A társadalmi szolidaritásért fog kampányolni és kormányra készül a Kétfarkú Kutya Párt

kutyak

Az eredetileg tervezett hárommillió forint helyett négy nap alatt közel 30 millió forintot gyűjtött ellenkampányára a Vastagbőr blog és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az ötletgazda Erdélyi Katalin és Kovács Gergő pártelnök az Átlátszónak adott videóinterjúban elmondják hogy miért kezdtek a gyűjtésbe, és milyen üzeneteket szeretnének megfogalmazni a most már akár 500 óriásplakátra is elegendő büdzséből. A társadalmi szolidaritás fontossága mellett a Fidesz által szőnyeg alá söpört ügyekre fogják felhívni a figyelmet, de készül egy-egy plakát a londoni és berlini magyaroknak is. Videóinterjú.

 

Kapcsolódó cikkek

29 millió forint és a banki statisztika

A CÖF-nek nem tetszik a kampányunk

Ellenplakátokra gyűjtünk, adakozz!

Kúria: nem erkölcstelen és nem megbotránkoztató – be kell jegyezni a Kétfarkú Kutya Pártot

Nem vicc: az Alkotmánybíróság első szűrőjén átment a Kétfarkú Kutya Párt alkotmányjogi panasza

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr1
 • két karakter

  nemár, pont az elhalgatni kívánt témákat akarjátok “szolidan” kezelni?(( dehát akkor pont szívességet tesztek a fidesznek, hiszen ezt a gumicsontot pont ezért dobták be…

  • Molnár Attila

   Ezt nem értem. Azért dobta be a fidesz, hogy ne az elhallgatott témákról legyen szó. Ha ehelyett mégis azokról van szó, akkor nem sikerült terelni.

   • két karakter

    tényleg nem érted. hogyha főfrontotn a bevándorlás marad a plakátoknak a témája és csak pár darab fogja felvetni az elhallgatott kérdéseket, akkor a médiában is az fog menni, hogy a civilek a bevándorlók mellett vannak és ennyi. persze ez nem rossz, csak éppen szívesség a fidesznek. míg ha legalább a plakátok fele (vagy több) foglalkozik az elhallgatni kívánt problémákkal (Questor?, stb.), akkor már ez az üzenet fog átjönni a médiában és ez iszonyatosan fontos. nem szabad benyelni a nekünk dobott gumicsontokat.

    és hogy miért számít, hogy mi lesz a médiában? az emberek nagyrésze nem direktben fog találkozni a plakátokkal (ahogy most sem), hanem a különböző tájékoztatókon kerszetül fog értesülni erről, h ez, meg ez történt.

    • Egyfarkú kutya

     Azt látom, hogy a tudatlanság és a felelőtlenség kellemes mámorában éltek,s Gyurcsánytól kapott plakátpénzeket igyekeztek hasznosítani. Én Hollandiában élvezem a multi-kulti gyönyöreit. Ha ezek, valóban sajnálatraméltó emberek, betelepednek az országba, Mo. gazdaságilag, szociálisan, kulturálisan és erkölcsileg teljesen összeroskad. Ez történt egyébként Hollandiában is, pedig még messze nem akkora a tömeg, mint itt is és máshol is lesz hamarosan.
     Gazdaságilag: Magyarország viszonylag jól áll a munkalehetőségekkel, a többi országhoz képest, hála a kormány munkájának, de ha ezrek jönnek ide, akkor hogyan lehet munkát teremteni, s főleg olyan embereknek, akik félig- vagy teljesen analfabéták. Ezek a nyelvet nem beszélik, s soha nem is fogják megtanulni, mert képtelenek rá (tapasztalatból írom, amit írok) , hiszen a saját anyanyelvükkel is gondjuk van. Nem is akarják más nyelvét megtanulni. Tehát munkát nehéz így nekik adni. De ha kapnak munkát, pillanatok alatt ismét az utcán vannak, mert a munkamoráljuk teljesen más szinten van, mint a miénk itt Európában. A munkáltatók hamarosan rájönnek erre, s nem hajlandók bevándorlóknak munkát adni. Tehát marad a segély, amit Ti fogtok megfizetni. A a magas munkanélküliség miatt az adók nagy mértékben fognak növekedni, többet már nem fogja tudni a kormány az adókat, vagy az energiaárakat csökkenteni. a nyugdíjak csökkenni fognak, az öregotthonokból az emberek az utcára fognak kerülni. ( Lásd a nyugati országokat.) Sajnos Nektek erről fogalmatok sincs. Ti azt hiszitek, hogy ott hatalmas a jólét, s munkaerőre van szükség. Hát az már régen volt. A jeles kormányok, a brüsszeli parancsokat követve, teljesen tönkretették az országokat.
     Egészségügyi ellátás, oktatás
     A muzulmán országokban rendkívül gyakori a közeli rokonok közötti házasság. Következésképpen az egészségük ezeknek a bevándorlóknak, ill. a zömének igen rossz állapotban van. Ez azt jelenti, hogy kórházi, orvosi ellátásra, gyógyszerekre igen gyakran szükségük van. Hogyan tudja ezt a hatalmas nyomást a magyar egészségügy elviselni? Hollandiában a betegellátás, ahol pedig nagyon magas szinten volt , teljesen összeroppant. Németországban szintén. Hatalmas várólisták, biztosítási költségek emelése, gyógyszer árak emelése, stb. lett a következménye. Szükség van erre itt?
     Az iskolákban külön oktatást kell a bevándorlóknak szervezni, mivel a nyelvet nem beszélik, s ehhez járul, hogy a tudásszintjük éppen a nullán van. A felnőtteknek ingyen nyelvtanfolyamokat kell biztosítani, ami kidobott pénz, mert semmit nem tanulnak ott meg, de a kormányok hatalmas pénzeket invesztálnak az ilyen projektekbe. A gyerekek részére a külön oktatás szintén hatalmas pénzeket emészt fel.
     Kultúrsokk:
     A bevándorlókat itt hatalmas kultúrsokk éri. Ők nem világvárosokból jönnek, hanem ázsiai, vagy afrikai falvakból, ahol az 1400 év előtti erkölcsi szabályok szerint élnek. Azon semmit nem változtattak. Zömük talán hegyi pásztor volt, vagy földműves. Mit gondoltok mit szólnak majd, mikor bevonulnak Budapestre, vagy akár egy magyar kisvárosba. Úgy gondolják persze, hogy erkölcsi mocsárba kerültek. Nagyon boldogtalanok lesznek itt, s hamarosan eljutnak oda, hogy a helyi, szerintük bűnös, lakosságot mélyen megvetik, s elkezdik utálni. Ezek a problémák a leszármazóknál még sokkal erősebben jelennek meg. Ők már molesztálják is a lakosságot.
     Megjegyzem továbbá, hogy hallatlan gyorsan szaporodnak. Egy családnak 5-6 gyerek semmi. Ezeket mind el kell az államnak tartania, mert garantáltan nagyon kevés fog tudni közülük itt dolgozni és adót fizetni.
     Elvárják, hogy a helyi, befogadó lakosság hozzájuk alkalmazkodjon, s nem ők alkalmazkodnak a helyiekhez.
     A sok nehézség, amellyel szemben találják magukat, előbb utóbb a bűnözéshez vezet. A fiatalok tengnek lengnek, piszkálják a helyi lakosságot, s bűnöznek. Egyre nagyobb létszámú rendőrségre, s egyre több börtönre lesz szükség. Hát ezen a téren fejlődést hoznak.
     Tudni kell továbbá, hogy a terroristák garantáltan a bevándorlók közé fognak egy csomó terroristát keverni, akik nálunk is ragyogó akciókat fognak végrehajtani.
     Ez csak egy kis csokor a problémákból, amelyek a bevándorlás révén felmerülnek. Hát lehet ezt felelősséggel egy ország nyakába varrni??
     Aki helyesli a bevándorlók bebocsátását, amellett kampányol, az vagy rendkívül tájékozatlan, s akkor ne szóljon bele a dolgokba,vagy rendkívül jellemtelen figura, valami érdekből teszi ezt, s szégyellheti magát.
     A kormányunk nagyon bölcsen és felelősségteljesen cselekszik. Nem tudom, hogy miért szabad az osztrákoknak és a németeknek ide visszaküldeni a menekülteket, mi miért nem küldhetjük tovább őket?
     Egyébként ismétlem, hogy hollandiai lakos vagyok, s ezért ismerem az összes problémát töviről hegyire. A hollandok elkeseredettek emiatt a probléma miatt. Ahova bevándorlók mennek lakni, onnan az összes holland elköltözik. Ez van a többi országban is.Hiányzik ez Magyarországnak?
     Micsoda oktalanság a mi angliai munkavállalásunkat ezzel összehasonlítani. Okozunk mi ilyen problémákat? Megjegyzem, nagyon sok magyar munkavállalót ismerek Hollandiában. Mind már alig várják,hogy ismét itthon legyenek. Pár évig kint vannak, s aztán visszajönnek. Ez így nagyon normális. Eszükben sincs Magyarországot végleg elhagyni.
     Hát ennyit mára. Üdvözlet!

     • két karakter

      Új fokozatba kapcsolt a fidesz propaganda? 😀 Szép hosszú első komment, szerencsére annyit is ér^^ “Gazdaságilag: Magyarország viszonylag jól áll a munkalehetőségekkel, a többi országhoz képest”<– itt hagytam abba az olvasást XDDD ezeket a dolgokat az m1 híradóból vetted vagy mire alapozod (közmunkán kívül nagyon másra nem lehet, ugye… – ez aztán a csodálosatos lehetőség, amit védeni kell mindenki mástól -.-)?

     • Egyfarkú kutya

      Nem a TV adásra, hanem a statisztikákra. Ha azonban úgy gondolod, hogy nincs elég munkalehetőség, akkor mit akarsz kezdeni ezekkel a szerencsétlen analfabéta muzulmánokkal. Nagyon tanácsos lenne végigolvasni amit írtam, mert igen sok tapasztalatom van, mint mindenkinek a nyugati világban, a muzulmán bevándorlókkal kapcsolatban. És ha közmunka van csak, ami nem igaz persze, akkor azt kell védeni. Igen, akkor azt.Kár, hogy nem tudod felfogni, hogy miről beszélsz.

     • két karakter

      “Ha azonban úgy gondolod, hogy nincs elég munkalehetőség, akkor mit akarsz”, kérlek szépen, hogy ez az rablóbanda takarodjon el, ha már képtelen valódi új munkahelyeket létrehozni és csak a saját klánjaikat pozícióba hozni -.-

      (amúgy meg igazán villanthatnál, hogy milyen statisztikákra gondolsz, hogy kiderüljön, hogy te is a közmunkáért rajongasz itt…)

     • Egyfarkú kutya

      Hála Isten képes új munkahelyeket létrehozni, s biztosan sokkal többet mint az elődeik, akik csak az ország eladósításában jeleskedtek.
      KSH adatai:

      Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az előző év azonos időszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal, 7,2 százalékra mérséklődött.

      A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint a 25-54 évesek, azaz az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 1,9 százalékponttal 6,2 százalékra, az 55-64 éveseké 1,7 százalékponttal 6,0 százalékra csökkent.

      A munkanélküliek 20,6 százaléka a munkaerőpiacon csak kis számban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 19,4 százalékos munkanélküliségi rátája 5,0 százalékponttal volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában.

      A 15-74 éves munkanélküli férfiak száma 169 ezer volt, 47 ezerrel kevesebb, mint 2013 azonos időszakában. Munkanélküliségi rátájuk 2,1 százalékponttal 7,0 százalékra csökkent.

      Szeptember-novemberben a munkanélküli nők 152 ezres létszáma 36 ezerrel volt alacsonyabb, mint az előző év azonos időszakában, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékpontos csökkenés után 7,4 százalék volt.

      A munkanélküliek 46,4 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,2 hónap volt – közölte a KSH

     • két karakter

      “Hála Isten képes új munkahelyeket létrehozni, s biztosan sokkal többet mint az elődeik, akik csak az ország eladósításában jeleskedtek.” – az mszpnél jobbnak lenni nem nagy teljesítmény -.- és ugye tudod, hogy az emberek az elmúlt 25 évbe fáradtak bele, nem a 8-ba?

      a fent leírtakból pedig nem derül ki, hogy akkor ebben benne van-e a közmunka vagy sem, szóval még mindig nem látom, hogy mennyi valódi új munkahely teremtődött…

     • Egyfarkú kutya

      A közmunka is fizetett munka, s nagyon jó, hogy van. Nem tudom, hogy mennyi a közmunkás, de sokkal kevesebb mint az egyéb munkás Közmunkahely nem áll korlátlan mennyiségben rendelkezésre. Ez a ballib. propaganda, hogy mindenki közmunkás. Az MSZP-nél valóban nem nehéz jobbnak lenni, de nagyon nehéz egy országot, amelyet olyan mélyre vitt az MSZP és előtte az MSZMP, magasabb szintre hozni. Ez a FIDESZNEK kiválóan sikerül. De 5 év alatt nem tudnak csodát tenni. Amit eddig tettek az már csoda. Az emberek zöme nem fáradt bele semmibe, ellenkezőleg bízik és remél. Most kezdenek éledni. Reméljük, hogy hamarosan Te is elégedettebb leszel. Ön összegyűjtöttem a FIDESZ fontosabb intézkedéseit. Ha akarod szívesen átküldöm Neked. Érdemes elolvasni. Ha ezt így egy csokorba szedve látod, azt hiszem elcsodálkozol.
      Minden esetre, egy biztos. Ha a gazdasági menekülteket ide beengedik, akkor az országnak vége. Ezt már úgy látszik a németek és az osztrákok is realizálták, a franciákról nem is beszélve. Kár ezt a felelőtlen “szolidaritás” mozgalmat folytatni. Komoly ember erre úgy sem reagál, legfeljebb bosszankodik a felelőtlenségen.

 • Tarzi

  Valamit nagyon benéztek a szervezők.

  A migránsok – főleg akik még itt sincsenek – semmilyen szinten nem részei a magyar társadalomnak.

  Amíg ezt emésztitek, egy kis néznivaló (afrikai menekültek tombolnak Olaszországban):

  http://www.youtube.com/watch?&v=fX73ggsMNEI

  • hutyutyutyu

   Na látom nem csak a blog.hu-s hozzászólásokért fizet a párt 🙂

   • nokiaz

    az hangyán,de nem tudod h repostra fizetik

   • Balazs8812

    Nehogy már ne írhassa le a véleményét. Ez kb olyan volt, mint a Fideszesek válasza az ellenvéleményekre. Aki nem velük az kommunista.
    Egyébként teljesen egyetértek veletek, tényleg nagyon csúnya a kormány politikája. Viszont a másik oldalát is meg kell vizsgálni a kérdésnek. Sajnos olyan helyen élek, ahol van egy csomó menekült. Folyamatosan zaklatják a fiatal lányokat, iskola költözik el miattuk. A karbantartók rosszul vannak, ha be kell hozzájuk menni. Az utcán meg úgy viselkednek, mint az állatok, vagy inkább mint a nagy számú magyarországi kisebbség. Nekem ez nem hiányzott…

    • hutyutyutyu

     ez nem vélemény, kiadták parancsba a fideszes bértrolloknak hogy ezt másolgassák be mindenholva. Minden fórumon ezt nyomják…

     Nekik nincs véleményük.

  • Peter

   Haha, szoval a migransok hasonloak, mint a magyar jobboldal bekes tuntetöi.. csak a 2006os esemenyeken nem kell ennyit vagni, h ilyen mennyisegu pusztitast bemutassanak 😀

 • Czako Zoltan

  FB-n követem a kétfarkút és ez nagyon jó ötlet volt gratula! Idekinn UK is van szélsőjobbos párt több is. De nagyrészük azon a véleményen van, hogy aki bemegy, az ne a segéllyeken éljen, hanem dolgozzon, tanuljon meg beszélni, és illeszkedjen be, ne akarja megváltoztatni az országukat vallási, vagy más okon kiindulva. Ez nagyon más mint az otthoni jobboldal, és szélsőjobb… Ez korrekt is szerintem mivel ha dolgozik, adózik, hasznos része lessz a társadalomnak, akkor elfogadják. Ennek van egy olyan vonzata is hogy ha van munkahely, és nincs rá ember, akkor megéri ha van még munkás aki ott dolgozik, mivel az az országnak fog termelni, adózni mégha haza is küld pénzt. Persze ehhez munkahelyek teremtése is a lényeg lenne amiben szintén nem jeleskedik a kormány….

  Létrehozhatnának egy fórumot, ahol szavazások alapján kiválasztanak a témák közül az emberek valamit, amire aztán szavazhatnának, ill beleszólhatnának hogy miként kéne megvalósítani. Egy ilyen honlappal megvalósulhatna a valós”nemzeti konzultáció”.

  http://static.fjcdn.com/pictures/Jobs_bafcc0_5506725.jpg

  • “szerintem mivel ha dolgozik, adózik, hasznos része lessz a társadalomnak, akkor elfogadják. ”

   ja, meg ebben szerepe van annak is , hogy az angolok nem akarnak pénztárosok lenni, meg fagyit árulni a buckingem palota kerjében.

   ezek a munkákat is el kell végezni vkinek…
   majd a néger elvégzi, mint a gyarmati időkben.

   • Czako Zoltan

    Az mindegy hogy ki csak végezze el. Nézd ha van munka és azt csinálja azzal csak a többi embert segíti. Termel, vásárol, adózik, pörgeti a gazdaságot. Ha van elég sok munka, akkor látod nincs vele gondjuk hogy külföldi. Egyébként jobban szeretik a tanult embereket. Az többet fejleszt rajtuk, de sok a kis cég ami ide gyárt leginkább, és ott minél olcsóbban kell előállítani a terméket. Ha csak ők vállalják el akkor legyen. De aki dolgozik arra nem igazán szoktak ugatni. A gondjuk a benifit tourist-tal van.

  • mngz

   Azért valljuk be, hogy a UK-be vándorlás egy valós probléma, nem úgy, mint Magyarországon. Mondom ezt egy kvázi-bevándorlóként, aki szeptembertől júniusig elveszi egy skót munkáját, ösztöndíját és egyetemi helyét.

   • Czako Zoltan

    Igen probléma mert többen akarnak bemenni mint amennyi munka, és ez manapság látszik is. majdnem 6 év alatt oda jutottunk hogy a legtöbb helyen már jól beszélő embereket alkalmaznak, és azok közül is sok a választék. Régen ez úgy volt hogy akár elmutogatták, és ha csináltad ok. Én sem vagyok ellene annak hogy aki tényleg talál munkát és dolgozik csak az maradhasson, és ne tudjanak segéllyeket felvenni csak mert idejött. Tehát valamilyen szintű szabályozás kellene, de ennek EU-n belül van értelme. Most menekültekről beszélünk akik a halálból mentik a családjukat. Itt kőkeményen fel kéne lépni, és rendbehozni a hazájukat. Akkor nem lenne probléma. Én sem jöttem volna ki ha otthon úgy látom rendben minden. Pedig még nem is volt háború, és voltam életveszélyben. A kampány idegengyűlöletről szól, és nem szabályozásról mint amiről szólnia kéne. Mivel konzervatív vagyok így én is a szabályozás híve vagyok nem csak úgy mindenki oda szarik ahová akar. De belátom hogy a szerencsétleneken valahogy segíteni kellene. Szerintem a hazájukat kéne rendbetenni. Persze akkor meg jönnek hogy az EU meg USA, zsidók, libsik mindenféle szemét leigázza szegény országot. Nem könnyű eset. Volt muszlim haverom akivel vallásokról is dumáltam és ráerőszakolni akármit is másokra szerinte bűn. Persze ő is a tanultabb körbe tartozik.

    Valódi megoldásnak azt tartom hogy egy élhető országot teremteni nekik. Akkor nincs aki ide akarna jönni. Ott van minden rokona, ismerőse, ott nőtt fel. Akkor visszaállna a régi arány hogy mennyi ember vált hazát kalandvágyból, vagy mert tetszik neki, akármi. Az nem túl nagy és szerintem alapból erre gondolhattak. Ez a szabad áramlás korlátlanul nem ok amíg nincsennek az országok kb azonos szinten.

    • O,owL

     A liberális nem szabályozás-nélküliséget jelent.
     Azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb mértékű szabályozással érjük el ugyanazt a célt.

     A “szerintem a hazájukat kellene rendbetenni”-t képzeld el úgy, hogy ez EU-ból Magyarországra mennek ‘valakik’ azért, hogy ‘rendbetegyék’ az országot.

     Azok, akik elhagyták Mo.-t egy jobb élet reményében valahol nyugaton, valószínűleg sokan gondolják úgy, hogy jobb lenne Mo. ha olyan lenne, mint a ‘nyugat’. Vélhetően többek között ezért is léptek le.
     Talán nekik nem lenne ellenükre, ha az EU odamenne és rendet tenne.
     Csakhogy az EU nem rendfenntartó-elnyomó szervezet, akárhányan is akarják ezt láttatni. Éppenhogy a fejlettebb, értelmesebb országok tömörülése, egy közös cél érdekében, nevezetesen, hogy gazdaságilag úgy össze kell forrasztani az országokat, hogy ne legyen senkinek sem érdeke háborúzni.

     Afrikában ezt csak az afrikaiak tudják maguknak elérni. Addig is amíg nem alakul ki az értelem, – a magyarokhoz hasonlóan – aki tudja, egy jobb élet reményében ehagyja a hazáját.

     Talán pont az ő gyermekeik közül lesznek majd páran akik visszamennek, és politikai pártot alapítanak, vagy munkahelyeket teremtenek.

     • Czako Zoltan

      Én is UK-ban vagyok. Lehet akkor máshogy látjuk, de értem amit mondassz. A gond hogy így hiába látod, tudod hogy sokan meghalnak nem teszünk ellene semmit. Max pampogunk és kész. A menekültek szempontjából meg itt egy gazdag erős országok szövetsége, akik szarik rájuk, és ha otthon nem megpróbálnak hozzájuk menni. A gond hogy így kialakulhat az a gondolkozás, szélsőségesség, hogy csak magukkal foglalkoznak minden mást leszarnak. Ez azt hozza hogy megint lesznek akik EU ellenesek mert a liberálisok hagyták meghalni a társaikat, családtagjaikat, stb. (Itt nem libsizek, csak én konzervatívként gondolkozok sokszor. Igaz ha az ötlet jó akárhonnan jöhet)

      Ezt nem ideológiai alapon kéne eldönteni. Vannak tudományok amik megválaszolnak sok kérdést. Mekkora a munkaerőpiac, élelem, nyersanyag, és nagy számú menekültnél ez milyen hatással van, főleg hogy nem tudsz még munkát sem adni egy nagyrészének mivel nem is beszél. Tehát nagy számoknál ez nagy gazdasági problémát okozhat. Ha ez veszéllyezteti az EU-t, akkor ez egy támadásnak is felfogható ami ellen meg kéne magát védenie.

     • O,owL

      Rengetegen tesznek valamit, ne állíts már hülyeségeket!

      Számtalan segélyszervezet aktívan javít nagyon sokak életminőségén Afrikában, a történelem során korábban soha nem tapasztalt mértékben!

      Te is tehetsz valamit, informálódhatsz, és az információidat megoszthatod másokkal akik kevesebbet tudnak nálad.

      “megint lesznek akik EU ellenesek mert a liberálisok hagyták meghalni a társaikat, családtagjaikat, stb. “

      Ezt a baromságot honnét veszed?!

      Az általad leírtak alapján fingod nincs Afrikáról. Legalább egy kicsit tájékozódj már, mielőtt marhaságokat írogatva másokat is meghülyítesz a tájékozatlanságoddal!

      Teljesen felelőtlen vagy!

     • Czako Zoltan

      Tudom jól és afrikából van 2 munkatársam. Nem kell bemutatni. A legtöbb menekült gázos országokból jön. vagy háborúk dúlnak, terroristák, stb. Szerinted minden király? Segéllyek ok enyhítenek, de már megint nem az okot hanem az okozatot orvosoljuk:D amibe milliárdokat lehet költeni nem fog megoldódni a helyzet.

      “North African and West Asian countries like Yemen, Nigeria, Gambia, Syria and Libya, to name a few”

      http://time.com/3827862/eu-mediterranean-refugees-europe-libya-italy-lampedusa-migrants-asylum-seekers/

     • O,owL

      Ha tudod jól, akkor miért írkálsz hülyeségeket?

      Amúgy meg a végleteken kívül van a skálán még számtalan fokozat, ergo pusztán azért, mert rámutattam, hogy amit írsz téves, még nem kellene azt a konzekvenciát levonnod, hogy szerintem akkor minden rendben van.

      Az meg, hogy van Afrikából két munkatársad kb. annyit jelent, hogy nekem meg az amerikai kontinensről van kettő.

      Csak arra kérlek, hogy ne írkálj hülyeségeket.
      (a segélyek szót egy db L-el írjuk. Elsőre nem akartam szólni, de már másodszorra írod így.)

     • I’mBackBaby

      azért az Magyarországnak is egy hosszú folyamat lesz,nem még Afrikának

     • O,owL

      Így van.

  • nokiaz
 • Ildiko Gyory

  Kutyaek ram szamithattok, ti vagytok a kedvenc partom

 • nokiaz

  vasárnap vásárnap

  e- demokráciát

  a nav üldözőszerv, támogató adóhivatalt támogató adókat

  a közhivatal nem hatalom, hanem közszolgálat

  Magyarország nem kft , Köztársaságot

  a Kultúra nem plakát, az iskola megvéd a bűnözéstől is

  a tudás ára csak a tanulás lehet
  s van még

 • fere

  -Magyarországra vasárnap nem vándorolhatsz be.
  -Ha Magyarországba jössz Cvestor részvényeket nem vehetsz.
  mert már csődbe ment.

 • trisel
 • troglodita

  Oké, Kétfarkú Kutya, én nagyjából értem, mit akartok. Hogy mennyiben értek vele egyet, és mennyiben nem, az most hosszú lenne.

  Most csak egyet kérek: légyszi álljatok le annak a hangoztatásával, hogy ti “a gyűlölet ellen” és a “társadalmi szolidaritásért” dolgoztok. Ti tényleg úgy beszéltek erről, mint akik ezt komolyan gondolják!

  Márpedig azt jó lenne tisztázni magatokkal, hogy amíg rendszeresen Trianonon gúnyolódtok, addig ti is egyike lesztek azoknak, akik a gyűlöletet gerjesztik. A társadalmi szolidaritást pedig nem azzal fogjátok elérni, hogy a társadalom elég széles rétegeinek érzékenységét sértegetitek. Ez kb. olyan, mintha a holokauszttal gúnyolódnátok.

  (De ha csak vicc volt ez a “társadalmi szolidaritás” meg “gyűlöletellenesség” szöveg, mint az örök élet meg az ingyen sör, akkor oké. De mondom, tényleg nagyon élethű, mintha hinnétek benne!)

  • Lehet, hogy te azt gondolod, hogy a “társadalom elég széles rétege” sértődik meg egy viccesnek szánt képen, de ez szerencsére nem így van 🙂

   A holokauszt meg hogy jön ide? Tudtommal Trianon miatt nem haltak meg százezrek.

   • troglodita

    “Lehet, hogy te azt gondolod, hogy a “társadalom elég széles rétege”
    sértődik meg egy viccesnek szánt képen, de ez szerencsére nem így van :)”

    1. Nem egy viccesnek szánt képről van szó. Csak én, aki nem írok monográfiát az MKKP munkásságából, három esetre emlékszem, amikor ezzel gúnyolódtak, és (természetesen) egyre sem, amikor a Don-kanyarral, a holokauszttal vagy ’56-tal (összehasonlításul: ezek is XX. századi tragikus magyar események).

    – Az elsőre (“leszarja Baranyát”) még én is azt gondoltam, oké, ez abszurd humor, belefér. Bár furcsálltam, minek Baranyát kell leszarni, miért nem Budapestet akkor már, hiszen ott laknak a leghumorosabb emberek, akik biztos nem sértődnek meg. Tudom, az MKKP eredetileg szegedi, de Pesten a legnépszerűbb.

    – A másodikról (“két emeletet még ráhúzunk az országra, így háromszor akkora lesz”) az a véleményem, hogy jóember-propaganda. Trianonnal messze nem az a legnagyobb baj, hogy 1/3 akkorák lettünk. Persze az is elég nagy gond volt akkoriban, de ez elsősorban egy paraméter, ami a konkrét problémák súlyosságát érzékelteti.

    Ez az egyszerűsítő marhaság viszont azt sugallja: akinek Trianon fáj, annak mindössze ennyi gondja van vele. Az egyharmadra zsugorodott terület. Nem Kolozsvár, nem Kassa, nem Székelyföld. Á, nem. Ezek csak négyzetkilométerek. Pusztán magyar imperializmus! -> Ez olyan, mintha a Kétfarkú Kutya úgy viccelne a holokausztról, hogy hozzuk helyre: klónozzunk a holokausztban elveszett 6 millió zsidó, cigány, meleg, kommunista stb. helyett ugyanennyi embert, hiszen ezek csak számok, és aki a halálos áldozatokat siratja, azokat csak a számok érdeklik! Holmi szaporodási verseny!

    – A harmadik (a konzultációs kérdőív, amiben folyton Trianont emlegetik) megint ugyanez a nóta, de már ráadásul arról is szól, hogy akinek Trianon fáj, az nyilvánvalóan a Fideszre szavaz. Világos b+, mint a Nap! Ha véletlenül meglátsz valakit, aki komolyan veszi Trianont, ne csak nevesd ki, köpd is le, hiszen mocskos fideszes, az ilyenek lopták szét az országot, miattuk ment ki a gyereked külföldre, miattuk nem látod az unokádat! Azok miatt, akiknek Trianon fáj. Logikus!

    (———-)

    “a “társadalom elég széles rétege””

    – Szerinted ma már lényegében senkit nem érdekel Trianon – senkit, aki számít. Én ezzel tudnék vitatkozni, de tudod mi? Fölösleges. A holokauszton se gúnyolódjon senki, amíg 5% ember van az országban, aki felháborodna rajta. Ugyanígy Trianonon se, a Don-kanyaron se, stb. Ne gúnyolodjunk ezekkel. Aki a szélsőjobbot akarja támadni, az gúnyolódjon a rasszizmuson, az antiszemitizmuson stb. – azon, ami tényleg gyűlöletet okoz, és megosztja a társadalmat. Nem teljesítmény ráhugyozni a nagypapa sírjára azért, mert az egyik – az egyik – unoka (szélső)jobbos.

    (———-)

    “A holokauszt meg hogy jön ide? Tudtommal Trianon miatt nem haltak meg százezrek.”

    – Az örök naiv kérdés! Újra és újra elcsodálkozom, hogy értelmes emberek ezt felteszik. Tényleg aggasztó, hogy odáig jutottunk, hogy felnőtt emberek nem értik, hogyan lehet összehasonlítani a kettőt. Sokat megmagyaráz az ország mai állapotáról.

    “holokauszt meg hogy jön ide”
    – mindkettő magyar nemzeti tragédia
    – mindkettőnek máig tartó hatásai vannak
    – mindkettő máig feldolgozatlan társadalmi trauma
    – mindkettőre sokan érzékenyek máig (bár szerinted Trianonra nem)

    “nem haltak meg százezrek”

    Először is, nem haltak meg annyian, de ha azt vesszük, hogy a magyarság elvesztett-e százezreket az asszimiláció révén, akkor már most bőven.

    Másrészt, szedd szét az Egyesült Királyságot, és azon belül cibáld szét Angliát. Csatold el tőle Oxfordot. Miért ne tehetnéd? Azt csatolsz el, amit akarsz, ha te nyered a háborút, “büntetésből” vagy “gazdasági-politikai megfontolásokból”. Száz év múlva simán nem lesz ott angol, ha az új gazdái ügyesek. (Az ugye megvan, hogy a mai határ melletti Pozsony az elcsatolás előtt túlnyomórészt német és magyar volt? Nem szlovák. Ma viszont szinte teljesen az.) -> Anglia ott marad Oxford nélkül. Ugyanaz az ország lesz? Soha. Pedig hát micsoda Oxford? Kisváros. Kisebb, mint Miskolc. Piti tétel a térképen.
    Magyarország sokkal többet veszített holmi pimf Oxfordocskánál. Sosem lesz ugyanaz az ország. Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni.

    Harmadszor, nem a halálos áldozatok száma az egyetlen szempont egy esemény súlyosságának megítélésekor – bár elismerem, az is nagyon fontos.

    – Aradi vértanúk. Death toll: 13. Gúnyolódunk rajta? Nem.
    – Buda török elfoglalása – az ország három részre szakadásának kezdete, kb. Magyarország kisebbségi kálváriájának gyökere. Áldozatok száma: minimális (lényegében nem volt ostrom). Gúnyolódunk rajta? Nem.
    – 1956. Áldozatok száma tízezer alatt (elesettek és kivégzettek összesen). Gúnyolódunk rajta? Nem.
    – Mohácsi csata. Áldozatok száma tízezrekben mérhető (nem százezrek). Gúnyolódunk rajta? Nem.

    Végül, de nem utolsósorban Trianon tényleg elcseszte a XX. századunkat, és könnyen lehet, hogy azon is túl. Főleg az ország anyagi fejlődésére és a közhangulatra gondolok (ami korántsem mellékes, és sajnos nem tudja helyrehozni néhány bohócdoktor * ).

    (* A bohócdoktor kifejezést nem elítélő modorban használom, a munkájuk nagyon is tiszteletre méltó.)

    (———-)

    Trianon egyébként a magyar demokrácia hitelét is csorbította -> ezzel máig tartó bizalmatlanságot ébresztve a hazai demokratikus törekvésekkel szemben. Ezt a bizalmatlanságot a Trianonon való gúnyolódás szerintem csak erősíti. Erről ajánlom neked ezt a cikket, nagyon érdekes.

    http://beszelo.c3.hu/cikkek/trianon-arnyeka

    • frikazojd-keserupadawan

     Tul kene mar lepni ezen. Tenni ugysem tudunk ellene, elfelejteni ugysem lehet, legalabb ne rinyaljunk mar miatta. Nagyhatalmak igazsagtalanul elkurtak az orszagunkat, ok, de mostmar nezzuk azt, hogyan tudnak egy jobb orszagot csinalni. Es ehhez az is kell, hogy ne sirjunk a multon, ne minden negativumot Trianonbol vezessunk le.

     • Egyfarkú kutya

      Trianonon egy normális ember túltenni magát nem tudja. Kevés országot ért ilyen nagy és ilyen igazságtalan csapás. Erről sokat beszélni nem fanatizmus, aki ezt a hülyeséget mondja, az egy nagyon éretlen, tudatlan ember. Erről nem lehet eleget beszélni, s kell is beszélni, mert a határmódosítások soha nem tartanak örökké. A történelemben nincs örök, sok mindent vissza lehet állítani. A Kádár rendszer aljassága volt, hogy megtiltotta az erről való beszélgetést.
      Most készülnek egy újabb csapást mérni erre az országra, az ázsiai, afrikai menekültek betelepítésével. Ki az az ostoba, aki olyan plakátokat gyárt, hogy gyertek csak, mi is megyünk Angliába. Kik mennek Angliába? Analfabéta, kiéhezett, beteg családok, vagy életerős fiatalemberek, akiknek ott munkájuk lesz, mert ismerik az európai munkamorált, beilleszkednek a társadalomba, beszélik, vagy hamarosan beszélni fogják a nyelvet stb.stb. Hogylehet a kettőt összehasonlítani. Az angoloknak nem kell az identitásukat feladni azért, mert magyarok odamennek egy-két évre dolgozni. Különben sem olyan áthidalhatatlan nagy a különbség az európai identitások között.De ha az ország teljesen más identitással rendelkező, 7-ik századi erkölcsi felfogással rendelkező, munkára képtelen, gyakran beteg emberekkel “gyarapodik”, akik nem képesek beilleszkedni, akkor ez az ország elveszett. Ismétlem, nem hasból, hanem sajnos tapasztalatból beszélek. A Kétfarkú Kutyapárt úgy érzem, hogy teljesen felelőtlen, hozzá nem értő, éretlen fiatalból áll, s talán nem is érdemes velük vitatkozni, mert szellemileg és érzelmileg nem állnak még azon a szinten, hogy a veszélyekből valamit is felfogjanak.Az országos ügyekbe a belátásuk nulla szinten áll. Nagyon dolgoznak az ország tönkretételén, talán sok pénzt kapnak Gyurcsányéktól egyesek közülük, míg mások teljesen éretlenek,s talán nem is akarnának rosszat, de mégis tudatlanul azt teszik. Gondolom, ezt mások is fel fogják fedezni.Hogyan gondolják, hogy ezeknek lakást, munkát, orvosi ellátást, iskolázást, nyelvtanítást, szakmai oktatást, szellemi felvilágosítást stb. tud az ország biztosítani? Más, valaha gazdag, ország sem tudja ezt.

     • rozsavirag

      A Tóra a zsidó ember egyik legfőbb kötelességeként az EMLÉKEZÉS-t jelöli meg. Vajon miért? Hát azért, mert ŐK tudják: múlt nélkül nincs sem jelen, sem jövő!
      Más kérdés, hogy ki hogyan ünnepel. Számukra az emlékezés (pl. a Babiloni számüzetés, az Egyiptomból történt kivonulás, a rómaiak által történt szétszóratás, a Holokauszt) a több ezer éves létük biztosítéka!-mert nincs köztük aki ezt tagadná, unná, vagy szükségtelennek érezné, sőtt ezek átérzését és tiszteletét megkövetelik másoktól is!
      Lehet, hogy Te ki itt ilyen “bölcsen” mondod a tutit arról, hogy miként kellene a multunkat kezelni (amiben akár itt-ott lehet némi igazság is) a Holokauszt emléknapon is ezt gondoltad, csak arról elfelejtettél írni?
      Ha igen, akkor gyakorolj önkritikát, mert tévedésedre bizonyíték a zsidók több ezer éves léte, ha nem, akkor miért írtad amit írtál?
      Számunkra ugyanis Trianon lelkiekben egy kis holokauszt! (Kellene legyen, de egyesek számára miért nem az?)

    • CoolKoon

     Ami azt illeti, az általad felhozott MKKP-viccek is csak megerősítik, hogy egy abszurd vicc az egész. Mivel a “csatoljuk le a felesleges területeket”, meg a többi szlogent épeszű ember nem tudja komolyan venni. Pontosan ezért gondolom, hogy a cél pont a fanatikus trianonozók “megviccelése” volt, nem pedig a Trianonon való gúnyolódás.
     Egyébként meg Pozsony magyar-német jellege egészen a 2. VH végéig megmaradt. Ezt megtörni csak a zsidók elhurcolásával (a helyükre a kommunisták később cigányokat telepítettek be), a németek elüldözésével/kitelepítésével, a magyarok részleges elüldözésével/kitelepítésével, és gigantikus városfejlesztési programmal (az egyes városrészeket alkotó 1-2 ezer fős falvak helyére 70-100 ezres lakótelepeket húztak fel) tudták. Ehhez pedig jóval több kellett némi “ügyes hatalomnál”.

     • Patonai Ádám

      Várjuk a holokauszt viccet! Köszi!

     • CoolKoon

      Áh, a kétbites agyadnak szerintem hiába is magyaráznám, hogy nem Trianonon viccelődnek, hanem a habzó szájú “Vesszen Trianon!”-ozó ostoba tulkokon.
      De hogy érintsem a trollkodásodat is, szerintem a holokauszttagadókon is hasonlóan ügyesen köszörülheti az ember a nyelvét…….

     • Patonai Ádám

      Vannak holokauszt fundamentalisták is ,akik szerint pl minden magyar-német kollektíve bűnös. Továbbra is várom a holokauszton való viccelődést. Ez így nagyon álszent duma.

   • rozsavirag

    Sajnos sok hazátlan idenlelkű ember él ebben az országban, olyan mint te is (lehet akaratodon kívűl, ílyen “nevelést” (nem) kaptál.
    Sok-sok éven át éltem a szülőföldemen, amely azonban (Trianon óta) nem volt a hazám, ettől szenvedtem, ezért eljöttem a hazámnak tekintett földre.
    Hazavándoroltként az első munkahelyemen egyik hazámfia azt kérdezte: honnan kerültetek elő így egyszerre és ennyien(1990)?, valamint azt, hogy ha ott -állításod szerint – konszolidált körülmények között éltél, akkor miért jöttél ide? Válaszom az volt, hogy azért mert ez a megmaradt hazám. Azt válaszolta, hogy nem érti, neki ott van a hazája ahol a zsebe tele van. Ma ő polgármester, én (fél)nyugdíjas. Az akkori megdöbbenésem – lelki sebként – máig magammal hurcolom. Akkor azzal vigasztaltam magam, hogy “egyedi eset”.
    Huszonöt év után már tudom, hogy nem az volt!
    Lelkileg halott vagyok, ………….és nem én egyedül.

    • asztmás kakaóscsiga

     Ott van a hazád, ahol otthon érzed magad. A legtöbb embernél ez az a hely, ahol felnőtt, ahol abarátai és családja van. Te ettől szakadtál el pusztán ideológiai alapon.

     • rozsavirag

      Igen, valóban a hozzád hasonlóknak ez csak puszta ideológia, de véleményeddel részben alátámasztottad mindazt (Igaz egy kicsit más megközelítéssel, mint a “zseb optika”. Megközelítésedbe, ha úgy tetszik még van is némi elfogadható igazság is, igaz ez igencsak egysíku optika.) , amit az első mondatban rólatok írtam.
      Most gépelési hiba nélkül írom (nem bántás szándékával, hanem véleményként), hátha megérted: idegenlelkű vagy!-ezért nem fáj neked Trianon. és gondolom szavaztál NEM-el Dec. 5-én, jobbik esetben otthon sunnyogtál, és ha gyanum nem csal ezért veszel részt mély együttérzéssel a KfKP mostani akciójába.
      Egyébként én Trianon okán Magyarországon vagyok i(o)tthon, bármennyire is esetleg fáj ez neked, illetve zavar ez téged.
      Amikor a “legtöbb” emberről írtál akkor minden bizonnyal csak a magadfajtákra gondoltál.

     • asztmás kakaóscsiga

      Eléggé távolra téved a gondolatmeneted attól, amit írtam.

      Ha elolvasod figyelmesen, akkor azt láthatod, hogy az otthon-itthon kérdéskört a szociális beágyazottságra vezetem vissza, azaz ahol a gyökereid vannak. Ez idővel változhat, de ehhez sok idő kell.

      Nem ismerlek, de úgy tűnik, hogy neked pont ez nem sikerült ezeddig és ebben persze mindenki más a hibás: akik idegenszívűek, libsibolsik vagy azok, akik szerint 100 év után lassan bele kéne törődni trianon igazságtalanságába. Azt higy ki hol érzi otthon magát nekem teljesen mindegy, addig, amíg én is otthon érzem magam ott, ahol vagyok.

      A napi életben nem fáj trianon, hiszen az azóta eltelt időben saját szuverén kormányzásunk és a szovjet megszállás megannyi – elsőre kevésbbé látványos – kárt okozott és okoz is a jelenlegi kormányzat. De kádár népe még mindig létezik, mennyi ember szajkózza – alaptalanul – hogy régen minden jobb volt.

      Történelmi távlatban számomra az fáj, hogy az 1867-ben megindult modernizációt kettértörte a monarchia széthullása és a trianoni diktátum.

      Viszont a történelmet visszafordítani nem lehet, így csak a jelenben ért sérelmekre érdemes reflektálni és ebben eszköz a MKKP kampánya!

      A múltból tanulhatsz de ez sem egy jellemző dolog Magyarországon, hiszen újra-újra bedől a választókorú népesség a populizmusnak (lásd 100 napos program, 13-14-15. havi nyugdíj, rezsicsökkentés). A trianoni diktátumhoz egyébként részben hozzájárult az is, hogy a monarchián belül mennyire (nem) adtak teret a kisebbségek kultúrájának.

     • rozsavirag

      Kifejtésedben írtak alapján megkövetlek azért, mert idegenlelkűnek minősítettelek. E szóhoz köthető mögöttes pejorativ tartalmi jelelntés minden bizonnyal nem vonatkoztatható rád.
      Keresem, hogy mi zavart meg? Talán a “pusztán” szó. Érzésem szerint ez a szó, ebben a kontextusban, pejorativ, lenéző módon kirekeszti a haza fogalmából az ideológiát, amely értelmezésem szerint ez esetben az erkölcsi hovatarozás érzésével való azonosulást jelenti.
      A haza fogalma számomra mindaz amit felsoroltál, együtt az általam hiányolt erkölcsi értékrend alapján meghatározott hovatartozás érzésével.

      Az, hogy ki hova helyezi a hangsúlyt ízlés kérdése, és mint ilyen magánügy. Ettől még mindketten szerethetjük a hazánkat és gondolkodhatunk, dolgozhatunk a jobbítása érdekében.

      Akik viszont fintorogva, esetenként utálkozva tagadják az erkölcsi értékrend alapján meghatározott hovatartozás szükségességét, azok a haza alapját jelentő úgynevezett “nemzeti minimum” létezésének a szükségességét tagadják (nemre, fajra, vallásra, színre való hovatartozástól függetlenül).
      Ők a hazát nem építeni, a nemzetet nem összetartani akarják, mert az oszd meg és uralkodjban érdekeltek. Értelmezésem szerint ők az idegenlelküek, a hamis próféták!
      Mivel ez utóbbiak megítélésem szerint – más nemzetekhez viszonyítva – kishazánkban igen sokan vannak, ezért lehet igazad abban, hogy “neked pont ez nem sikerült ezeddig”, és nem azért, mert bűnbakot keresek. Továbbá nem azért, mert szociális beilleszkedésem sikertelen lett volna.
      Mivel egyre inkább több jelét vélek annak felfedezni, hogy a fizetett hamis próféták újratermelödnek -többek között- a hatalom mámorától megrészegültek egyre gyakrabban elkövetett ostoba hibái miatt, és ezzel eléggé el nem ítélhetően egyre nagyobb lehetőségeket teremtenek a hamis próféciák sikeres hírdetésére, annál inkább igazad lehet. Sajnos!

  • CoolKoon

   Szerintem meg nem Trianonon gúnyolódtak (ráadásul nem is rendszeresen), hanem a témát átható fundamentalizmuson/megszállottságon. És ez szerintem egy óriási különbség, amit sokan nem tudnak/akarnak észrevenni. Kicsit olyan ez, mint amikor a keresztény fanatikusokat kigúnyolókra a keresztény fanatikusok rámondják, hogy keresztényellenesek/-üldözők.

 • Állampolgár

  Gratulálok Gergő* …csak így tovább!
  – viszont azon valóban el kellene töprengeni, hogy a 2018 választások (FIDESZ) nélkül miként, milyen feltételekkel alakul majd:-)

  (Kölyök)

 • Nethuszár Gyalogos

  A MKKP anno azért alakult, hogy a magyar politika mindkét (vagy több) farkát megcibálja. Mára a kétfarkúak egyfarkúvá váltak és beleolvadtak a demokratikus ellenzéknek nevezett farokszövevénybe.
  Ami ennél is szomorúbb, hogy Mogács kiválása óta a humorérzéküket is elvesztették.
  Kutyamenhelyre velük!

 • Ciroka Maroka

  ki a fenét érdekli ez a viccpárt

  • Buttercake – Elephant House™

   Többeket a kelleténél.

 • Vidéki

  Index írta: Több százezer áldozata volt a „négyek bandájának”.

  A képen látható három alakról a “hármak bandája” jut eszembe.

  Korrupcióellenes “árnyékügyészséget” indít Juhász Péter és Jávor Benedek. Bizonyíték az nem kell ilyen rágalmazásban edzett alakoknak!

  Az Átlátszónak a Kendermagos Juhász Péter a hős.

  Ki is ez a Juhász Péter, honnan jött?
  A Kendermag Egyesület egy magyarországi non-profit civil szervezet, mely céljául elsősorban a könnyű drogok legalizálását, és minden drog dekriminalizálását tűzte ki. Elnöke Felső László, alelnökei: Juhász Péter, Borszéki Attila, titkára: dr Fazekas Tamás.
  Az Egyesület alapszabályát 2006-ban módosították.

  E SZERINT A KENDERSZÁRMAZÉKOK ESETÉBEN LEGALIZÁCIÓRA SZABÁLYOZOTT PIACRA,
  MÁS KÁBÍTÓSZEREK ESETÉBEN PEDIG DEKRIMINALIZÁCIÓRA VAN SZÜKSÉG.

  Az Egyesült Államokban a döntéshozók nem gondolják, hogy Juhász törekvései helyesek lennének.

  • Katalin Borbély

   Tedd hozzá:egyes döntéshozók. néhány népesebb államban mát megtörtént, és nem adok 10 évet, ez lesz a jellemző. A szesztilalom is pont annyit ért, amennyit érvényesíteni lehetett belőle. plusz: megágyzott a gengszterizmusnak, maffiának. Ugye, milyen klasszak a tilalmak? Papagájgyerek, legyen már saját eszed!
   Amúgy nem tudom, miféle rágalmakról beszélsz, én csak olyanokat hallottam, amelyek őket rágalmazták, nyertek is pereket. Szinte mindet. Nézd: abban egyetérthetünk -talán- hogy azt a bizonyos 10 Igét be kéme tartani, ami az emberszerű embertől el is várható. Az viszont tételesen tiltja a karaktergyilkosság alapvető eszközét, a hamis tanúságtételt felebarátoddal szemben. Nem gondolod, hogy Isten ezért büntetni fog? Nem hiszel benne?

   • Vidéki

    “A feje a néninek éppen jó lesz pemszlinek.

    “Ne tessen maszatolni! ( nyertek is pereket. Szinte mindet.)

    Írja: (Az USA)néhány népesebb állam(á)ban már megtörtént, (Vagyis az amit a Kendermag Egyesület követelt) E SZERINT A KENDERSZÁRMAZÉKOK ESETÉBEN LEGALIZÁCIÓRA SZABÁLYOZOTT PIACRA,
    MÁS KÁBÍTÓSZEREK ESETÉBEN PEDIG DEKRIMINALIZÁCIÓRA VAN SZÜKSÉG.

    1920. január 16-tól az Egyesült Államok egész területén tilossá vált a szeszes italok előállítása, forgalmazása, megvásárlása és fogyasztása.

    A törvénynek mégis voltak kiskapui.

    Ezek egyike az volt, hogy vallási célra egyházi személyek bort szerezhettek be,
    a másik pedig az, hogy orvosi rendelésre, emésztési zavar megszüntetésére az orvosok whiskyt írhattak fel a pácienseknek.

    Az orvosi célú legalizáció csak annyira teszi legálissá a marihuána használatát, amennyire az 1920. január 16-i szesztilalmi törvény a szeszes italok fogyasztását.

    Florida lett az USA 26. állama, ahol a választók szavazataival legalizálták az orvosi célú marihuána-felhasználást – jelentette a Vox.com. Ezzel már a tagállamok többségében megvalósult az orvosi célú legalizáció, a rák, az epilepszia, a HIV-fertőzés (AIDS), a PTSD (poszttraumás stressz szindróma) és más súlyos betegségek kezelésére.

    Ez nem jelenti A KENDERSZÁRMAZÉKOK ESETÉBEN LEGALIZÁCIÓT,

    MÁS KÁBÍTÓSZEREK ESETÉBEN PEDIG DEKRIMINALIZÁCIÓT!

    Tetszik érteni magyarul?
    Ne tégy “hamis tanúságtételt”!

 • Simon Gábor László

  Akkor gyorsan adok 1-2 témát ami a mi derágha miniszterÁlnokunk sara és egyenként is belebukna demokráciában.
  – miért nem hallom, naponta kérdezni, és mi van a Quaestor ügy kirobbanásakor élőben, köztévében, parlamenti űlésen felszólalásákor elismerte, hogy ő adott utasítást az eleve törvénytelenül elhelyezett közpénzek kivételére a Quaetorból?
  Normális demokráciában rég sokéves börtönbüntetését töltené és nem az országot lophatná tovább szét!!

  • Simon Gábor László

   .. 2015-ös vagyonbevallásában több ingatlan szerepelt – közte amit ingyen bérbeadott a PFLA-nak amivel egyébként adócsalást követett el, lévén nem adhatja ingyen bérbe, piaci árat kell kérni és közterheit befizetni, ezezl évente 10 milliós adócsalást követ el, most pedig az akinek a nevére átírták, — ezek az ingatlanok eltüntek a 2016 vagyonbevallásából, de ami a csúcs: nincs egy Ft árbevétel sem az ingatlanokból, tehát egyszerűen csak azt a cétt szolgálta az átcsoportosítás, hogy a választók elől eldugja a vagyonát. Pofátlanság és szégyenletes.
   És nincs egy ellenzéki aki megkérdezze nyilvánosan hééééé!
   Hová tűnt a sok100 milliós ingatlan vagyon!
   Nem mondhatja vagyontalan, mert a felesége nevén meg milliárdos ingatlan birodalom és annak nagy része közös szerzemény, tehát igencsak megvagyonosodott a szegénylegény!
   Ebben az ingatlan pakkban volt az az ingatlan amit “állítólag” 50 évre ingyenesen bérbe adott ami törvény ellenes!!

   • Simon Gábor László

    A bérbeadott ingatlanhoz:
    Ez az állítás, nyilvánosan több médiában jelent meg, ami adócsalást sejtet.
    Adócsalás tényét az ÁFA törvény – 2. 5. 6 paragrafus,- alapozza meg, ugyanis szolgáltatás, ellenszolgáltatás esete áll fenn amiért anyagi ellenszolgáltatás jár és ennek adókötelezettsége van!! Adócsaló miniszterálnoknak nincs helye a közéletben, ráadásul ez bűntett, tehát amint az állítás megalapozott, azonnal le kéne mondania!
    Szerintem a tények megalapozottak!!
    ……..Ugyanis, nem adhatja ingyen bérbe, mert törvénytelen, – csak közvetlen rokon magánszemélynek lehet, a PFLA nem az, tehát köteles bérleti díjat kérni és azt bevallani, valamint a rájutó adót befizetni. Látszik a vagyonbevallásában, ilyen nincs,– tehát sokadszor is hazudott egy jót.
    …….Na most ha csak hazudta az ingyent, akkor meg szintén adót csal, – ami feltételezhető, lévén a vagyonbevallásában nincs benne, pedig ez az ingatlan az ő nevén van, nem a feleségéén, akinek a nevén van vagy 50 ingatlan ami közös szerzemény, tehát az is hazugság, hogy vagyontalan.-
    Tehát ha mégis van bevétele a PFLA bérléséből akkor következik: szintén adót csalt.
    Több mrd-os felépítmény a PFLA tehát az ingatlan bérlése sem 2 ft, inkább több millió éves szinten.
    …..Ezt nem lehet önállóan nézni, mert minden ami Felcsúton a szeretett miniszterÁlnokunk budija sarkaiban történik, az nagy eséllyel közpénzherdálás, adócsalás, vagyonbevallás, hiányosságait hordozza amik összefüggnek.
    A közpénz TAO, és egyéb formában ömlik oda sok milliárdos nagyságrendben, amit szinten kéne a médiában harsogni!

  • Deák István

   csak jelzem, hogy a vezetés a mi színvonalunkat közvetíti! mert olyan van hatalmon, akit mi hagyunk/választunk meg! 😀 szóval, hogyha fikázod és hánysz rá, magadat is hányod és fikázod! 😉 csak gondold végig… JAJJ igen! majdnem el is felejtettem! hogyha ennyire basz, menj és jelentsd fel! 😀 bizonyíték megvan 20 archívumban és netes oldalon! ja, lépni már büdös, mert nehéz és veszélyes…. EZÉRT NEM LESZ ITT SOHA SEMMI VÁLTOZÁS! ugatás és rinyálás megy, de tenni már nem mer senki! 🙂

 • Simon Gábor László

  Ha ez a csoport azt akarja robbanjon a korrupciós gazemberség, akkor elég egy emberre koncentrálni, ez maga a miniszterálnok.
  Ha csak az ő törvénytelenségeit tárják fel, akkor buknia kell, de a bukása a fidesz összeomlását vonja maga után.
  Az összes mutyi valamilyen szálon OgV-hez köthető, tehát a nála feltárt elvezet másokhoz.

  • Vidéki

   Az eszébe sem jut, hogy nagyon alapos bizonyítási eljárásra, bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy valakit elítéljenek egy jogállamban.

   Erre azért van szükség, hogy csekély esélye legyen annak, hogy ártatlan emberek szenvedjenek.

   Szolzsenyicin, az Aranyketrec című művében, leírja, hogyan működött az “igazságszolgáltatás” a sztálini időkben.

   Egy minisztériumból egy személy telefonált az USA követségére a metró állomásról és titkosnak minősülő adatokat közölt. A lehallgató tiszt elbambult egy kicsit és így a személy megléphetett. A téma alapján, az államvédelmi hatóság a minisztériumot be tudta azonosítani.
   A kivizsgálás során felhasználtak egy fejlesztés stádiumában lévő elektronikus fonetikai analizátor készüléket, amelyet bebörtönzött tudósok fejlesztgettek az “Aranyketrecben”.

   Sok személy vált gyanússá. Mindegyik gyanúsítottat kivégezték, de köztük volt az USA követségére telefonáló személy is!

   Napjaink kormányellenes propagandistái nem tartják fontosnak a bizonyítást, leizzadnak az erőlködéstől és rendszerint megmaradnak a rágalmazás szintjén.

   • lényeglátó

    Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak, melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter (Ma annyira szégyentelenek, vagy tudatlanok, mesterségük címerként hordják!) Sólyom elvtárs tiltja meg a privatizáció, ügyészségi felülvizsgálatát!

    • Vidéki

     Lenin elvtárs is éppen így gondolkodott egykoron, mint te, a “lényeglátó”

     1917 novemberétől az ügyek az ún. forradalmi törvényszékek elé kerültek. A „bírók” nem voltak jogvégzettek, elég volt, ha tudtak írni.
     Számukra nem léteztek törvények, „szocialista igazságérzetükre” kellett támaszkodniuk.
     1922-ben végre mégis bevezettek egy törvénykönyvet. Lenin a törvényt kidolgozó Igazságügyi Népbiztosságnak írt utasításában leszögezte: „A bíróság nem azért van, hogy megszüntesse a terrort…, hanem hogy megalapozza és legitimálja.”
     A törvény szövege szerint a halálos ítélethez elég volt, ha valakinek csak szándékában állt elkövetni valamit.
     Kivégezhették továbbá akkor is, ha tette nem volt bűn, de a bírók a társadalomra károsnak ítélték.
     Szokás a lenini kor rémtetteit a polgárháborúval magyarázni. Csakhogy ezek nem szűntek meg és nem is szelídültek a polgárháború végeztével

     • lényeglátó

      nekem, ti is “átlátszók” vagytok!

      „írók, politikusok, mindenfajta újságok riporterei, röviden irodalmi ügynökök úgy a szocialista mozgalomban, a fenekük pedig a német sajtón ül. Minden újságon rajta tartják a kezüket, és elképzelheted, hogy milyen émelyítő az, az irodalom, amit ez eredményez.” Ez az egész zsidó világ, Michael Bakunyin

      Liszt véleménye

      „Birtokba vették a szépirodalom és az újságírás terét. Mint sáskasereg rohanták meg a sajtót, hatalmukba kerítették az időszaki iratokat, magukhoz ragadták a gondolatok vezérlését, s meg fészkelni látszották magukat a közvélemény-árulásban. (…) A zsidók a művészetet is ápolták, hogy azt legtávolabb teréig hatalmukba kerítsék… Ők sohasem tudták azt, miképp termett a művészet inspirációk által…. Az izraeliták új dallamokat nem tudtak feltalálni, mert ők sohasem a maguk érzelmeit dalolták

      2017. május 26. 17:53 Disqus írta, :

   • Szó-hasmenésed van ismét.
    Sebaj!

    “Az eszébe sem jut, hogy nagyon alapos bizonyítási eljárásra, bizonyítékokra van szükség ahhoz, hogy valakit elítéljenek egy jogállamban.
    Erre azért van szükség, hogy csekély esélye legyen annak, hogy ártatlan emberek szenvedjenek.” – minő szép és igaz szavak!
    Az meg sem fordul a fejedben, hogy kicsit más megközelítésben is górcső alá vegyed a jelenlegi gazságszolgáltatást?
    Hogy igen alapos vizsgálatra van szükség a tények kiderítésére és az esetleges elkövetők felelősségre vonására?
    Jogállamban?
    “Híd a munka világába.”
    1,6 milliárd.
    + 1,3 milliárd, az adófizetők (netán a te pénzed … is) pénzéből.
    Farkas Flórián meg nem vezetőszáron, mint Simon Gábor (230 millió nem közpénz), hanem együttműködési szerződést ír alá.
    Miféle jogállamról hablatyolsz?
    A józan eszed maradéka is oda?

    • Vidéki

     Az Investigation Discovery TV csatornán megtörtént bűneseteket ismertetnek, elemeznek, mutatják be a bűnös bűnhődéséhez vezető utat.
     Gyakran olyan a helyzet a nyomozó hatóságok szempontjából, mintha egy tűt keresnének egy szénakazalban.

     Ha nem találnak olyan bizonyítékokat, amelyet a bíróság is elfogad, akkor az addig befektetett munka csak döglött aktákat eredményez a világ legfejlettebb államában, az Egyesült Államokban, amely már csaknem fél évszázada képes volt űrhajósokat küldeni a Holdra és vissza is tudta hozni őket.

     A döglött akták minden gondját mégsem voltak képesek megoldani.

     • Gratulálok a szép eszmefuttatáshoz.
      Igen, vannak döglött akták,amiket olykor elővesznek.
      De nehogy már egy napjainkban folyó valódi nyomozás ne legyen képes a számlák, bizonylatok közt eligazodni, tárgyi bizonyítékokat találni, hogy nyugodtan bíróság elé lehessen vinni a több mint másfél milliárdos ügyet.
      Ezt ugye te sem gondolod komolyan.
      A számlákat, bizonylatokat meg kell őrizni meghatározott ideig, azokon aláírások vannak.
      Ez nem döglött akták döglött ügye, ez forró nyomos (lehetne),

     • Deák István

      persze, csak mivel nem verjük szét a várost és vele együtt a nyomorékokat, addig nem fog történni semmi, csak röhögnek, viszket a tenyerük, ti meg egymást basszátok halálra vakon, mert addig nem láttok el, hogy CSAK EGYÜTT van esélyünk! ja, hogy a magyar egy negatív idióta, aki csak lehúzni tud mindent? (tény) na, hát akkor igaz, hogy a nép olyan vezetést érdemel, mint amilyen maga a nép! 🙂 kaptatok egy tükröt, most szopogathatjátok saját magatok az arroganciátokat, a pökkhendiséget és az egyre jobban elharapódzó félelmet, gyűlöletet és idiotizmust! 🙂

   • Deák István

    Erre vannak ez etikus hekkerek, csak szólok! mivel már nem a papír és cerka/toll korában élünk…. ezt, valahogy minden idióta elfelejti… -_-

  • lényeglátó

   Tyúkeszű barátom! Abszurd mese

   Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
   Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
   Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
   Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával! A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
   Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”

   Megjelent a Magyar Fórumban „Nem mese ez gyermek címmel” 1995.

   • Deák István

    ezért kéne az összes vén idiótát és a hozzájuk tartozó sleppet kib@szni, mint macskát szarni és a fiatalokat beengedni! nem pedig, mint itt is, hogy 50/60/70 és még talán 80 éves fejjel egymást basztatják egyfolytában, hogy ki milyen intellektualitással bír!

    Maga is “lényeglátó” kurvára láthatja a lényeget, hogyha még mindig abban él, amikor még az öregnek volt igaza…. lófaszt lát maga, nem lényeget! 😀

    • lényeglátó

     Te meg majom rágod!

     2017. május 29. 16:56 Disqus írta, :

     • Deák István

      ássa el magát ilyen vén korára, hogy ilyen idióta. 🙂 de lévén, hogy több eszem van láthatóan, így inkább nem bocsátkoznék vitába, mivel szellemi harcot vívni egy fegyvertelen emberrel masszívan unfair. :/

    • szmoker (Homo Trollicus)

     “és a fiatalokat beengedni”
     Ilyen már volt úgy kb. 25-26 éve. Aztán nézd meg mi lett a fiatalokból.
     Asszimilálta őket a biomassza és ugyanolyan korrupt gecikké váltak mint az összes többi naplopó abban a díszes házban.

 • lényeglátó

  Korrupt országokban a panamákon szokás leginkább felháborodni. Imádott hazánk pedig igen-igen korrupt ország. Ebből kifolyólag természetes, hogy itt minden ember fölháborodik, ha a másik ember panamázik… A magyar társadalomban, mint minden fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető státuszférfiakról, előkelő politikusokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazemberek.
  Aljasabbnak látszunk Szerbiánál. Szerbiában lemészárolták a királyi családot. Nálunk a nemzetet gyilkolják meg. Pár százezer ember kisajátítva tartja az országot. A nép milliói jogtalan rabszolgák. Az ország koldus és leigázott. A parlament urai pedig liferáljak (szállítják), a népet, a nép jogait, a hazát.(Akkor a Habsburg, ma az Európa Birodalomba) Ilyen nemzetveszejtő ocsmányságot nem mutat föl a világhistória. Orgiája ez az összegyülemlett bűnöknek. Beteljesülése a kérlelhetetlen fátumnak. Fölfakadt seb vagyunk Európa testén. Lesz- e balzsam erre a sebre, vagy egyszerűen ki fogják égetni?… Rettenetes, rettenetes történet ez. Panama és anarchia Nagyváradi Napló: 1903. júli.18.
  Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a tabu szemlátomást való szaporodása. Mely országban a tabu népe megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** “Kölcsey Ferenc: Országházi beszédéből!

  • Mária néni

   Neked melyik a hazád?

   • lényeglátó

    LEGFELJEBB a föld felszín, melyet gazemberek bírtokolnak!

    2017. május 27. 23:48 Disqus írta, :

 • Mária néni

  OLAF

 • vian

  Szuper! Támogatom és nem csak szavakban 🙂