Jó üzlet a halál – milliárdos bevételű MLM-hálózat épült a ciános „rákgyógyszerre”

amiclap

Csodaszerekre mindig lesz kereslet, a profit biztos, csak kell legalább egy fehérköpenyes szereplő az üzlethez. Ha a szert tiltják, vagy legalábbis hatástalannak nyilvánítják, akkor az a gyógyszergyártók összeesküvése az egészségügyi hatósággal. Multilevel marketing, milliárdos forgalom, és egy nem praktizáló orvos a természetgyógyászat szürkezónájában.

„(…) mindent beszereztünk, valóban nagyon drága. Infúzióban adtuk a B17-et másnéven Amigdalina. Dr. Ládi Szabolcs tudja beszerezni Budakeszi út 77. Semmi hatása nem volt, egy csepp javulást sem eredményezett.” – írja egy fórumbejegyzésben egy szülő, akinek tumoros gyerekét Ládi doktor kezelte.

Nem ő az egyetlen csalódott páciens: némi kereséssel betegek és hozzátartozók ehhez hasonló bejegyzéseinek tucatját találni a neten. Dr. Ládi a magyarországi B17-hisztéria egyik kulcsfigurája, aki közel tíz éve hirdeti a szer hatásosságát a daganatos betegségek terápiájában.

Dr. Ládi Szabolcs előszeretettel nevezi magát (nemzetközileg elismert) kutatóorvosnak, azonban a valóság az, hogy tudományos munkássága mindössze egy családorvostan szakvizsgára és egy homeopátia alapvizsgára épül, és leginkább olyan obskúrus orgánumokban és szervezetek fórumain nyilvánul meg, mint a Freedom Force, vagy a „Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet” – ez utóbbinak nyomát például csak a Ládi által népszerűsített termékek marketing-anyagaiban, illetve különböző ezo-klubok fórumain találtuk.

Ennek ellenére – vagy éppen ezért – Ládi és az általa preferált B17-terápia óriási népszerűségnek örvendett az alternatív terápiákat keresők körében. Igaz, ebbe a csoportba tartoztak szép számmal olyanok is, akikről a kemo- és sugárterápiával operáló mainstream orvoslás már lemondott, és akik a biztos halál alternatívájaként választották a különböző alternatív gyógyítók kínálta gyógymódokat, például a B17 „vitamint”.

Sajtóértesülések szerint B17-terápiával kezelték a nemrég elhunyt Bajor Imrét is. Bajor nem az egyetlen, de talán a legnevesebb áldozata az intravénásan adagolt B17-terápiának.

Az üzlet ezzel együtt nem állt le: a mai napig rendelhetők B17-készítmények a „B17 vitamin tanácsadó oldala” nevű webáruházon keresztül. A honlapról a vevő úgy rendel, hogy sem a gyártó, sem a forgalmazó kiléte nem derül ki, és természetesen impresszum sincs, így az sem tudható, ki a honlap tulajdonosa. A b17.hu domain admin kontaktja mindenesetre egy bizonyos Király Árpád, aki a Vitafreenet Kft. nevű cégén keresztül több étrend-kiegészítőket, vitaminokat forgalmazó webáruház tulajdonosa.

Elixír és MLM

A B17 (amigdalin, laetrile) nem vitamin, és vagy hatástalan, vagy mérgező, egyesek szerint viszont csodaszer. Persze az ára is ehhez van belőve, a legolcsóbb terápiás dózis ötvenezer forint, de a súlyosabb állapotú daganatos betegek javasolt kúrája félmillió forint körül van. Az egész ügy lenyomataként a tematikus online fórumokon egymást érik a méregdrágán megvásárolt, ám időközben feleslegessé vált drogot kínáló posztok:

„Megmaradt b17 injekció, eredeti mexicói 10 dobozzal eladó. 30e/doboz”

A szer a múlt század hatvanas éveiben indult világhódító útjára: az előállítás technológiáját szabadalmaztató ifjabb Ernest Krebs már az ötvenes évektől kezelt vele daganatos betegeket, a hetvenes évek végére az Egyesült Államokban már mintegy hetvenezer ember kapott B17-kezelést. Se akkor, se azóta egyetlen kísérlet nem igazolta, hogy a rendkívül drágán árult laeterile-nek bármiféle terápiás hatása lenne, de Krebs és háziorvos üzlettársa milliomosok lettek a rákellenes szerként eladott B17-ből.

A szaporodó mérgezések és halálesetek miatt a szert aztán be is tiltották az államokban. De ami egyszer bejött Amerikában, az előbb-utóbb nálunk is siker lesz. A betegek és hozzátartozóik számára a B17-kezeléshez – más csatornák mellett – Ládi doktoron keresztül vezetett az út.

A doktor tudományos és gyógyító tevékenysége mellett az üzleti életben is jelentőset alkotott:

„ A legkomolyabb tudományos háttérrel rendelkező hatóanyagokat és természetes növényi kivonatokat a nemrégiben, több társammal együtt alapított Organic Mission termékpalettájában integráltuk.”- mondja erről ő maga egy 2009-es PR-interjúban.

Ugyanebben az évben a kutatóorvos férfiaknak Viagra helyett a Black Rhino nevű, természetes alapanyagokból készült potencia-növelő szert kínálta.

Az alternatív étrend-kiegészítőket, egyéb egészség- és szépségipari termékeket MLM-rendszerben forgalmazó Organic Mission (OM) nevű vállalkozás (hivatalosan OrgFood Products Zrt.) üstökösszerű pályát futott be. 2009-es alapításának évében 230 milliós árbevételt produkált, három évvel később már 2 milliárd forint értékben értékesítették a cég termékeit.

Ládi nemcsak alapítóként, de termékfejlesztési és tudományos igazgatóként is szolgálta a vállalkozást. Egészen 2012 decemberéig, amikor egy Facebook-posztban jelentette be, hogy szakít az OM-mel. Ládi nyilvános vallomásából kiderül, hogy a cég ekkor már összeomlóban van: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) jogosulatlan értékpapír-kereskedelem miatt vizsgálatot indított az OM ellen, sokasodtak a kifizetetlen számlák és lejárt tartozások, a cég hitelessége szempontjából kulcsfontosságú nemzetközi szakértő-tanácsadók sorra szakították meg a kapcsolatukat a vállalkozással.

Ládi doktor színvallása kicsit talán későn jött: az OM öt hónappal később csődvédelembe menekült, és egy évvel később elkezdődött a felszámolás. A megkésettség érvényes a PSZÁF-ra is: a felügyelet 100 milliós bírságot szabott ki az OM-re a cég saját kötvényeivel való ügyletei miatt, de a határozat megszületésekor az OM már hónapok óta fizetésképtelen volt.

Az Organic Mission a csodatermékeket forgalmazó MLM-cégek minden szimptómáját magán hordozta: agresszív növekedés a rendszerbe belépő új tagok befizetései révén, majd a tagtoborzás lefagyása és/vagy a termék bukása után viharos összeomlás, ami az értékesítői piramis alján álló balekok számára jelent első sorban nehezen kiheverhető veszteséget. A pilótajáték elindítói és a piramis felső részén elhelyezkedő gyémántplatina fokozatú értékesítők ekkorra már a befektetett tőke sokszorosát vették ki az üzletből.

A buborék felfújódási szakaszában a sikersztorit általában pazar külsőségek és a sikert ünneplő celebek jelenítik meg a hálózat alsóbb szintjein állók számára: az Organic Mission második születésnapját ünneplő bulin Edvin Marton húzta az asztaloknál (az ördögi hegedűs még himnuszt is írt a cégnek), a műsort Bálint Antónia vezette, és a ceremónia tetőpontján luxuskocsit, csoportos dubajozást kaptak ajándékba a legjobb értékesítők.

A kisbefektetői bizalmat nyilván jelentősen növelte, hogy Bálint Antónia nemcsak belépett a céghez, de igazgatója is volt az OM-nek – igaz, a cím automatikusan együtt járt a legnagyobb kezdőcsomag megvásárlásával. Hasonlóképp segíthette a cég iránti bizalom kiépítését, hogy a felügyelőbizottságban ott ült Tonk Emil, a hálózatépítő marketing koronázatlan királya, a Magyar Marketing Szövetség ügyvezető alelnöke.

A nagy bukással végződő MLM-sztorik esetében általában a végjátékban derül ki, hogy a cég arcaként (is) fellépő celebet szintén becsapták – Bálint Antónia a felszámolás megindulásakor úgy nyilatkozott, hogy maga is áldozat, később egy Facebook-posztban talán még szabadkozott is.

Az OM csődjével pórul járt kisbefektetők, a hálózatépítés szükségszerű vesztesei persze futnak a pénzük után, de sok reményük nem nagyon lehet. Érdekes mellékszála az ügynek, hogy a szintén botrányos fordulatokban gazdag Humet Rt. – mai nevén Nutex Nyrt – több fontos szereplője feltűnik az OM-sztoriban is: Csereklei Gábor 2004 óta tagja a Nutex igazgatóságának – 2010-től szintén it-tag az Organic Missionben. Hasonlóképp tagja az OM it-nek, illetve vezérigazgatója Ludmán Szabolcs, aki 2010 óta a Nutex-nél is tagja az igazgatóságnak.

Hogy Ládi doktornak mekkora a felelőssége az OM-sztoriban, azt nem tudhatjuk. Információink szerint változatlanul rendel budai rendelőjében, és a hozzá fordulóknak továbbra is ajánlja az OM ma is forgalomban levő termékeit. Az üzleti életből sem szállt ki: a HírTv-alapító Pocsai Alexszel és Bálintfy Gáborral közös cége, a Myspirit Kft. biokozmetikumokat és egészségmegőrző termékeket árul: makulamézet, goji-levet béta-glükánnal, egyebeket. B17 nincs a termékpalettán, aki hisz még a cianogén glükozidok csodálatos gyógyhatásában, annak a 2000 forintért vásárolható barackmaggal kell beérnie.

Szerettük volna megtudni dr. Ládi Szabolcs álláspontját a B17-tel, és a szerhez kötődő ügyekkel kapcsolatban, de kérdéseinkre értékelhető választ nem kaptunk tőle.

Becker András

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • Lajos Incze

  hogy te mekkora tahó vagy, már megbocsáss.

  • Poroszkai Attila

   Miért lenne tahó? Ilyen fos, hülyeségekkel teli cikk után nem is érdemes mást ideírni.

   • Ádám Zovits

    Mik azok a hülyeségek?

  • Amcsi

   nem a b-17el van baj, ha nem ládi mesterrel.

 • Kisalaki Áron

  Az ilyen gazemberek rontják le a betegek gyógyulásba vetett hitét. Ezek a gazemberek is megérdemelnék az akasztást…

 • dilike [kiscica kockásingben]

  én, ha rákos lennék, nem kezeltetném magam Krebs nevű csodagyógyítóval…
  /hülyegyerek off/

 • idestova

  biztosítási és “befektetési” piacon ugyanez történt a brokernet és a bridge hungary nevű mlm-cégekkel is. azóta is milliárdosok a tulajdonosok.

 • Gyöngy

  azoknak a nevét nem láttam, akikkel én dolgozom… nem is üstökösszerű a cég fejlődése, de több évtizednyi múlttal és rengeteg pozitív eredménnyel azt hiszem, a jót választottam 🙂

 • Dancseva

  Sziasztok! Dancseva vagyok a szülő akinek a bejegyzését a fórumról idézték. A fiam húsvétkor itthagyott, mindent megtettünk érte. A “csodaszerek” nem gyógyították meg és az életét sem hosszabbították meg, az állapota sem javult tőlük. A betegség kezdetén az idegsebész prof. előre megmondta, hogy kb:18 hónapunk van, szinte pontosan annyi volt.

 • citromvirág

  Az emberek kétségbeesésükben néha mindent megpróbálnak, annak érdekében, hogy meggyógyuljanak, még akkor is , ha tudják, hogy hatástalan lesz a ” kezelés “. Undorító dolog ezt kihasználni úgy, ahogyan azok teszik, akiknek bármi közük is van ennek a ciános szernek az árusításához.

 • Csanyi Szentivanyi Eva!

  Nem csatlakozok!!

 • Csanyi Szentivanyi Eva!

  Szegyelljek magukat, gyalazatos csalok!

 • Stoffán György

  A rák tökéletesen gyógyítható – lenne, ha a cél nem az volna, hogy minél több pénzt besöpörni és minél kevesebb ember élje túl. A gyógyszergyárak a legnagyobb pénzt ebből a betegségből tudják lecsapolni, tehát nem cél a gyógyítás. Számos gyógyító hatású eljárás volt már, sőt sokaknak használt is, de volt olyan, amit például betiltottak, mert több embert gyógyított meg az amerikai magyar orvosfeltaláló, mint amennyit engedélyezett a TB…

  • Barnabás Síró

   György egyet értek a feleségem nem szedett gyógyszereket,sőt csak addig járt a kontrollokra vissza amíg a csöveket ki nem vették,és a varratokkal együtt.Alternatív kezeléssel vitamin bombával meggyógyította magát,hűségesen és kitartóan ette azt ami segített rajta,pedig nem voltunk kuruzslónál csak elolvastuk hogy mi az amit ennie kell,és itt van,hat hónapos a mell műtétje,egy éve lesz a vastagbél műtétje fekéllyel.Jól van egy orvosra sem hallgatott.Azt mindenki tudja hogy az áttétből senki nem gyógyul meg!

  • Ádám Zovits

   Kedves György, tegyük fel, hogy Ön egy gyógyszergyártó cég vezetője. Az egyik alkalmazottja délelőtt megkeresi azzal, hogy van egy széruma, ami gyógyítja a rákot. Mit tenne ekkor?
   A) Piacra dobná a szert, tudva, hogy kérhet érte milliókat is, mert lesz, aki megadja
   B) Megtiltaná a kiadást, kockáztatva, hogy a feltaláló átigazol a vetélytárs céghez, ahol lehet, hogy kiadják a szert?

   És akkor most tekintsünk el az olyan apróságoktól, mint hogy nincs olyan, hogy “a rák”, hanem több tucat féle sejt számtalan féle kombinációban tud olyan kontrollálatlan szaporodást mutatni, amiket összefoglaló néven ráknak hívunk. Illetve tekintsünk el attól is, hogy a tudományos felfedezések nem egyik napról a másikra születnek, hanem apró részeredmények formájában. Amikor egy kutatócsoport rábukkan valamilyen ígéretes összefüggésre, publikálják az eredményt egy szaklapban, ahol a szakma többi képviselője elolvassa és értékeli, majd azok alapján újabb kísárleteket végeznek. Így több év, esetleg évtized után születik meg egy-egy gyógyszer. Tehát ha bárkinek sikerült volna létrehoznia az Ön által említett eljárást, annak nyoma kellene, hogy legyen a vonatkozó folyóriatokban. Mégsincs ilyen nyom, tehát nincs, nem is volt ilyen eljárás.

   • Stark

    Nem engem kérdeztél, de légyszi…

    Ha én egy hájfejű gyógyszermilliárdos lennék:
    1. Kiszámolnám, hogy több zsét hoz egy beteg élethosszig való gyógyszerezése, mint pik-pakk meggyógyítani.
    2. Ha a feltaláló rákszérumját nem lehet szabadalmaztatni, az duplán szívás, mert a konkurencia lekoppintja, és jöhet az árverseny, amit nagyon nem szeretnék.
    3. Ha a csodaszer filléres anyagokból előállítható, különleges gyártási technológia nélkül, az triplán szívás, mert azért nem lehet sok pénzt kérni.
    3. Ha a feltaláló le akarna lépni máshoz, megkérdezném tőle: melyik családtagja a legkedvesebb neki? De a legbiztosabb ha még aznap “baleset” éri.
    4. Beteszem a csodaszérumát a többi mellé, a privát széfembe, arra az esetre, ha egyszer rákos lennék.
    5. Visszatérek a jó öreg kutatásainkhoz. Olyan rákgyógyszeren dolgozunk éppen, ami ugyan nem gyógyít meg mindenkit, de megfékezi a rák növekedését.
    Már izzad a tenyerem… Egyszer lesz egy gyógyszerünk, amivel még évtizedekig élhetnek a rákosok, és kénytelenek folyamatosan szedni.

    • Ádám Zovits

     1: Mit gondolsz, melyik a nagyobb? Average Joe rákos beteg hátralevő élete során elköltött pénz, vagy Steve Jobs vagyona? Ha lett volna gyógyszer, miért nem adják el neki annyiért?
     2: Miért ne lehetne szabadalmaztatni?
     3: Dehogynem lehet, kapitalizmusban élünk, annyit kérsz a termékedért, amennyit akarsz.
     3 (második): Csak nem mondjuk az a családtagja, aki történetesen maga is rákbeteg? Ha már így is-úgy is kínhalál vár rá, akkor miért ne osztaná meg a tudását az emberiséggel?
     4: Pontosan erről van szó, ha létezne, akkor lenne, aki használja.
     5: Igen, itt tartunk most. Bizonyos fajta tumorok esetén képesek vagyunk megállítani a növekedést, néhánynál pedig zsugorodást is elő tudunk idézni. Ezekkel évtizedekkel meghosszabbítható a beteg élete.

     • Stark

      1. Te se gondolhatod komolyan, hogy a teljes vagyonát odaadta volna Jobs bácsi. Egyébként elutasított több kezelést, ezért halt meg. A válaszom: több millió Average Joe vagyona nagyobb, mint Jobs bácsié.
      2. Azt írtam: “ha nem lehet”, tehát vagy lehet, vagy nem. Ha nem lehet, akkor az nem bíznissz.
      3. Csak akkor kérhetsz bármennyit, ha szabadalmi jogod van rá, vagy más okból monopolhelyzetben vagy, például felvásároltad/tönkretetted a konkurenciát. Különben a világ összes gyógyszerhatalma leutánozza, és lehet versenyezni.
      3 b. Fenyegetéssel-zsarolással el lehet hallgattatni az embereket, és azzal is, ha pénzzel tömik be a száját, de a kettő együtt a legjobb.
      4. Ha van ilyen, és valakik használják, az nem jelenti, hogy mindenkinek tudnia is kell róla.

 • Ádám Hoff

  summa cum laude, ifjú tudós díj….stb érdemes lenne eme frenetikus írást írónak kicsit tájékozódni, ha már valakit megpróbál besározni. Azokat az orvosokat miért is nem említi a cikk, akik a rák betegeket próbálják “gyógyítani” és a halálozási arány szörnyű. Vagy esetleg azokat, akik természetes gyógymódokkal gyógyultak meg? Mi köze a B17-nek az mlm-hez? Az OMI-nak nem volt saját terméke, így azokat nem is lehet tovább árulni, ….stb.stb…ja és rendel, miért is ne rendelne? A hiresztelésekkel ellentétben, nem vették el az engedélyét, egy orvosról beszélünk! Lehet jobb orvos, mint akik a gyógyszergyárak termékeit forgalmazzák.
  ez a cikk azt sugalmazza, koklerek akik természetes gyógymódokat ajánlanak és hülye aki így akar gyógyulni, inkább a kemo és a sugárkezelés (mérgek.)? …..hm
  Nekem ez olyan lejáratós cikknek tűnik, írójának vagy az mlm-el, vagy az orvossal van valamilyen baja. Nem összeszedett írás….

 • Bakos Brigitta

  Kedves Becker András,és kedves olvasók!

  Mielőtt bárki is elhamarkodott döntéseket hozna eme cikk olvasása után,úgy vélem, érdemes minden oldalról tájékozódni!

  Elsősorban summa cum laude végezte el EGYETEMI tanulmányait,másrészt a Széchenyi Tudományos Társaságtól Ifjú tudós díjat is kapott már,illetve több országban is elismert rákkutatóként tartják nyilván! Ezek mellett még a neve mellé sorolható,hogy a Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvos igazgatója,valamint az “Értetek vagyunk!” Daganatosok Egészségéért Alapítvány alelnöke.

  Egyszóval még egy hozzá nem értő számára is látszik,hogy a munkáját jól és lelkiismeretes végzi.

  Másrészről csatolnám a saját facebook oldalán tett nyilatkozatát,amiben leírja, mit is gondol valóbán erről az egész történetről:

  “Kedves Barátaim, Ismerőseim!

  A médiában az elmúlt időben felbukkantak rágalmazások, amelyek személyem és munkám lejáratását célozzák.

  Az Organic Mission felkérését annak idején azért fogadtam el, mert
  lehetőséget láttam abban, hogy az életmód és a táplálkozás jelentőségét
  nagy nyilvánosság előtt népszerűsítsem. Amint problémákat észleltem,
  elsőként fordultam a nyilvánossághoz és 2012 decemberében elhatárolódtam a vállalkozástól:

  https://www.facebook.com/szabolcs.ladi.77/posts/101820056655554

  Az Amigdalin (B17 vitamin) nevű hatóanyaggal kapcsolatban felhívnám a
  figyelmet arra, hogy az Alsó-Szászországi Járási Bíróság 2007. május
  31.-i jogerős ítélete (11 LB 350/05 és 5 A 1556/04 ügyszámok) a
  keresetet benyújtó gyógyszertár által forgalmazott Amigdalint NEM
  TOXIKUS hatóanyagnak minősítette, ezért a patika az Európai Unió
  területén azóta is LEGÁLISAN forgalmazza és számtalan orvos használja a
  készítményt.

  A bírósági eljárást maga a gyógyszertár indította
  egy hasonló médiahisztéria kapcsán, amely Magyarországon is időnként
  napirendre kerül. A patika a német OGYI-val szemben nyerte meg a pert.
  Az Amigdalin kapcsán kérdésükkel hozzám forduló embereknek mindig
  korrekt tájékoztatást adok.

  Sajnálatos, hogy a média a betegség
  megelőzhetősége helyett a negatív (ál)híreknek nagyobb jelentőséget
  tulajdonít. 10 daganatos esetből legalább 8 megelőzhető lenne, kezelésre
  nem is lenne szükség.

  A történtek megerősítenek abban, hogy
  tovább kell küzdenem és dolgoznom az egészséggel és gyógyítással
  kapcsolatos tévhitek eloszlatása érdekében.”

  Köszönöm szépen Mindenkinek,aki szánt pár percet arra,hogy tisztán lássa a helyzetet!

  • Ádám Zovits

   “Szent-Györgyi Albert Nemzetközi Alkalmazott Táplálkozástudományi Intézet orvos igazgatója,valamint az “Értetek vagyunk!” Daganatosok Egészségéért Alapítvány alelnöke.”

   Ezek milyen alapítványok, intezétek? Csak mert bárki alapíthat akármit, aminek egyből lehet elnöke, igazgatója, kancellárja, örökös ügyvezető igazgatója vagy amije csak akar lenni.
   Az alapítványról találtam csak érdemi információt, az viszont biztosan nem kiemelkedő teljesítmény, hogy 2012-ben összesen 200 ezer forint bevételből gazdálkodtak. Szóval egy ilyen alapítványban alelnöknek lenni nem jelent többet, mint az “Ibolya Utca 38. Alatti Lakók Egyesülete” tagjának lenni.

   • Bakos Brigitta

    Kedves Ádám!

    Minden írásban meg lehet találni olyan fél mondatokat,mondatokat, amibe bele lehet kötni. Az itteni “kötekedő” hozzászólások is erről szólnak! Én személyesen ismerem dr. Ládi Szabolcs munkásságát,családomban és ismeretségi körünkből is voltak,nem csak daganatos,más megbetegedésekből felgyógyulók! Nem azon kellene rágódni a kedves kommentelőknek,hogy “jaj mi ez a társaság”, “jaj mi ez a papír”? ! Az után kellene utána nézni,hogy mik a gyógyulási statisztikák!!!! Az,aki még nem vette észre,hogy az akadémikus orvoslás és a gyógyszerekkel való “gyógyítás” tüneteket kezel,és bajt baj után hoz, az egyszerűen csak nem akar tudomást venni a dolgokról! Nem mellesleg megemlítve a világ egyik legnagyobb iparágát,ami a gyógyszergyártás! Érdemes lenne ezeken elgondolkodni!

    Még egy kis megjegyzést hozzátennék,hogy kedves Ádám is létrehozhatna bármilyen alapítványt. Itt szintén nem azt kellene nézni,hogy “jaj mi az a 200ezer Ft”,hanem azt,hogy legalább volt egy kezdeményezést,és azzal a 200ezerel is ,de jó célt szolgáltak,és segítettek valakiknek!

    • Ádám Zovits

     Kedves Brigitta, nagyon szívesen megnézném a Ládi-módszer gyógyulási statisztikáit, lehetőleg egy megfelelően nagy méretű, véletlenszerűen válogatott minta alapján, kettős vak próba szerint elvégezve. Addig ugyanis a “családomban és ismertségi körünkből” kifejezés csak pletykának jó, bizonyítéknak semmiképpen sem.

     Az alapítvánnyal kapcsolatban pedig nem azt akartam kritizálni, hogy mennyiből gazdálkodik, csupán fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy önmagában egy ilyen kis alapítványi tisztség nem indokolja a szakmai kompetenciát.

     • Bakos Brigitta

      Nem tudom ,hogy meggyógyult hús-vér embereknél mi lehet jobb “bizonyíték” ,de ha Önnek ez sem elég,akkor fölösleges is eszmét cserélni 🙂

     • Ádám Zovits

      Pontosan erre gondoltam, meggyógyult hús-vér embereket szeretnék látni, akik nem placebótól, nem a mainstream orvosi kezelés mellett végzett Ládi-módszertől gyógyultak meg, hanem bizonyíthatóan a szóban forgó módon. Ha vannak ilyenek, akkor biztosan nem jelent gondot összeszedni őket és a Nature-ben publikálni a történetüket. Akkor én is el fogom hinni, hogy működik.

 • Szűcs Anna

  Szakmai munkássága folyamán az alternatív, valamint a preventív orvoslás területein elévülhetetlen érdemeket szerzett. ? csak az lehet a probléma,hogy mivel nem orvosi kamarai tag nem praktizálhatna.

  • Ádám Hoff

   E két szót alternatív, preventív, a mostani orvos társadalom, akik a kamara tagjai, nem alkalmazzák. Ha valóban nem a kamara tagja, lehet oka van rá. Tehát egy orvosnak nem a diploma, a szakképzettség, az orvosi eskü, hanem a kamarai tagság a feltétele.? Vagyis ha nem a kamara tagja valaki, az utcán vagy bárhol, nem nyújthat ORVOSI segítséget?

   • Ádám Zovits

    Kedves Ádám, természetesen nem kamarai tagok is nyújthatnak elsősegélyt, ha arra van szükség. Azonban mint azt már az elsősegély-oktatáson is hangsúlyozzák, a legfontosabb, hogy a segíteni akaró ne ártson a betegnek, akkor sem, ha jó szándékkal teszi.

    Egy hasonlattal élve, ha elromlik az autója vagy a számítógépe, kihez fordulna inkább?
    A) Egy olyan szakemberhez, aki egy jól ismert műhelyben dolgozik hivatalos papírokkal igazolva?
    B) Egy olyan mesterhez, akit a szakmája többi képviselője kitagadott maga közül?

 • Serfőző Monika

  Felháborítónak tartom olyan emberek lejárató hozzászólásait, akik uszításaikkal rossz érzéseket keltenek és ráadásul azért mert nincsenek az információk teljes birtokában. Így lehet a legjobb embereket is meghurcolni és az emberekben elültetni a kételyeket. Az én kérdésem csak az lenne, hogy mit akar elérni a cikk írója? Félelemben tartani vagy elbizonytalanítani még jobban az embereket? Vagy valamelyik kezelés mellett kardoskodni?
  A terápiák kezelésénél figyelmébe ajánlom a Dr. Hamer prof. tanulmányait a betegségekről és gyógyításaikról, majd hasonlítsa össze a hagyományos terápiákkal és azoknak a kezelések utáni haláleseti statisztikájukkal. Egyébként meg mi köze a OMInak ehhez? No meg azokhoz a kiemelkedően hatékony termékekhez, amikkel a Dr. Ládi úr kiteljesítette a táplálékkiegészítős termékek palettáját?

  Aki ismeri a Dr. Ládi munkáját és küzdelmeit a betegségek gyógyításában, a terápiák fejlesztésében folytatott eredményeit azok ezt a gusztustalan lejárató cikket nem fogják elhinni. Azok, akik pedig a véleményeiket egy ilyen cikk befolyásolja, azok meg megérdemlik a Sorsukat. Ezért tart itt az ország, mert a figyelem, a hangsúly és a szenzációéhség erre fókuszálódik, ahelyett, hogy a felemelkedésre, mind emberileg, mind gyógyításilag, és mind az ország egészség-gyarapodására fordítódna akár az egészségügyben! Nem kezelgetni kellene, hanem gyógyítani, viszont ahhoz meg tudás és egy másfajta szemlélet is kellene! Ha az orvostudomány hagyományos gyógyítása 100 %-os eredményű lenne, akkor nem lenne szükség alternatív, többségében hatékonyabb terápiára.
  Nem gondolja a “kedves” cikk írója?

  • Barnabás Síró

   A feleségem nem táplálék kiegészítőket evett,ez csak kamu hogy gyógyít.Kéz alól nem kis pénzekért pult alól árulják a rákellenes gyógyszereket és sokan nem is sejtik hogy mennyi gyógyító rákmegelőző vitamin bombák vannak,csak a netre föl kell menni és elolvasni,a feleségem hála Istennek meg gyógyúlt,nem fogadott el sugarat sem és kemót sem természetesen mindenre oda figyelünk és,vigyázunk de jól van!!!

  • Ádám Zovits

   Aki ismeri a tudományos módszer működését és küzdelmeit a betegségek gyógyításában, a terápiák fejlesztésében folytatott eredményeit, azok ennek a gusztustalan pénzhajhásznak egy szavát sem fogják elhinni. Azok, akiknek a véleményét egy ilyen sarlatán befolyásolja, azok pedig megérdemlik a sorsukat. Ezért tart itt az ország, mert a figyelem, a hangsúly a szenzációéhségre fókuszálódik, ahelyett, hogy a tájékozódásra és a stabil, megismételhető eredményekre figyelnénk, mind emberileg, mind gyógyításilag, és mind az ország egészség-gyarapodására fordítódna akár az egészségügyben! Nem csodákat tenni kellene, hanem gyógyítani, viszont ahhoz alapos tudás és egy másfajta szemlélet is kellene! Ha a természetes kúrák hagyományos gyógyítása 100 %-os eredményű lett volna, akkor nem lett volna szükség a mai értelemben vett hivatalos orvostudomány kialakulására.

 • Ádám Hoff

  A mostani orvoslás, sok mindenben, már rég kudarcot vallott, A betegek száma rohamosan nő, a halálozási arány hihetetlen méreteket mutat. Mikor veszik észre, hogy nem jó uton haladnak? Rossz beidegződések, amelyek azt sugallják, akkor menj orvoshoz, amikor már nagy a baj, kinek is jó? A gyógyszergyáraknak. A gyors kaják, a multik versengése, kinek a termékét fogyasszák többen, egy nyereség utáni hajsza, amiben nekünk csak annyi részünk van, hogy a bennük lévő ízfokozóktól, függők legyünk. Az a hús ami az asztalra kerül, többnyire a félelmet, a szomorúságot, elkeseredettséget, gyógyszereket hordozzák, a lehetetlen körülmények miatt,ahogy tartják őket. Az az ember, aki ez ellen küzd, lehet szálka sokak szemében? Vagy az aki azt mondja, ne csak a kiegészítőket szedd, hanem a táplálkozásodon is változtass, az még többekét szúrja?
  Aki ezt a cikket készpénznek veszi, az, nos kemény leszek, alul informált, a multik és az orvos társadalom bűvkörében él…..

  • Ádám Zovits

   “Vagy az aki azt mondja, ne csak a kiegészítőket szedd, hanem a táplálkozásodon is változtass, az még többekét szúrja?”
   Nem, az életmódváltással kapcsolatban teljesen igazad van. Mindenkinek jót tenne, ha többet mogozna és nem csak szemétkaját enne.
   A gond akkor kezdődik, amikor valaki abból akar meggazdagodni, hogy igazolatlan, igazolhatatlan állításokra alapozva ad el többszörös áron beteg embereknek olyan készítményeket, amik csak arra jók, hogy a reményt táplálják bennük.

  • Stark

   Az is baj az orvostársadalommal, hogy elavult dogmákat használnak; nem frissítik a tudásukat a megfelelő helyekről.

   A b17-ről: ha egy weblapnak nincs semmi nyomonkövethetősége, csak egy tel.száma és e-mail címe, akkor az bizony kamu. Nyitottnak kell lenni az újdonságokra, de csak ésszel.

   • Guest

    Szeretettel ajánlom ezt a könyvet! 🙂 “G. Edward Griffin: A világ rák nélkül – A B17-vitamin története”

    Ez nem csak “egy telefonszám és egy e-mail cím” . 🙂

   • Bakos Brigitta

    Szeretettel ajánlom ezt a könyvet! 🙂 “G. Edward Griffin: A világ rák nélkül – A B17-vitamin története”

    Ez nem csak “egy telefonszám és egy e-mail cím” . 🙂

    • Stark

     Köszönöm, de nem a B17-re mondtam, hogy kamu, hanem arra a honlapra.

     Nem ismerem a B17-et, csak annyit tennék hozzá: attól, hogy valamiről könyvet írnak, attól az még nem feltétlenül igaz. Ha van a tartalom mögött hiteles tudományos háttér, akkor már hitelesnek nevezhető.

 • Kepes Judit

  Gondolom a cikk írójának nem volt daganatos betegsége, mert akkor nem így nyilatkozna!!! Ráadásul ennyi innen is, onnan is összeszedett,
  megalapozatlan vádakat.
  Mért nem kérdezik a gyógyult betegeket is. Azt mért nem írják, le, hogy a kemoterápia is MÉREG, és hány daganatos beteg hall bele a szövődményeibe. Könnyű vádaskodni. Németországban szintén ez a csata ment, míg végül is bevizsgáltatták a B17-et, és a bevizsgálás óta engedélyezett. Röviden a vizsgálat eredménye, NEM MÉRGEZŐ.
  Csak mellesleg megemlítem, hogy 9 évvel ezelőtt kis-sejtes tüdő rákból, egy komplett terápiával gyógyultam, amiben a a B17 is szerepelt, és még itt vagyok, és gyógyult.
  A cikk írója majd rájön, nem kívánom neki ezt a betegséget, és semmilyen betegséget, de egyből megváltozna a véleménye sok mindenről, más szemszögből látná a világot.
  Megjegyzem sokan vagyok gyógyultak. Ládi doktor mellett még csak annyit, hogy a terápiáért semmit nem kellett fizetnem, mert nem tudtam.

  • Kormos Éva

   Kedves Judit! Egyet értek az Ön véleményével, szégyellje magát a cikk írója! Becker András a saját gázsiját kellene megmondania, hogy a cikk megírásáért mennyit kapott!!

  • Mária Csaba

   Kedves Judit! Hasonlóképpen gondolkozom Ládi doktorral kapcsolatban. Az OM “cuccoknak” köszönhetően teljesen meggyógyultam a teljes izületi gyullaldásomból, újra tudok járni és dolgozni. Ládi doktor javaslata alapján a többféle OM termék fogyasztása után ismét a régi vagyok.Mindez 2009-ben történt. Igaz a csak Amerikában kapható készítmények itt nagyon drágának mondhatóak, de ha valaki képes ettől felgyógyulni akkor a pénz mellékessé válik. Én személy szerint hálás vagyok a kapott segítségétr! Csak az ítélkezzen aki saját magán megtapasztal dolgokat!!! Üdv. Marika

  • rizla

   “9 évvel ezelőtt kis-sejtes tüdő rákból, egy komplett terápiával gyógyultam, amiben a a B17 is szerepelt”

   miből állt az a komplett terápia?

 • Amcsi

  Ládi amcsi cuccokat importál ma is és extra profittal árulja.

 • Amcsi

  Ládi Om-es cuccokat árul a mai napig.Goji,stb.

 • kokomasz

  Talán ha valaki utána nézne a tényeknek is és nem csak ész nélkül írna hülyeségeket.
  Lásd kutatási eredmények:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25207888
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25333694

  Nem az a kérdés, hogy hatásos-e, hanem hogy miért nem alkalmazzák???

  • Dioszeghy Peter

   De, kérdéses a hatásossága. Sőt, meglehetősen valószínűtlen a hatásosság (a cikkben is kombinációban írtak le valószínű hatásosságot). Ha sokat lehetne tőle várni, komolyabb cégek is vizsgálnák.

 • Bakos Brigitta ezen cikk megszületése után reggelte magát a Disqus rendszerben és habár ide rettentő sok kommentet elnyomott ezután sehol máshol sem kommentelt semmit… Fura, nem?