rágalmazóval szemben pedig megteszik a megfelelő jogi lépéseket – írja a Szegeder.

7300.hu: Átszervezik a gyermek- és fogorvosi körzeteket

Leadta praxisát egy gyermekorvos, továbbá egy belső vizsgálatból kiderült, hogy Komló jelenlegi öt házi gyermekorvosi körzetéből háromban nem éri el a lakosságszám a Kormányrendeletben meghatározott minimumot, ezért átszervezésre van szükség – olvasható a 7300.hu cikkében. A csökkenő gyermeklétszám (és az orvoshiány miatt) így csak négy házi gyermekorvosi körzet marad a városban a jövőben.

Nyitókép: Szombathelyi Haladás-FC Ajka bajnoki mérkőzés. Fotó: Facebook

Megosztás