vidéki lapszemle

Népszavazást akarnak a kínai gigagyár miatt Debrecenben, felmentették a pécsi közterület-felügyelet vezetőjét

Debreciner.hu: Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a kínaiak debreceni akkumulátorgyáráról

Sajtótájékoztatót tartott az LMP Debrecenben a CATL akkumulátorgyárával kapcsolatban, amit a kormány bejelentése alapján a városban terveznek létrehozni az eddigi legnagyobb magyarországi beruházásként. A párt szerint a gyár nemcsak a környezetre káros (vízigényes és újabb zöldfelületeket venne el), de az gazdaságra is rossz hatással lehet. Ezért helyi népszavazást kezdeményeznek. Korábban a DK és az MSZP is tiltakozott a beruházás ellen, hasonló aggályok miatt – írja a lap.

SzabadPécs.hu: Bréking: Hivatali visszaélés gyanúja miatt felmentették a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, akit emiatt a pécsi városvezetés azonnali hatállyal visszahív pozíciójából – írta meg a Szabad Pécs. A lap beszélt a közterület-felügyelet vezetőjével is, aki azt mondta, nem követett el bűncselekményt. Az önkormányzat közleményt is kiadott az ügyben, amelyben közölték, a jogszabályok szerint a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kellett hozni.

Nyugat.hu: Mentőöv vagy einstand? – Az állam bejelentkezett a Vasivíz tulajdonrészére

Nemény András, Szombathely polgármestere a Nyugat.hu-nak elmondta, tudomása szerint az állam öt százalék feletti üzletrészt szeretne a Vasivízben (az államnak már jelenleg is van 4,3 százaléka). Nemény tart attól, hogy – kihasználva a cégek kiszolgáltatott helyzetét – az állam meg szeretné szerezni az egész vízközművagyont, és amikor ez megtörténik, utána megemeli az árakat. Sőt, ennél rosszabb forgatókönyv is elképzelhető szerinte: a hulladékgazdálkodáshoz hasonlóan kiprivatizálják, koncesszióba adják a szolgáltatást.

Szegeder.hu: Kétmillió forintra büntették a Szegedet a szurkolók antiszemita skandálása miatt

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 15-én ülést tartott a szegedi futballszurkolók MTK meccs utáni antiszemita megnyilvánulása miatt, és a Szegedet 2 000 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A szurkolók egy része a meccs után többek között azt skandálta, hogy „Zsidóbűnözés, igenis van zsidóbűnözés”. Az esetet videóra is vették.

7300.hu: Késő estére sikerült megfékezni a Mecsekben tomboló tüzet

A lap a katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva írja, hogy mintegy nyolc hektárra terjedtek ki a lángok, amelyek hét ingatlant is érintettek az Akó dűlőben, ahol erdő és bozótos gyulladt ki. A mentésben több mint 120 tűzoltó vett részt. A rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást, miközben egy férfi a Facebookon azt állította, ő a felelős a tűzesetért, és minden kárt megtérít.

Nyitókép: A kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) képviselője és Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az akkumulátorgyár bejelentésén. Fotó: hirado.hu

Megosztás