zsámbék

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újítja fel a Zichy-kastély iskolaépületét Zsámbékon

Az uniós közbeszerzési értesítő ma megjelent hirdetménye alapján nettó 344,3 millióból újíthatja fel a zsámbéki Zichy-kastély iskolaépületét a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt., és a Magyar Építő Zrt., melynek egyik tulajdonosa a WHB.

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

Közel 10 milliárd forint támogatást kapott tavaly a kormánytól a Premontrei rend a fennállása 900. évfordulójára. A pénzt elsősorban iskolafelújításra, idősotthon építésére és templomrenoválásra fordítják. A többéves projekt része a zsámbéki Zichy-kastély iskolaépületének felújítása is, amelyre hirdetmény nélküli eljárásban (az előző megbízás folytatásaként) Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester három gyermekének cégét, a Fejér-B.Á.L. Zrt.-t, illetve a Magyar Építő Zrt.-t választották ki.

A hirdetmény szerint a két cég feladata lesz többek között az iskola beléptető rendszerének kiépítése, de el kell végezniük a belső udvar teljes rekonstrukcióját a közművekkel együtt, továbbá utakat, járdákat, lépcsőket, liftet kell kialakítaniuk, növényeket kell telepíteniük, és a tornaterem felszerelése, valamint az udvari öntözőrendszer megépítése is rájuk vár.

Üstökösként hasít

A Fejér-B.Á.L.-nak nem ez az első iskolával kapcsolatos megbízása. Ők építhetik például a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrumot Érden 6 milliárd forintért, ők végezhetik el a Batthyány Sportiskola rekonstrukcióját 5,4 milliárd forintért, de ők bővíthetik ki az Érdi Szakképzési Centrumot is 6 milliárdért. Mindhárom ajánlat becsült értéke jóval alacsonyabb volt, mint a végleges összérték.

Ezek azonban csak a 2019-es sikerek. Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc 2015 júniusában alapította meg a Fejér-BÁ.L. Zrt.-t., és a cég már abban az évben nettó 1,1 milliárd forint árbevételt ért el, majd ezt egy év alatt megháromszorozta. Az árbevétel 2016-ban nettó 3,2 milliárd forintra, 2017-ben 10 milliárdra, majd 2018-ban 22 milliárdra nőtt. Tavaly kiszámoltuk, hogy a cég napi egymillió forintnál is több nyereséget termel. Idén Mészáros Lőrinc is tulajdonos lett a Fejér-B.Á.L.-ban, és bár csak 600 ezer forintnyi részesedése van, mégis övé lett a tavalyi osztalék fele, kerek 2,8 milliárd forint.

A mostani újabb tenderrel tehát a cég tovább növelheti profitját, és folytathatja bámulatos ütemű fejlődését.

 

Napi egymillió forintnál is több nyereséget termel Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége

Az egykori felcsúti polgármester három gyerekének cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt egyszerűen képtelen veszíteni. Beatrix, Ágnes és ifjabb Lőrinc saját vállalkozásukkal – egyedül vagy több cégből álló konzorcium tagjaként – az elmúlt 3 évben 17 pályázatra adtak be érvényes ajánlatot, a tenderek összértéke 70,8 milliárd forint volt.

Persze nemcsak a gyerekek, hanem Mészáros Lőrinc testvérének a cége is folyamatosan nyeri a közbeszerzéseket, így elmondható, hogy Orbán Viktor felcsúti barátjának teljes családja halmozza a sikereket az üzleti világban.

És ami azt illeti, a Magyar Építő Zrt.-t sem kell félteni. A 200 milliárd forintos Puskás-stadiont a Mészáros-féle ZÁÉV-val kivitelező cég egy 26 milliárdos projektben is részt vesz a ZÁÉV-val közösen, és a profitjukat is megtriplázták 1,2 milliárd forintról 3,7 milliárdra. A cég két tulajdonosa a szintén sok közbeszerzést nyerő West Hungária Bau Kft. (tulajdonosa a Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attila) és az Épkar Zrt., melyeknek egy másik közös cége 10,6 milliárdért építi a magyar pavilont a dubaji világkiállításra.

Katus Eszter

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta.

Megosztás