veszprém

Szíjj László kézilabdacsapatának évi 110 millió forintot ad a veszprémi önkormányzat

A veszprémi önkormányzat évente 110 millió forintot fizet a Szíjj László üzletember kézilabdacsapatát működtető szervezetnek, a Veszprém Handball Team Zrt.-nek városmarketingért.

Támogasd a munkánkat pólóvásárlással!

A veszprémi önkormányzatnak a Veszprém Handball Team Zrt.-vel városmarketingre idén januárban megkötött, évi nettó 110,2 millió forint értékű szerződése a az uniós közbeszerzési értesítő június 24-i számából derült ki.

Az összeg fejében az önkormányzat elvárása többek között az, hogy Veszprém hivatalos logója a játékosok mezének elején minden mérkőzésen és sporteseményen rajta legyen, úgy, hogy a televíziós közvetítések során is jól látszódjon.

Emellett a Veszprém Handball Team Zrt.-nek egy évben 5000 kedvezményes belépőjegyet kell biztosítania 10 bajnoki mérkőzésre a veszprémi lakcímmel rendelkező diákok, hallgatók és nyugdíjasok részére 100 forintos egységáron.

Továbbá a város igényt tart arra is, hogy évente ötször a kézilabdacsapatból alkalmanként legalább öt játékos részt vegyen városi rendezvényeken.

Szíjj László, aki Mészáros Lőrinc üzlettársa, a Veszprém Handball Team Zrt.-t 2017-ben szerezte meg. A cégben Szíjj László vállalkozásának, a Duna Aszfalt Kft.-nek többségi részesedése van. A zrt. vezérigazgatója 2018 áprilisa óta Csík Zoltán, akit Mészáros Lőrinc bizalmi emberének tartanak. Csík azt követően került át a Veszprém Handball Team-hez, hogy az Echo TV-t működtető részvénytársaság, az Echo TV Hungária Zrt. igazgatóságából távozott.

Csík Zoltán

Csík Zoltán

A Veszprém Handball Team Zrt. – az Opten céginformációs rendszer adatai alapján – 2018-ban 1,28 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami igencsak elmaradt a 2017-es bevételtől, amikor is 2,56 milliárd forint folyt be a cég kasszájába. Viszont 2017-ben 354 milliós veszteséget, 2018-ban pedig már 7,8 millió forint nyereséget termelt a cég.

A Duna Aszfalt viszont a rengeteg állami megbízásnak köszönhetően szárnyal. A cég értékesítésének nettó árbevétele 2017-ben 75,6 milliárd forint volt, tavaly viszont már 129,5 milliárd. Az adózott eredmény mindkét esztendőben 18,5 milliárd forint körül alakult, és Szíjj László a két év alatt 25 milliárdot vett ki belőle osztalékként. A cég nemrég megkapta a Colas Hungária Zrt.-vel az M4-es gyorsforgalmi út 125,3 milliárd forintos értékű kivitelezését is, amelyet a Közgéptől vettek el.

Csikász Brigitta

Címlapkép: Magyar Kupa, 2019.04.07., Veszprém-Szeged, a képen Nagy László látható (Fotó: telekomveszprem.hu/Vörös Dávid) A cégadatokat az Opten Kft.szolgáltatta.

Megosztás