Fővárosi Törvényszék: nyilvánosságra kell hozni az Ákos-féle rádiószignálok árát

Beküldte:
2013. szeptember 10. kedd

A Fővárosi Törvényszék mai tárgyalásán első fokon, nem jogerősen arra kötelezte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot, hogy hozza nyilvánosságra a közrádió új szignáljait érintő szerződéseket. Az atlatszo.hu még tavasszal adott be közérdekű adatigénylést azt MTVA-hoz, hogy megtudjuk, mennyibe került az a 320 új rádiószignál, melyeket Kovács Ákos komponált.

Fővárosi Törvényszék: nyilvánosságra kell hozni az Ákos-féle rádiószignálok árát from atlatszo.hu on Vimeo.

Az MTVA üzleti titokra hivatkozva elutasította az igénylésünket. Ekkor levélben fordultunk Kovács Ákoshoz, hogy járjon közben az ügyünkben. Levelünkre nem válaszolt, így pert indítottunk az információk megszerzéséért. Az első tárgyalás során az MTVA jogi képviselője időt kért, hogy egyeztethessen a szerződéseket megkötő felekkel, ám a második tárgyalás előtt, augusztus végén visszaadta az ügyet. A szeptember 10-i meghallgatáson az MTVA jogi képviselője nem jelent meg. A bírósági ítélet értelmében az MTVA-nak 15 napon belül ki kell adnia a szerződéseket, amennyiben nem nyújtanak be fellebbezést.

Előzmények és keresetlevél: A közrádiók új szignáljai miatt pereljük az MTVA-t

Ha tetszett a cikk, kattints ide és írd alá a petíciónkat a közmédia finanszírozásának átláthatóságáért! 

Bejegyezte: 2013. szeptember 10. kedd
Kategóriák:Adatigényléses perek,Cikkek,Közmédia. A bejegyzésre érkezett válaszok követése: RSS 2.0. Erre a bejegyzésre válaszolhat vagy visszakövetést adhat

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz az atlatszo.hu facebook-csoportjához !

Oszd meg

Google hirdetés

Hozzászólások a fészbúkon

hozzászólás

Disqus reakciók