vidéki lapszemle

Nyolcan avattak fel egy 3 km-es útszakaszt, benzinkúton tankolnak a pécsi buszok

SzabadPécs.hu: Benzinkúton tankoltak pécsi buszok, mert a befagyasztott ár jóval alacsonyabb, mint amiért ők kapják most az üzemanyagot

Igencsak meglepő fotókat kapott egy olvasójától a Szabad Pécs. Egy pécsi benzinkúton, a teherautóknak fenntartott helyre egy helyi járatú, „Tüke Busz”-os jármű állt be, és ott tankolták meg. A Tüke Busz vezetője azt mondta, ez előreláthatóan nem egyszeri alkalom lesz. A Tüke Busz ugyanis a minap új árlistát kapott partnerétől, a nekik évente több mint 3 millió liter gázolajat szállító MOL-tól, amelyből kiderült, hogy árat emeltek. Az áremelkedés ráadásul most olyan mértékű lett, hogy 33 forinttal kapják drágábban a gázolajat literenként, mint amennyiért bármely benzinkúton, a jelenlegi, befagyasztott áron meg lehet azt kapni. Ezért döntöttek úgy, hogy egy benzinkútra állnak be, és így spórolnak.

Debreciner.hu: A járdaszegély kifestésével tiltakozott a Kutyapárt a debreceni orosz főkonzulátus előtt

A nagyjából egy hete Vlagyimir Putyin orosz elnök által elrendelt Ukrajna elleni háború miatt sokan sok helyen felszólaltak, demonstráltak már. A Debreciner beszámolója szerint Debrecenben március 4-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezetének vezetője, Pető Csaba és több passzivista festette az ukrán zászló színeire az Oroszországi Föderáció Főkonzulátusának Arany János utcai épülete előtt a járdaszegélyt. Aztán jöttek a rendőrök.

KecsUP.hu: Kihalt a sportpálya Szabadszálláson, a szállási gyermekek Akasztón edzenek

Szabadszálláson 2004-ben megszűnt a katonai helyőrség, ami miatt akkor mintegy 3000 ember került közvetlenül vagy közvetve egzisztenciális veszélybe. A térségben a honvédség a legnagyobb munkáltató volt. Miután a laktanyát bezárták, a honvédségi sportpályát azzal a céllal adta át a Magyar Honvédség, hogy az továbbra is sportolóknak adjon otthont. Ma a pálya kihalt, rajta már nem edzenek. Se csapat, se utánpótlás nincs. Az öltözők üresek, a szertár kipakolva, az ajtók zárva. Pedig sok szabadszállási gyereknek jelentett kitörési pontot a sport. Különösen a roma származású gyermekek esetében volt igaz ez. Szinte egyetlen esély kikerülni, abból a közegből, ahol a mélyszegénység a jellemző – írja a KecsUP.hu.

Szegeder.hu: Egy ukrán Tesla jött a háborúból Szegedre, oldalán „gyermekek” felirattal

Egy Tesla Model X típusú autót láttak Szegeden, amely oldalán cirill felirat van narancssárga festékszóróval felfestve – írta meg a Szegeder. A Teslák nem ritkák annyira Szegeden, viszont ukrán rendszámmal alighanem ez az egyetlen. Később kiderült, hogy az autó egy Odesszából – Szeged testvérvárosából – menekülő, négygyermekes ukrán családé. A„gyermekek” feliratot pedig azért fújták a kocsira, hátha így az oroszok nem veszik tűz alá.

Nyugat.hu: Nyolc ember adta át az M76-os út új, három kilométeres szakaszát

Átadták a forgalomnak az M76 autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 2,95 kilométeres szakaszát. A mindössze 3 kilométeres útszakasz avatásán összesen 8 ember vágta át a szalagot: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Móring József, Manninger Jenő és Vigh László országgyűlési képviselők, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Zala megye 2. sz. választókerület egyéni országgyűlési képviselő jelöltje, Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató helyettese – sorolja a résztvevőket a Nyugat.hu.

Nyitókép: Szabó Dezső, a kivitelező képviselője, Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházási vezérigazgató-helyettese, Manninger Jenő, Zala megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László, Zala megye 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, Móring József Attila, Somogy 3. számú választókerületének KDNP-s országgyűlési képviselõje, Nagy Bálint, Keszthely polgármestere és Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere (b-j) átvágják a nemzeti színű szalagot az M76-os autóút Balatonszentgyörgy-Fenékpuszta közötti elkészült szakaszának ünnepélyes átadásán a Keszthelyhez tartozó Fenékpuszta közelében 2022. március 4-én. (forrás: MTI/Varga György)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás